[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
Coś z silnikiem sie dzieje, klekocze mi na jałowym. Taki metaliczny dźwięk To coś poważnego zapewne, tylko co konkretnie?
-
szklanka ?
-
szklanka ?
czytałem teraz o tym w wątku u kogoś innego ale to chyba nie dokońca to bo to nie stuka na zimnym silniku. -
czytałem teraz o
tym w wątku u kogoś innego ale to chyba nie dokońca to bo to nie stuka na zimnym
silniku.Panewka
-
we wtorek jadę do mechaniora(niecierpię takich wypraw ) żeby stwierdził na 100-ke co to takiego. Niby kolega z pracy stwierdził że to ewidentnie zawory do regulacji ale wole mieć pewność. Ile taka cuś kosztuje, ktoś wie? Przy okazji zapytam o rozrząd, pasek mitsuboshi może być tak wyczytałem ale czy jest konieczna wymiana pompa wody?
http://allegro.pl/a129-rozrzad-suzuki-alto-swift-1-0-japan-line-i2281882155.html taki kpl dobry? -
ale litrówka jest na hydropoychaczach więc tam sie nic nie reguluje jedynie czysci szklanki.
Wiec albo kiepski olej i szklanki stukaja albo panewka mówi papa.
Co do rozrzadu to jest dobry. Pasek mitsu , rolka NTN a pompa to chyba najlepiej GMB i masz bardzo dobry zestaw
-
Prawie rok nic niedodawałem w tym wątku... No cóż tak sie życie ekspresowo potoczyło że na nic czasu niema Auto sie trzyma, choć na wiosne kilka robót Niestety trzeba będzie na nowo zabezpieczyć progi barankiem, ponieważ z braku wiedzy/doświadczenia źle nałożony baranek zaczął odłazić Ponadto w końcu czas zmienić pasek rozrządu właśnie mógłby mi ktoś przypomnieć jaki kształt zęba w pasku idzie do mojej litrówki? Trapezowy czy półokrągły? tak tak przyznaje się, już 6000km temu miałem to zrobić. A z nowości to chce okleić słupki między szybami na czarno i przemalować na czarno nadkola od środka bo za jasno mi tam Co do poprawy progów to niedługo wrzuce fotki i pochwale się błędami
-
Daaawno Cię nie było
Myślałem, że już Swifta się pozbyłeś
-
Daaawno Cię nie
było
Myślałem, że już
Swifta się pozbyłeś
Zona by niepozwolila sie pozbyc:D ^^ -
Zona by
niepozwolila sie pozbyc:D ^^Taka żona to skarb!
-
E tam to pewnie właśnie przez żonę nie ma czasu grzebać przy swifcie i siedzieć na forum
-
E tam to pewnie
właśnie przez żonę nie ma czasu grzebać przy swifcie i siedzieć na forum
heheheheA więc jeżeli chodzi o oklejanie słupków to zastanawiam się czy lepiej zrobić matowe czy normalne w połysku jak Waszym zdaniem lepiej by było ?
-
hehehehe
A więc jeżeli
chodzi o oklejanie słupków to zastanawiam się czy lepiej zrobić matowe czy normalne
w połysku jak Waszym zdaniem lepiej by było ?w połysku lepiej zdecydowanie, zobacz u mnie na najnowszych zdjeciach, z tylu mam matowe na chwile przyczepione
-
w połysku lepiej
zdecydowanie, zobacz u mnie na najnowszych zdjeciach, z tylu mam matowe na chwile
przyczepionefaktycznie rzuca sie w oczy :)to biorę połysk
-
Jakiś czas temu wpadł mi do głowy ten prosty mod. Większość nowszych aut to już chyba posiada Otóż czasem jak się wysiada jest ciemno pod nogami albo ledwo co widać, więc jedna biała diodka rozwiązałaby sprawę. Najpierw wywierciłem otwór w kieszonce i frezem oraz pilnikiem dopasowałem ostateczną średnice. Wszystko zrobiłem tak żeby oprawka weszła dość ciężko
Kabelki puściłem w osłonce miedzy nadwoziem a drzwiami, i jedne doprowadziłem do wyłącznika drzwiowego a drugi plusowy do zasilania centralnego zamka
Do jednej z nóżek przylutowałem rezystor 470ohm ograniczający napięcie i zaizolowałem rurką termokurczliwąZdjęcia telefonem więc szału nima efekt końcowy marny na zdjęciu ale wrzucam
-
Dobry patent Zmienił bym tylko diodę żeby światło nie skupiało się w jednym punkcie.
-
Tutaj najlepsza byłaby cała listwa, aczkolwiek nie ma co robić choinki, punktowo też nieźle.
-
Dobry patent
Zmienił bym tylko diodę żeby światło nie skupiało się w jednym punkcie.no fakt jest punkcik, szerszy kąt świecenia rozwiązałby sprawę albo można by zrobić to z listwy LEDowej IP 66 tak ze 3 do 6 punkcików świetlnych
-
Kurczę ja już ponad rok mam wyciągnięte halogeny żeby zrobić w nich światła do jazdy dziennej biorąc przykład z ciebie, chyba w końcu wyślę je do ciebie bo widać jesteś mistrzem od optyki
-
Dobry patent
Zmienił bym tylko diodę żeby światło nie skupiało się w jednym punkcie.dokladnie, wystarczy podłączyć najprostszą żaróweczkę led takiej wielkości i mocy jak w podświetleniu deski, wtedy światło będzie ładnie rozproszone
edit:
oczywiscie mam na myśli gołą żarówkę led, beż żadnych oprawek pod/na niej kliksam robiłem podświetlenie w środku na nogi, tyle że podpiąłem się bardziej ogólnie, tzn pod dwa przewody idące od lampki oświetlenia kabiny, efekt jest taki, że przy otwartym bagażniku/drzwiach wszystkie lampki się świecą