Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
te łączniki są na tyle mocne że ledwo wywierciłem w nich otwór. kruciec został skręcony od środka śrubką z dużą podkładką + troche sylikonu i trzyma się dziarsko.
Wszystko jest w miarę pochowane dlatego wygląda jak wygląda;)
Działać też działa , teraz widzę że LPG mnie nie ogranicza tylko sam silnik. Musze coś w nim podłubać bo strasznie mnie korci.
-
Wężyk od wolnych od
silniczka woskowego widać że jest wpięty pomiędzy blosa a przepustnicę. Jeśli byłby
miedzy filtrem a blosem auto nie chodziłoby na ssaniu z LPG a tak mam w każdej
chwili stabilinie pracujący silnik.Już tak nie mądrkuj bo jeszcze niedawno nie dawałeś temu wiary że może stabilnie pracować na jałowych na zimno
Kolejna sprawa to mam nadzieję że te węże od odmy etc. są już uporządkowane a nie leżą jak na tych zdjęciach. Chodzi mi dokładnie o to żelastwo do którego podpięte jest podgrzewanie przepustnicy. Nie jest Ci ono obecnie potrzebne więc jeśli chcesz mieć podgrzewaną przepustnice, co ma swoje plusy i minusy, podłącz wężyki bezpośrednio pod nią.
I ostatnia już sprawa wszystkie króćce którymi przepływa obecnie mieszanka gazu i powietrza powinny mieć opaski, tak dla bezpieczeństwa chodzi o woskowca, selonoid IS etc. aż do kolektora.
-
w sobote zrobiłem sobie mała wycieczkę daleko w głąb Polski . Swifcior z przyczepką zrobił 600km za jednym razem i nie powiem - zdał egzamin mimo bojowych warunków.
kupiłem sobie kilka fajnych gratów które mi sie przydadza , było tego jakieś pól przyczepki i cały załadowany swift w środku
-
po silniku widać ktore auto zostaało wybebeszone kupiles i zlomowales odrazu na miejscu czy jakos inaczej sie dogadales ?
-
silnik już wstępnie sprzedany , w sobotę ruszam bo zielone mk3 GTi które pójdzie całe na częsci
mam pytanko. Jak kupiłem swojego białasa to miałem skrzynie od 1.3 8v , włożylem 1.0 i pólosie obie pasowały idealnie.
Teraz mam zamiar włożyć skrzynie od GTi i tu pytanie czy wszystko bedzie pasować? Bo przecież pólosie z litra czy 8v nie pasuja do gti a ja mam prawodpodobnie pólosie z GTi które niby wspólpracowaly z tymi dwiema skrzyniami.
dajcie znać
-
"rozkręcanie" nowego swifta gti
a tutaj kilka gratów wyjętych z niego
i teraz powtarzam moje wcześniejsze pytanie. Kupiłem swojego swifta gti z skrzynia od 8v ,po miesiąciu padła wiec włożylem skrzynie od 1.0 i pólosie pasowały bez wiekszych problemów.
Teraz mam zamiar włożyć oryginalna skrzynie od GTi i czy te pólosie beda pasować ktore już mam?
bo chyba każda skrzynia od swifta ma taki sam przegub od strony skrzyni ale GTi ma inny przegub od strony koła , zgadza się? Dlatego pólosie z 1.0 \1.3 8v nie pasuja pod gti?
-
-
dobra napisze inaczej,
wszystkie trzy skrzynie 1.0 1.3 8v , 1.3 16v maja takie same gniazda na półoś.
Gti ma inne piasty i tam póloski z np 1.0 nie pasuja. Ja mam piasty ori z GTi wiec chyba pólosie beda pasować ( wnioski po rozmowie z młodymboruchem )
-
Kolejne małe pytanie.
musze kupic wahacz przedni bo lekko sciaga w prawo ( kiedys ktoż udeżył w krawężnik bo łożysko w kole ma mega luz i wyje , do tego wydaje sie lekko cofnięte do tyłu )
wahacz za 75zł firmy deckerman czy prawie 2x droższy Yamato?
tylne drażki reakcyjne jakieś no name , są po 50zł - też muszę to zmienic.
-
Yamato , ew jak są to firma 555 też jest dobra
-
zamiast kupować radyjo czy lepsze fele, kup pożądne wahacze
-
wahacz za 75zł
firmy deckerman czy prawie 2x droższy Yamato?Ja jeżdżę na Denckermann-ie na prawym przodzie i jest ok, zrobiłem na nim co prawda ze 6 tys. km zaledwie
-
Ja miałem jakiś tani nie yamato to po 2 latach był w gorszym stanie niż oryginalne
-
ostatnio tutaj kupowałem najtaniej maja
http://e-autoparts.pl/wahacz-zawieszenia-kola-przednia-p-239436.html -
ostatnio tutaj
kupowałem najtaniej maja
http://e-autoparts.pl/wahacz-zawieszenia-kola-przednia-p-239436.htmlostatnio kupowałem od nich graty jakieś z odbiorem osobistym w W-wie, ul. Łodygowa 28H i coś tam pochrzanili - czekałem prawie tydzień na możliwość odbioru Ale części rzeczywiście w dobrych cenach mają
-
ostatnio kupowałem
od nich graty jakieś z odbiorem osobistym w W-wie, ul. Łodygowa 28H i coś tam
pochrzanili - czekałem prawie tydzień na możliwość odbioruTo ja miałem farta, bo u mnie nic nie pochrzanili...
I ja potwierdzam, że warto bo tanio mają po prostu.
-
To ja miałem farta,
bo u mnie nic nie pochrzanili...
I ja potwierdzam,
że warto bo tanio mają po prostu.Niedawno za komplet cylinderków hamulcowych do sedana (prawy rożni się od lewego, w hatchbackach strony są zamienne) zapłaciłem w IC 82 pln, a u nich zapłaciłbym za komplet 42 pln - wnerwiłem się
-
Też u nich kupowałem, wychodzi taniej niż w inter carsie z pracowniczą zniżką , aczkolwiek niektóre ceny np za osłony przegubów szału nie robią
-
a wysyłkowo robia? Bo do raszyna to ja mam 80km
-
a wysyłkowo robia?
Bo do raszyna to ja mam 80kmnie do Raszyna tylko na Łodygowej 28H w Warszawie jest możliwość odbioru osobistego - wylot w kierunku Ząbek.
A wysyłkowo oczywiście - kurier za ok. 15 zł