Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
Może jak masz taką wprawę podzielisz się swoimi sposobami od czyszczenia do gołej blachy po prace wykańczające i co stosujesz?
-
też go oglądałem, a poznałem odrazu po uszkodzonym zderzaku
jakim środkiem myłeś silnik ?
-
Jakiś tydzień temu wybrałem się suzukiem na Opolszczyznę Więc jednego dnia 1000km pękło. Wszystko bez najwiekszych problemów poza bólem głowy od hałasu
Przywiozłem podobno idealny silnik do mojego GTi. Przebieg 130tyś , moc potwierdzona wykresem , oleju od wymiany do wymiany nie bierze ani grama itp
Nawet uchowała się ladna niebieściutka oryginalna pokrywa zaworów . Dzięki wielkie dla zaklinaczawrc
Teraz pytanko. Mam kilka setupów zawiasu i nie wiem co wkładać. Miałem serie na początku i auto było koza ale nie pamietam jak z twardościa i prowadzeniem ( zrobilem nim moze 100km )
potem były jamexy -40mm i było twardo , aktualnie mam vogtland czyli ponoć dobra sprężyna wraz z nowymi amorami Kayaby. Ale nadal jest twardo ...Teraz pytanie. Mam też komplet amorów koni sport i nie wiem czy wkładać je do vogtlandów ( czy jest sens ? ) czy wkładać sprężyny apex - 35mm bo mialem je w reku i wydawały się miekkie ale to tylko odczucia moich rak Jaka konfiguracja byłby najlepsza? Zależy mi na tym żeby auto nie stało jak koza a nie chce już zmieniać tego zawiasu bo robilem to chyba 11 czy 12 razy i odeszła mi ochota na dalsze kombinacje
@ ubek19 co do środka to tylko i wyłącznie Dimerol rozcieńczany tak żeby nie był za mocny. Litr koncentratu kosztuje 35zł i starcza na wiele razy
-
U, to mówisz że następnym razem jak się złapiemy będą baty
Pięknie, pięknie. -
jakieś letnie fotki
mam jedno pytanko do was. Już jestem bliski zakładania wspomy do mojego GTi ale mam problem z jedna rzecza. Maglownice w 1.0 1.3 czy 1.6 powinny być mniej wiecej takie same i pasuja do GTi , pompy też , zbiorniczki weze itp. A co jest z mocowaniem pompy? Czy mocowanie od litra jest takie samo jak od 1.3? Na pewno od 1.3 bedzie pasować bo blok jest podobny a ja znowu mam okazje kupić kompletne wspomaganie od litrówki i chciałbym żeby to pasowało
-
ja mam z 1.0 w 1.6 ... wiec nie czekaj tylko kupuj pompa powinna pasować
-
Mam pompę 1.0 w GTi
-
udało mi się zdobyć do GTi rurowy kolektor 4w1 i nie wiem czy go zakładać zamiast serii ..
Ktoś doradzi co robić? Będzie lepszy od żeliwnego 4w2w1?
-
No to zależy bo 4-1 i 4-2-1 mają różne charakterystyki:P
Swoją droga co to za ulep? -
Hm, przy seryjnej średnicy wydechu to chyba nawet zamuli
-
Nie.
-
z tego co sie orientuję przeniesie wyżej moment maks w obrotach
-
swift dziś dostał 4 nowe dywaniki z wersji "premium" na prawde super wykonane - grafitowe
dostanie kompletne wspomaganie , czyli pompa , łapa , maglownica , węże i drązek kierowniczy - wszystko mam
no i coś na co nie moglem sie zdecydować. Ale tak - będzie klima w GTi mam juz wszystko . Nowy skraplacz , osusacz , dwie pompy , 2x komplet przewodów , przekaźniki , wymiennik ciepła itp
były GTi ze wspoma albo z klima . Ale połaczenia tych dwóch rzeczy jeszcze nie widziałem Mam nadzieje że uda mi się to upchać .
edit
i jeszcze nowa chłodnica
-
były GTi ze wspoma albo z klima .
Ale połaczenia tych dwóch rzeczy jeszcze nie widziałem
Mam nadzieje że uda mi się to upchać .Był taki czarny GTi Mk3 na forum... i zdaje się, że kupił go kolejny klubowicz.
A niedługo może będzie GTi Mk2... jak ktoś mi znajdzie konsolę środkową do Mk2 z klimą. -
nie widzę zbiorniczka na olej wspomagania musisz zatem posiadać rolkę napinającą pasek wspomy/klimy płaską z zewnątrz. nie widzę także kolumny kierowniczej.
-
none7 mam wszystko do wspomy nie fotografowałem drobnostek
i części do klimy mam x2 więc myśle ze coś z tego złoże.
-
No to teraz szukaj jakiegoś silnika 2.0l, żeby miał siłę się odpychać bo z tymi gratami będzie jeździł jakby miał 80 koni Z tego co pamiętam to tak od 100km/h wzwyż to przyśpieszenie mocno cierpi z włączoną klimą, słychać jak silnik ma ciężko, a tu jeszcze wspoma
-
ja klime odpalam tylko jak jade z kims i jak musze miec zamkniete szyby. A wspoma sama z siebie? Brat ma klime i wspome w 1.3 8v i auto jest istnym szatanem , pali 5.5 PB i na prawde chodzi mega jak na 68km
-
Ponad 100km/h to się gasi już wszystko łącznie z papierosem bo to już moment startowy do odlotu. Ponad 200km/h i odrywa się od ziemi
-
No i stało się.. Dziś wziałem sie na poważnie za swap silnika bo stary miał powoli dość
tutaj zdemontowany osprzęt tak zeby było luźno i przyjemnie
Podnośnik w ruch , chwila myślenia jak tu uczepić silnik bo nie ma jakiś specjalnych miejsc by żeby mozna byłby go wyciagnac
Chwila prawdy i lezy sobie brudas ( duuuużo oleju z niego leci ) przed autem
jutro walcze z komorą i przekładaniem gratów z starego sinlika do nowego od Zaklinacza mam nadzieje że bedzie taki jak obiecywał czyli totalna igła