[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
No już dobra dobra - masz kilka zdjęć z ostatnich hmmm... w sumie to już tygodni bo czasu nie było tego robić
ps. jak się nie mylę to jest to post #20000 w tym dziale "nasze auta"
-
No już dobra dobra
- masz kilka zdjęć z ostatnich hmmm... w sumie to już tygodni bo czasu nie było tego
robić
fajnie że do przodu.
Z pytań technicznych - dużo kombinowania z tyłem i przodem co by zaadoptować z Mk II zderzaki i itp. - masz kilka zdjęć z ostatnich hmmm... w sumie to już tygodni bo czasu nie było tego
-
fajnie że do
przodu.
Z pytań
technicznych - dużo kombinowania z tyłem i przodem co by zaadoptować z Mk II
zderzaki i itp.Inne sa mocowania i dolna część zderzaka z górną jak widać trochę w rogach nie jest spasowana idealnie ale jest wystarczająco dobrze
Oczywiście z tego co pamiętam trzeba nieco przerabiać (albo przeciągnąć inaczej) wiązkę do podłączenia z tyłu światła wstecznego i przeciwmgielnego oraz podświetlania tablicy.
W przednim zderzaku też nie jest tak łatwo dopasować górną część zderzaka mk4 z dolną częścią z mk2 ale się da - przy okazji zrobię zdjęcia i wrzucę. -
Kilka dni temu Swift mk4 już tak się prezentował.
-
Silnik już odpala i jeździ ładnie ale czeka go profesjonalne poszukiwanie odpowiedniego ustawienia regulowanych kółek prawdopodobnie w PromotoR'ze jeśli cena mnie nie zwali z nóg.
GTi mk4 OnAir już prawie skończony
-
To chcesz profesjonalnie czy w pro... warszawie??
-
jest radocha :]
Widzę że też przekładałeś wężyki od wspomy, szkoda że nie ma klimy, chociaż z drugiej strony masz dach -
A masz kogoś godnego polecenia poza Warszawą?
-
Swifcik już po geometrii na poliuretanach z bardzo delikatnym negatywem przednich kół i po przeglądzie rejestracyjnym. Idzie jak zły nawet na mapie paliwa standardowej według tego co mówi Mari. Jakiś tylko uszczelniacz trzeba wymienić przy prawej półosi i tyle
Prawdopodobnie w poniedziałek odbiór (w weekend nie mam czasu).
Zostanie strojenie i wizualizacja dalsza na GTi (naklejki TWIN CAM 16 VALVE i zaklejenie na czarno słupków drzwi).
-
Jak coś to mam naklejki na bok auta , idealna kopia oryginału
-
Jak coś to mam
naklejki na bok auta , idealna kopia oryginałuSwego czasu jak robił je PiterK z 8 lat temu to kupiłem kilka kompletów ale dobrze wiedzieć, że masz
-
A masz kogoś
godnego polecenia poza Warszawą?Generalnie to nie, bo nie wiadomo jak te walki ustawic, skoro krzywki na kazdy cylinder w inna strone przekoszone Trzeba by sie zdecydowac ktory cylinder chcesz miec dobrze...
-
Generalnie to nie,
bo nie wiadomo jak te walki ustawic, skoro krzywki na kazdy cylinder w inna strone
przekoszone Trzeba by sie zdecydowac ktory cylinder chcesz miec dobrze...Jeśli mówisz o wałkach od Erde czyli jeszcze od Gunia to ja kupowałem dużo później i chyba tam coś pozmieniali z dokładnością bo juz nie nazywały się 262 a 260
-
Zmienili tylko maszyne mierzaca z bylejakiej na niedokladna.
-
Zmienili tylko
maszyne mierzaca z bylejakiej na niedokladna.Najlepiej by było kupić sobie CatCamsy ale z tego co się orientuję chyba jakieś 2 500zł kosztują obecnie.
PromotoR za strojenie jak zawsze się ceni:
"Witam, zakładając że DET3 jest niepodłączony lub nie tak jak byśmy sugerowali, to podłączenie, przejrzenie silnika, kontrola kolizyjności, strojenie wraz z regulacją kółek, hamownia zamyka się w kwocie 1800pln." -
napisz do Pipercams ...
-
Najlepiej by było
kupić sobie CatCamsy ale z tego co się orientuję chyba jakieś 2 500zł kosztują
obecnie.
PromotoR za
strojenie jak zawsze się ceni:
"Witam, zakładając
że DET3 jest niepodłączony lub nie tak jak byśmy sugerowali, to podłączenie,
przejrzenie silnika, kontrola kolizyjności, strojenie wraz z regulacją kółek,
hamownia zamyka się w kwocie 1800pln."Jeśli masz pewność, że będzie zrobione tak jak należy to ja bym brał, i tak taniej niż CatCamsy
-
Jeśli masz pewność,
że będzie zrobione tak jak należy to ja bym brał, i tak taniej niż CatCamsyPóki co zostaję na Świątkach i zobaczymy co PromotoR z nich wymodzi - niech się postarają i tyle. Jakby nie patrzeć wałki kupiłem nowe i niewiele na nich przejechałem a tanie też nie były a nie stać mnie na kupno np CatCamsów (obecnie 3tys) + takie profesjonalne strojenie.
-
Maciek co się tak na te koty uparłeś
-
Maciek co się tak
na te koty uparłeśBo to odlewy a Pipery chyba trzeba wysłać do przeróbki.