[moje auto] Suzuki Swift GTi - ubek
-
Były Swift
Roberta_SMMZ?Tak.
-
a jednak kupiłeś
zakupic belke mocowania zderzaka tylnego, oraz element mocujacy podswietlenie
tablicy jak ktoś posiada to prosze o kontaktposzukanie tych elementów w stanie nadających się do zamontowania to nie lada wyzwanie
- takie ważne
pytanie czy z tyłu łożyska w kołach są razem z piasta połączone czy można je
wymienić osobno bo jedno trochę huczy?
razem z piastą niestety, 3stówki conajmniej musisz liczyć za najtańsze ale lepiej nie kupować takich, już lepiej używke w dobrym stanie wyrwać
- takie ważne
-
razem z piastą
niestety, 3stówki conajmniej musisz liczyć za najtańsze ale lepiej nie kupować
takich, już lepiej używke w dobrym stanie wyrwaćw takim razie musi narazie zostać tak jak jest i czekać na lepsze czasy.
http://www.expolmozbyt.com/ferodo-klocki-hamulcowe-fdb301.html te klocki to jest za komplet cena na tylna oś bo nie uzyskałem od nich odpowiedzi a i cena zdecydowanie nizsza niz gdzie indziej?
jak jest z tymi klockami nadaja sie do w miare cywilnej jazdy czy trzeba je najpierw rozgrzać zeby hamowało? -
http://www.expolmozbyt.com/ferodo-klocki-hamulcowe-fdb301.html te klocki to jest za
komplet cena na tylna oś bo nie uzyskałem od nich odpowiedzi a i cena zdecydowanie
nizsza niz gdzie indziej?Napisane jest, że to są klocki do Hundy. No i na pewno wyglądają inaczej niż tylne do GTi.
-
czemu nobda? to do swiftowych kloczuszkow nawet nie jest podobne, jakis zawijasy.
-
poszukanie tych
elementów w stanie nadających się do zamontowania to nie lada wyzwaniebelka tylna od zderzaka w Mk III jak wygląda ? tak jak w Mk IV, czy inaczej ?
-
wedlug katalogu ferodo fdb301 to jest na tyl do swifta a jak sie popatrzy na strone tej firmy to zdjecia klockow wszedzie sa te same.
belka mocujaca zderzak z mk2 jest taka sama jak z mk3?
-
wedlug katalogu
ferodo fdb301 to jest na tyl do swifta a jak sie popatrzy na strone tej firmy to
zdjecia klockow wszedzie sa te same.
belka mocujaca
zderzak z mk2 jest taka sama jak z mk3?mk2 nie ma belki są tylko dwa mocowania fabrycznie przyspawane do tylnego pasa
-
najlepsze jest ze lampy tylne nigdy nie byly odkręcane trzeba było rozwiercać śruby, żarówki wytrzymały od nowości jak sadze. teraz już wiem dlaczego tylny zderzak jest taki matowy w porównaniu do reszty malarz bał sie dotknąć tego elementu żeby nie odpadł.
Belka tylna wyglada tak:
-
Standard Mozna kupic belke nowa, gdzies w zamiennikach jest. Poszukaj w IC?
-
Na 4cars.pl sprawdź
Boruch, jak to MK2 nie ma belki? Chociaż w moim różne cuda były, ale produkt belko-podobny miałem, na 2 śruby przykręcany od strony bagażnika i zderzak był mocowany do niej na wysokości wgłębień w których mocowane jest przeciwmgielne i wsteczny w mk2... Do tego styropianowy absorber w tylnym zderzku i same mocowania wyglądały jakby ta belka była tam fabrycznie... -
-
-
Belka tylna wyglada
takpodobne do Mk IV, ale nie wiem czy to to :
http://allegro.pl/wzmocnienie-zderzaka-tyl-suzuki-swift-02-nowe-i1306459421.html#gallery
-
A tu juz prace w
garazu nad usunieciem rudej, wymiana przewodow hamulcowych klackow i tloczowi za to 6,5k pln
nieźle ... to moje 8V już jest 2000% lepiej zadbane niż to GTi, które ponoć miało być w dobrym stanie ... -
Belkę pod chłodnicę mam nówkę sztukę oryginał z ASO na węgrzech i chętnie odsprzedam.
-
dogadałem sie ze sprzedawca i mam mozliwosc zakupu klockow Ferodo FDB301 na tylna os komplet do gti za 50zł plus wysylka jak wezme 2 ostatnie komplety
mysle ze to dobra cena bo w innych sklepach ceny sa 100-140 za komplet. jak cos to pw, chciałbym zamowic jeszcze w tym tygodniu! -
prawde mowiac wez sie teraz za to auto. bo teraz to zrobisz malym nakladem sil, po zimie bys mial juz owiele gorzej.
-
własnie to robie biore się za nie
a mozecie mi powiedziec czy taki element mocujacy tylny zderzak bedzie pasował od innych wersji non gti dajmy na to 5d ? czy zwykłego Swifta ?obdzwoniłem wszystkie hurtownie IC, 4cars nie maja tego, szrociarze z allegrosza nie maja za bardzo pojecia jak to ma wygladac.
-
powinno pasowac all tylko musisz brac z mk3, sedan tez powinien pasowac.