[moje auto] srebrne mk5 GLS by Ryłek
-
Bier to co mi
Hellsik polecał czyli Bulle do dzisiaj u mnie czekają na montaż w oplu ale
niestety w tym roku się doczekająfajnie to grało, jak na pod radiem nie było tragedii, na bank dużo lepiej niż seryjne piszczałki 100mm
A co do mat hmmm,
nie było przypadkiem w sumie 8 mat STP na drzwi z przodu?nie pamiętam
-
bez wzmaka
odseparowane do 50W o jak największej skuteczności,Takie coś znalazłem:
Czy coś z tego jest warte uwagi?
-
Czy coś z tego jest
warte uwagi?Helixy, ale drogie są, a skoro nie przewidujesz wzmacniacza to może takie coś zaproponuję:
http://allegro.pl/zestaw-gms-1765n-soprany-zwrotnice-sklep-mlawa-i2192684540.html
-
Helixy, ale drogie
są, a skoro nie przewidujesz wzmacniacza to może takie coś zaproponuję:
http://allegro.pl/zestaw-gms-1765n-soprany-zwrotnice-sklep-mlawa-i2192684540.htmlA czym się te wyróżniają? Miałeś okazję je posłuchać? W opisie widzę nową rzecz "Fo: 77Hz", o czym mówi ten parametr?
Sporo pytań, ale dla mnie to nowy temat.
-
A czym się te
wyróżniają? Miałeś okazję je posłuchać?cena/jakość pod radiem
W opisie widzę nową rzecz "Fo: 77Hz", o czym
mówi ten parametr?
Sporo pytań, ale
dla mnie to nowy temat.http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf - to samo co Fs, poczytaj
-
cena/jakość pod
radiem
http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf - to samo co Fs, poczytajdzięki.
-
Chlapacze z przodu made by mata gumowa z castoramy zrobione.
Poza tym pierwsza przymiarka do ochrony przed błotem:
Myślałem, żeby przykręcić go w miejscach zaznaczonych na czerwono. Z tyłu śrubkami, które już są w aucie, z przodu zrobić dziury w zderzaku. Dodatkowo wykorzystać śrubę trzymającą oryginalną osłonę znajdującą się wewnątrz nadkola (strzałka zielona). Dobrze kombinuję
Czy macie jakiś inny sposób do zamocowania tego?
-
zrób tak jak w oryginale oprócz przy zderzaku, gdzie bedziesz musiał się w niego wkręcić.
-
zrób tak jak w
oryginale oprócz przy zderzaku, gdzie bedziesz musiał się w niego wkręcić.Prawie że tak zrobiłem. Chlapacze z przodu przykręcone oryginalnymi śrubami. Nadkola przykręcone 2 śrubami od strony drzwi i 1 śrubą w zderzaku.
Tył chlapacze też na 3 śruby oryginalne, natomiast nadkola przykręcone na 2 oryginalne śruby (1 w zderzaku, 2 w tylnej ścianie blaszanego nadkola). Po zamontowaniu całość wygląda tak:Dodatkowo udało się upolować lotkę od GTi :
-
też mam takie błotochrony jak Ty, niestety jak będzie możliwość zamówienia ori wyprofilowanych pełnych nadkoli w PL, to tak zrobię ... bo te do końca nie są tak super w 100% spasowane.
-
Bardzo fajne, też bym chciał coś takiego, bo niestety bez nich mam całe pochlapane błotniki i zderzaki
-
też mam takie
błotochrony jak Ty, niestety jak będzie możliwość zamówienia ori wyprofilowanych
pełnych nadkoli w PL, to tak zrobię ... bo te do końca nie są tak super w 100%
spasowane.Racja. Do tego jeden element nie jest równy drugiemu. Zabawy sporo miałem trasując dziury pod śruby. Nie dało się zrobić szablonu, bo różne szerokości były jak i troszkę inny łuk.
-
Bardzo fajne, też
bym chciał coś takiego, bo niestety bez nich mam całe pochlapane błotniki i zderzakiŻeby tylko to było pochlapane to bym się nie bawił w zakładanie. Proponuję zdjąć ori osłonę nadkola i zobaczysz ile błota będziesz miał przy ujściu kanału deszczowego. Jest w takim super miejscu zrobione, że błotko wyrzucane przez koła trafia dokładnie w dziurę od ujścia deszczówki.
-
Witam po dłuższej przerwie.
Udało się znaleźć troszkę czasu i pomajstrować przy autku. Tym razem na warsztat trafiły głośniki.
Poniżej kilka fotek z montażu:
Niestety Inżynierzy z Suzuki nie pomyśleli o tym, żeby wstawić głośniki w drzwi, więc nie obyło się bez użycia drastycznych metod. Wszystko po to, żeby zrobić odpowiednią dziurę do montażu.
A tak się prezentuje całość po złożeniu:
-
Witam po dłuższej
przerwie.
Udało się znaleźć
troszkę czasu i pomajstrować przy autku.Czas teraz więcej warty niż CHfy i Euro razem wzięte
Tym razem na warsztat trafiły głośniki.
No teraz to Swift na zgrzewach będzie puszczał bo inżyniery z Suzuki takich dB nie przewidzieli
-
Musisz pokazac na zywo jak to gra Dawno sie nie widzielismy tak wogole
-
Czas teraz więcej
warty niż CHfy i Euro razem wzięte
No teraz to Swift
na zgrzewach będzie puszczał bo inżyniery z Suzuki takich dB nie przewidzielispokojnie, 1 kW przyjmuje na klatę, sprawdzone
-
Fajnie wyszło To są kieszenie z R19?
-
Fajnie wyszło
To są kieszenie z R19?Dokładnie
-
Dokładnie
One mają takie fajne seryjne sitko, nie widać, co tam siedzi