[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
montuj ITB, to bedzie "real power"
-
montuj ITB, to bedzie "real power"
Taaa... i palenie gumy na każdych światłach, zeby ruszyć z miejsca....
A właśnie - nie wiem dlaczego zapłon był mocno cofnięty - chyba pozostałość po założeniu wałków przed strojeniem bo na początku potwornie się zalewał - to mogło znacznie podnieść temperaturę ?
-
To ruszaj z dwójki
-
A właśnie - nie
wiem dlaczego zapłon był mocno cofnięty - chyba pozostałość po założeniu wałków
przed strojeniem bo na początku potwornie się zalewał - to mogło znacznie podnieść
temperaturę ?jak krecisz walkiem ssacym , to przestawia sie zaplon.
powinienes toretycznie kopulke krecic w te sama strone -
jak krecisz walkiem
ssacym , to przestawia sie zaplon.
powinienes
toretycznie kopulke krecic w te sama stroneZapłon można też modyfikować w Ecumasterze z tego co wiem.
-
Zapłon można też
modyfikować w Ecumasterze z tego co wiem.ale tylko opozniac
-
Zapłon można też
modyfikować w Ecumasterze z tego co wiem.Musiałbyś maksymalnie przyspieszyć na kopółce i potem opóźniać na mapie zapłonu w Ecumasterze. Ale to bym zostawił na koniec i albo komuś doświadczonemu albo z knocksensorem bo inaczej możesz mieć stukowe.
-
Musiałbyś
maksymalnie przyspieszyć na kopółce i potem opóźniać na mapie zapłonu w Ecumasterze.
Ale to bym zostawił na koniec i albo komuś doświadczonemu albo z knocksensorem bo
inaczej możesz mieć stukowe.A czy jest jakaś możliwość zamontowania knock sensora na czas strojenia ?
-
czujnik stukowy mozesz zamontowac, tylko musisz miec cos co bedzie analizowac sygnal z niego. pogooglujesz to sobie cos znajdziesz, ale tanie nie bedzie.
"druciarsko" ale skutecznie to uzywasz do tego celu stetoskopu lekarskiego, albo jakiejs elektronicznej wersji wzmacniacza dla gluchoniemych - wtedy mirkofon na silniku umieszczasz i poprzez wzmacniacz sluchasz w sluchawkach. (tez to wygooglujesz)
ale dopoki jakis grubszych zabaw z zaplonem robic nie bedziesz to raczej te ustrojstwa potrzebne nie beda. tylko to krecenie walkiem ssacym zaplon zmienia i wartoby robic korekte na ustawienie fabryczne, chociaz ja o tym ie wiedzialem i dlugo jezdzilem bez tej korekty i tez nic sie nie dzialo
-
Głowica odebrana, sprawdzona na szczelność i zabielona o 0,05mm
Teraz czekam na nowe śruby głowicy bo tamte już kilka montaży/demontaży przeżyły.
Na pewno śruby to M10x1.5 a całkowita ich długość z główka to 106mm - bez podobno 96mm - klucz ampul.
Bartek kiedyś pisał, że pasują śruby z Nissana Sunny 1.7d - nie wiem jak bo one mają gwint M11x1.5 a nie M10x1.5...
Z drugiej strony pasują podobno śruby z silnika BMW M50 czyli z silnika 2.5 z modelu bodajże E36 (pierwsza połowa lat 90' tych chyba) - jutro je zobaczę i porównam z oryginałem ale chyba będą pasować - jedyna różnica to to, że są na klucz torx a nie na ampul. W katalogu Reinz jednak mają wpisaną długość 96mm ale mam nadzieję, że to długość bez główki - jutro sie okaże bo to może byc przydatne info na przyszłość
-
Strzeż się torxów i śrub z 12kątnymi łbami (takie mi sprzedali w suzuki). Najlepsze są na imbus (takie jak montowane oryginalnie).
-
Głowica odebrana,
sprawdzona na szczelność i zabielona o 0,05mmglowica prosta uszczelka przestrzelona praktycznie na kazdym garze, niestety tutaj mechanik dał d...y ,ciekawy jestem co musi się wydarzyć i ile kwitu jeszcze popłynie zanim przejrzysz na oczy ... pozdro i gratuluje zapału przy budowie.
-
Strzeż się torxów i
śrub z 12kątnymi łbami (takie mi sprzedali w suzuki). Najlepsze są na imbus (takie
jak montowane oryginalnie).No wolałbym uniknąć torxów ale co zrobić jeśl inie będzie innego wyboru? Komplet z BMW to koszt okł 80zł a koszt oryginałów w Suzuki to 29zł sztuka tylko 290zł za komplet...
Podkadk iw Suzuki po 15zł sztuka - oczekiwanie 3 dni w Gadimexie. -
te sroby z bmw sa bardzo dobre
-
Strzeż się torxów i
śrub z 12kątnymi łbami (takie mi sprzedali w suzuki). Najlepsze są na imbus (takie
jak montowane oryginalnie).Wiadomo, że oryginalne lepsze, ale różnica w cenie zabija...
Torxy gorsze, bo się szybciej "obmykają"? MKV tak często zdejmuje głowice, że nie zdążą się zapiec
-
Śruby od głowicy się nie zapiekają, ale przykręcone są dość mocno. Problem jest taki, że do kilku śrub (4?) jest trochę gorszy dostęp i klucz idzie minimalnie pod kątem (szczególnie 12kątny, bo jest grubszy i ciężko znaleźć taką nasadkę, która dojdzie do łba śruby bez wcześniejszego oszlifowania). Co zrobić jak obrobi się łeb? Mi pewien "mechanik" z (30letnim stażem pracy!) taką jedną niespodziankę zostawił.
-
Śruby od głowicy
się nie zapiekają, ale przykręcone są dość mocno. Problem jest taki, że do kilku
śrub (4?) jest trochę gorszy dostęp i klucz idzie minimalnie pod kątem (szczególnie
12kątny, bo jest grubszy i ciężko znaleźć taką nasadkę, która dojdzie do łba śruby
bez wcześniejszego oszlifowania). Co zrobić jak obrobi się łeb? Mi pewien "mechanik"
z (30letnim stażem pracy!) taką jedną niespodziankę zostawił.nie dajmy sie zwarjowac ...bierz torxy i bedzie dobrze, a na marginesie nie dokońca rozumiem dlaczego torxa trzeba przekosić sa przecież rownież wydłużane nasadki.
-
Nie torxa tylko śrubę z łbem dwunastokątnym. Znajdź taką nasadkę, która dojdzie do śruby.
... ja tam używam stare oryginalne śruby na imbusa i te działają najlepiej. -
wiesz ...jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:)
-
Pewnie, że wiem... ale pamiętam też ile musiałem się namęczyć, żeby ta jedną cholerną śrubę odkręcić.