[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
Kobyłki przeszły dziś "chrzest bojowy". :P
No i wleciały koła zimowe, a na śrubki zamówione z AliExpress nakładki. :)
Tak było dotychczas:
A tak będzie od dziś:
Oprócz powyższych czynności napsikałem gdzie się dało preparatu do profili zamkniętych (z wyszczególnieniem mocowań wahaczy), dokręciłem nieco śrubę na maglownicy (tu były mi właśnie potrzebne kobyłki) i spolerowałem końcówkę wydechu (pełny przelot brudzi ją masakrycznie).
-
-
@pacior napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 pamiętaj tylko by ten preparat do profili nie zatkał fabrycznych otworów odpowiedzialnych za odprowadzanie wody z mocowań wahaczy a jeżeli takowych nie widzisz to warto wywiercić małą dziurkę po obu stronach.
Raczej takowych nie mam, bo preparat wylatywał z różnych miejsc, ale nie z samych mocowań wahaczy.
No chyba, że otworki, które uznałem za właściwe były niewłaściwe... XD -
@BPX33 z tego co pamiętam to miałem jakieś fabryczne otwory gdzieś na wysokości początku progów
W sensie patrząc od przodu auta?
Jak tak to właśnie gdzieś stamtąd leciało najwięcej. ;) -
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 z tego co pamiętam to miałem jakieś fabryczne otwory gdzieś na wysokości początku progów
W sensie patrząc od przodu auta?
Jak tak to właśnie gdzieś stamtąd leciało najwięcej. ;)No jakoś tak to było by ok
-
@pacior w oryginalne kapturki nie wejdą, albo połamie się bakelit, albo uszkodzą się wsuwki.
-
-
@BPX33 a to nie lepiej kupić sobie ceramiczne ? W peżo wsadziłem i polecam. No bo kurde jak na mrozie mam lepić te kostki to sobie innego majstra szukaj :p
-
@likaon napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 a to nie lepiej kupić sobie ceramiczne ?
Jak wiesz gdzie takie kupić to kup mi proszę i zapłacę Ci przy robocie za nie. ;)
-
@BPX33 allegro :p H4 ceramiczna kątowa
-
@BPX33 allegro :p H4 ceramiczna kątowa
Takie som okej?
Komplet 4 szt. -
@BPX33 wsadź głowę pod maskę i zerknij, czy dasz radę je wsadzić. Na moje oko nie. Ale zerknij bo nie mam pojęcia.
-
-
@BPX33 no tak, czy są wtyczki kątowe.
-
@likaon ok :)
Jedne są dostępne na Wolumenie, więc jak będę do Ciebie jechał to po drodze je kupię. ;)
-
Kolejny nowy i ważny tunel na polskiej mapie drogowej odwiedzony. :)
Będąc na 11 listopada na Śląsku w celach turystycznych dowiedziałem się, że 12.11. wreszcie nastąpi otwarcie tunelu na Zakopiance, więc długo się nie zastanawiając zmieniłem trasę powrotną na taką, która będzie zawierała przejazd przez owy obiekt. :P
Z owego przejazdu powstał oczywiście filmik: Tunel na Zakopiance
Nadłożyłem do domu jakieś 200 km, no ale nie mogłem się oprzeć. :D
-
-
@BPX33 w Lidlu promka na kobyłki, 33 Zeta jakbyś chciał dokupić może.
Kurde no to siem wkurzyłem tera... :P Ale kto mógł przewidzieć? ;)
Jak będą u mnie w Ldilu to pewno kupię, ale jak nie to za przesyłkę nie będę płacić.