Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
Jako że udało się zakupić względnie tanio Swifta GTi postanowiłem go przywrócić do nowości bo ogólnie był lekko zaniedbany. Wszystko oczywiście kosmetyka.
Kupiłem go z rozwalonym układem hamulcowym ale jakoś udało dojechać się do domu 150km. Rok końcówka 1995 , kolor - biały . Z dodatkowego wyposażenia to całkiem solidny hak który z czasem mi sie przyda
Obecnie walcze z wymiana przewodów hamulcowych i paliwowych. bo ciekło. Wymieniłem filtr paliwa. Rozrząd jest już nowy. Do zrobienia cała podłoga ( cały tył , bo przód zostawiam na lato ) . Wszystko czyszczone do gołej blachy , malowane korizonem tlenkiem a potem jakiś kolor na to. Dziur nie ma , wiec nie musze nic łatać. Do pomalowania są dwa zderzaki ale na lato maluje całe auto. Musze wyklepać jeden bok bo ma spory dołek , wyregulować zamki bo drzwi słabo sie zamykają , kupić nowe linki , nowe gumy do zawieszenia , kompletny układ hamuclowy na tył .
W środku do wymiany kilka plastików bo są połamane. Wszystko udało się kupić u Toydolsa także jak przyjdą graty to wszystko składam i będzie cacuszko.
Miałem podszykować to co trzeba ale w sumie zrobię go od podstaw - ma być igiełka .
Do kupna także jakiś lepszy system nagłośnienia , dobre alu 15 lub 16. Z felgami jest problem bo ogólnie malo kto posiada jaki kolwiek gust i nie widziałem ładnych felg na świstaku.
Co do silnika - to w sumie jest okej. Do wymiany tylko akumulator bo mam no name. Skrzynia sie trzyma , biegi wchodza idealnie , jest cicha. Mam problem z jakimś zrzyganiem przy ruszaniu i nie wiem co tu obwiniać.
Dobra koniec gadania. Tak wyglądał tydzien temu po zakupie
-
Dziś zrobilem lewą klamke bo nie otwierała drzwi , zrobiłem elektryke lewej szyby bo sie nie podnosiła , wybebeszyłem środek , wyprałem wszystko poczyściłem duperele.
tutaj widać opłakany stan przewodów , ale to w sumie jak w każdym 15letnim aucie
-
Jako że udało się
zakupić względnie tanio Swifta GTi postanowiłem go przywrócić do nowości bo ogólnie
był lekko zaniedbany. Wszystko oczywiście kosmetyka.jak za 2750 to się nawet opłacało, mimo że do roboty więcej jest jak kosmetyka
Do zrobienia cała podłoga ( cały tył , bo przód zostawiam na
lato ) . Wszystko czyszczone do gołej blachy , malowane korizonem tlenkiem a potem
jakiś kolor na to. Dziur nie ma , wiec nie musze nic łatać.ta robota to w ogóle na lato
Do kupna także
jakiś lepszy system nagłośnienia , dobre alu 15 lub 16. Z felgami jest problem bo
ogólnie malo kto posiada jaki kolwiek gust i nie widziałem ładnych felg na świstaku.ja tam mam ładne ale spadkowe po klubowiczu i nie oddam
co do systemu nagłośnienia - mam nadzieję że nie z 6x9 na półceCo do silnika - to
w sumie jest okej. Do wymiany tylko akumulator bo mam no name.mierzyłeś kompresję ?
-
Z felgami jest problem bo
ogólnie malo kto posiada jaki kolwiek gust i nie widziałem ładnych felg na świstaku.Ciekawi mnie bardzo co Ty założysz do GTi bo różne wersje są u nas w klubie
IMHO jest przynajmniej kilka fajnych wzorów do założenia do GTi łącznie z oryginalnymi Fondmetalami -
Całkiem fajne masz to gti. Szkoda, że nie masz kanału. Bo to zupełnie inna robota.
-
nawet fajnie wyglada, pamietaj jedno ze tam gdzie jestr troche wiecej rdzy to juz bedziesz mial dziure, bo blacha w swifcie jest cieniutka to nie vw czy bmw zeby rudago gryzla latami. heh jak ja swojego kupilem to tarcze z tylu tez mialem cale rude. Ale tylnie nadkola juz chyba ktos plastelina leczyl.
Dobrze wyglada, ogarnij go i poswiec mu sporo czasu to bedzie dobre gti.
-
Przedewszystkim do białego auta szukałbym czarnych felg
-
Kanału brak i robota idzie strasznie powoli z tego powodu..
MKV ty akurat masz fajne szprychy na swoim MK2
Felgi minium 15".. nie wiem jak z komfortem na 16" ale sie zobaczy. Obniżyłem też tył o pare cm , jak opuszcze go na koła zobacze co to dało.
Ogólnie leżalem 3 dni pod tym autem i opukałem każdy kawałek jego nadwozia. Znalazłem tylko jedna dziurke w którą mieści się mały klucz i to tyle. Jestem pewny ze bez zabepieczenia to auto nie pożyło by dwóch lat bo wszędzie jest rudy nalot który likwiduje.
http://allegro.pl/rozporka-tyl-tylna-swift-gti-gl-gs-i1469858404.html
ktoś to miał ? Bo czaje się nad zakupem.
-
Ciekawi mnie bardzo
co Ty założysz do GTi bo różne wersje są u nas w klubie
IMHO jest
przynajmniej kilka fajnych wzorów do założenia do GTi łącznie z oryginalnymi
FondmetalamiA jak wyglądają Fondmetale?
Takie to są klik ?
-
MKV ty akurat masz
fajne szprychy na swoim MK2
Felgi minium 15"..
nie wiem jak z komfortem na 16" ale sie zobaczy. Obniżyłem też tył o pare cm , jak
opuszcze go na koła zobacze co to dało.Dzięki
Wydaje mi się, ze kompromis między wyglądem a komfortem to felgi z oponami o rozmiarze 195/45R15http://allegro.pl/rozporka-tyl-tylna-swift-gti-gl-gs-i1469858404.html
ktoś to miał ? Bo czaje się nad zakupem.Ja mam prawie identyczną i jest bardzo fajna - idzie kilka cm od oparcia tylnej kanapy i idealnie między nią a oparcie mieści się wzmacniacz audio Poza tym można do niej przyczepić skrzynie basową
-
a to nie jest czasem rozpórka na góre? tam gdzie sa pasy?
-
a to nie jest czasem rozpórka na góre? tam gdzie sa pasy?
To jest rozpórka tylna górna montowana między kielichami - tam gdzie masz przykręcone amortyzatory. Przykręcane tymi śrubami co są przykręcone te uchwyty oparcia kanapy żeby się nie składała.
-
A jak wyglądają
Fondmetale?
Takie to są
klik
?Tak dokładnie - to są oryginalne alu z GTi - ja moje przemalowałem na czarny mat i używam na zimę
-
nie, jest mocowana do tylnych kielichów, pod śruby amorków
EDIT:
O MKV był pierwszy -
a to nie jest
czasem rozpórka na góre? tam gdzie sa pasy?nie nie to jest rozpórka na tylne kielichy, na pasy tylne zakładasz C-pillara, ale to raczej na zamówienie trzeba by robić.
edit:
ale się rzucili z odpowiedzią -
Wydaje mi się, ze
kompromis między wyglądem a komfortem to felgi z oponami o rozmiarze 195/45R15A tam komfort to jest w mercedesie, swift i komfort to dwa sprzeczne pojęcia, zawsze będzie trzęsło i skrzypiało.
Nie ma prawie żadnej róznicy jak dla mnie między 205/40R16 a 185/55R14. Tak samo jakoś bardzo nie zamula z tego powodu.Dlatego zachęcam do 16''
-
Nie ma prawie
żadnej róznicy jak dla mnie między 205/40R16 a 185/55R14. Tak samo jakoś bardzo nie
zamula z tego powodu.
Dlatego zachęcam do
16''Ja tam np między 175/65R14 a 195/50R15 czuję bardzo wyraźną różnice zwłaszcza podczas przejeżdżania przez poprzeczne wyboje czyli np łączenia dziwne na trasie katowickiej które są co 100m
-
Ja tam np między
175/65R14 a 195/50R15 czuję bardzo wyraźną różnice zwłaszcza podczas przejeżdżania
przez poprzeczne wyboje czyli np łączenia dziwne na trasie katowickiej które są co
100mprzecież to normalne że czuć, chyba że ktoś jeździ na seryjnym zawiasie, to co innego
Ostatnio mierzyłem u siebie 195/45 R15 i powiem, że jak 185/55 R14 z felgą ma trochę miejsca, to przy 15" już jest go mniej, zobaczymy co z tego wyjdzie A niby średnica koła mniejsza.
Co do Fondmetali w 15" - wiem kto ma w dobrej cenie jak coś -
a w jakim stanie masz mocowania wahaczy?
Ogólnie za te pieniądze to spoko wygląda ten swifcik:)
Powodzenie w robocie -
No no no, ze zdjęć muszę przyznać, że nawet mało rudej ma ten GTi, a jedna dziurka w tych autach po opukaniu nadwozia to naprawdę rzadkość . Cieszę się, że Suzuka trafiła do kogoś, kto o nią zadba i pozwoli by cieszyła oko jeszcze przez parę ładnych lat . Ciekaw jestem natomiast, jak w Twoim egzemplarzu wyglądają mocowania wahaczy? Co do felg, to proponuję, jakieś ładne 15", rozmiar optymalny do samochodu wielkości Swifta . A poza tym do 16" opony są zauważalnie droższe . Cóż rzec, witam kolejnego użytkownika GTi na forum .