Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
Normalne, że po rozkręceniu zawieszenia zbieżność uciekła.
Jeśli chodzi o tył, to podejrzewam, że bez palnika się nie obejdzie... ale szanuj te śruby, bo nowe z suzuki to od razu można wyrzucić - takie dobre teraz robią. -
Wiadomo, ale mi też
dłuższą chwile zajeło, żeby do tego dojśćTeraz akumulator jest w bagażniku, żeby lepsze wyważenie auta było
-
auto dziś było w
warszawce także ogarneło 250km bez wiekszęgo problemu. no może poza jednym
czemu po zmianie
wahaczy mam totalny brak zbieżnosci? ale to totalny. auto myszkuje , sciaga w obie
strony , czuć każdy dołek. Scieło mi nawet jedna oponę
teraz pytanie do
was. Tylnie śruby mimośrodowe są jakie są , mają 16lat i wątpie żeby się odkręciły
dobrowolnie. Na co uwazać , jak podejść do tematu żeby je spokojnie wykręcic? (
nawet nie probowalem jeszcze )jakie masz wahacze ?
ale szanuj te śruby, bo nowe z suzuki to od razu można wyrzucić - takie dobre teraz robią
śruby od 124 kosztują po 25plnów i pasują idealnie więc nie strasz.
-
A od czego są te śruby z mietka?
-
Wahacze tył raczej oryginał , wahacze poprzeczne też oryginał ale je chce wymienić na jakieś bliżej nie okreslone lub Yamato
przód wahacze yamato oryginalne ( zdażały się podróbki )
jesteś pewien że sruby mimosrodowe z mietka pasuja plug & play pod swifta?
-
Mi się żadnej śruby nie udało wykręcić z tylnego zawieszenia wszystko było cięte, mimośrody też, zostały tylko podkładki a śruby dorobiłem z twardych, nierdzewnych i nie było żądnych problemów przy ustawianiu potem
-
A od czego są te
śruby z mietka?od tego samego
dokladnie od w201
-
tylne wahacze poprzeczne kupić firmy SH czy Yamato? oba po 57zł
czas usztywnić autko w zawieszeniu i ustawić geometrię bo na zimę ma być igiełka
ewentualnie moog za 70zł
-
Yamato takie tanie?? Ja z przodu mam yamato i nie narzekam, nic sie nie urywa na glebie
-
są to wahacze poprzeczne \ wzdłużne \ reakcyjne dlatego takie tanie
normalne wahacze są ponad stówkę za sztuke
-
są to wahacze
poprzeczne \ wzdłużne \ reakcyjne dlatego takie tanie
normalne wahacze są
ponad stówkę za sztukeno to bierz yamato
-
takie tam spy photo pure jdm'u które kupilem
czy to normalne że wczoraj w nocy przy 160-170 na LPG na 4 biegu miałem pokaz iskierek z tłumika? było tego duzo , nawet bardzo dużo. Na LPG mało lub wcale. Sytuacja występuje tylko pod dużym obciążeniem przy dużych prędkościach ( mam nadzieje że to z tłumika )
zauważył to niechcący mój kumpel który obejrzał się do tyłu. Dodam że z tyłu siedzi teraz tłumik końcowy od 1.3 8v
Czyżby go zalewało i nie nadażał przepalić mieszanki? Czy po prostu wypala mi się sadza z tłumika?
-
Kawalki tloka wylatuja....
-
no ładne koło
a jak tam hania, jeździ już?
-
jakieś znajome te felgi
-
hania nadal w śpiączce ;/ Nie ma czasu żeby sie z nia pobawić
Mam pytanko. Z kolektora dolotowego pod spodem widziałem ślady oleju - czy to oznacza że uszczelka powiedziała papa? I skąd tam wział sie olej jeżeli odma jest puszczona w słoiczek? Zaoliwione były środkowe kanały zaraz przy głowicy.
Druga sprawa. Jeżdzać na LPG moje auto raz na jakiś czas bulgocze Chodzi równiutko , zero fal , cichutko , ale raz na jakiś czas dochodzi bulgotanie z okolicy filtra powietrza i po kilku sekundach przestaje. Co za to odpowaida? Gazownik zatykał mi jakiś wężyk kiedyś przy kolektorze i efekt ten nie występował . Ten mały selenoid robi taki bajzel? dziać się nic nie dzieje ale dźwiek jaki dochodzi z filtra i całego ukladu dolotowego jest co najmniej dziwny
-
hania nadal w
śpiączce ;/ Nie ma czasu żeby sie z nia pobawića co się hani stało? Kartony ją zabiły?
-
Mam pytanko. Z
kolektora dolotowego pod spodem widziałem ślady oleju - czy to oznacza że uszczelka
powiedziała papa? I skąd tam wział sie olej jeżeli odma jest puszczona w słoiczek?
Zaoliwione były środkowe kanały zaraz przy głowicy.
Myślę, że to tyko z uszczelki pod pokrywą zaworów, albo z okolic zaworka PCV. -
dziś doszły kolejne elementy tej układanki. 4x łącznik stabilizatora yamato + gumki , uszczelniacze na wałki Corteco , uszczelka pod kolektor dolotowy Vitor Reinz
dziś też skończylem składanie tylniego zawiasu. Już cały tył poskładany na Yamato ( gumy nowe , wahacze stare ) , sruba ktorej nie moglem wykrecic a zostala tylko jedna w tym aucie została ucieta i włożona sruba od fiata bo pasowała idealnie . Teraz autko mam w pełni "odkrecalne " no moze poza srubami mimosrodowymi ktorych jeszcze nie ruszałem a sruby takie mam już z mercedesa C klasy w202 - powinny pasowac
-
Fajne te łączniki nie, estetyczne opakowanie i jeszcze te znaczki na nich, aż szkoda brudzić i tylko 22zł