[moje auto] srebrne mk5 GLS by Ryłek
-
nie piszę o
kierunku a o reflektorze, aby dookoła tez było na srebrno. bo wyróżnia się
zbytnio niestety trochę kierunekO jaką Ci konkretnie rzecz w reflektorze chodzi?
Przyjechał halogen i dziś założyłem go do auta. Tylko trochę większa szpara pomiędzy reflektorami a nakładką zderzaka mi wyszła. Ale to do poprawienia w weekend.
Jak pogoda dopisze, to jutro wycieczka na Stobno w poszukiwaniu kierunku. Dzięki za poglądowe zdjęcia! Zobaczymy co będzie na szrocie. No i ile będą za to chcieli.
-
o, takie coś tylko ze zamiast na czerwono to na srebrno wewnątrz psiknąć
-
o, takie coś
tylko ze zamiast na czerwono to na srebrno wewnątrz psiknąćAha. Żeby była taka sama obwódka jak w kierunku. Zobaczymy najpierw na jakie kierunki się zdecyduję.
Co do wycieczki na szrot to porażka! Za 1 ori kierunek używany krzyczą sobie 50zł! Za zamiennik używany 30zł.
-
jak będę swoje wymieniał na białe to Ci opchnę moje pomarańczowe
-
Kolego, kierunki do mk5 można kupić za 30-35 zł za sztukę(zamienniki nowe) bądź nawet taniej, na allegro ostatnio masa, naprawdę masa tego wypłynęła, widziałem przeźroczyste jak i pomarańczowe, sam zamieniłem przeźroczyste na pomarańczowe, a mam białe auto.
-
Co do wycieczki na
szrot to porażka! Za 1 ori kierunek używany krzyczą sobie 50zł! Za zamiennik
używany 30zł.Takie ceny tam niestety mają... Szrot tylko dla desperatów.
Na 26-Kwietnia, na tyłach Biedronki, sprawdzałeś?
Szrot malutki i nie wiem czy Swifty mają, ale ceny za to niższe. -
Aha. Żeby była taka
sama obwódka jak w kierunku. Zobaczymy najpierw na jakie kierunki się
zdecyduję.
Co do wycieczki na
szrot to porażka! Za 1 ori kierunek używany krzyczą sobie 50zł! Za zamiennik
używany 30zł.Ja gdzieś mam pomarańczowe, jakbyś był zainteresowany to mogę poszukać i się dogadamy
-
jak będę swoje
wymieniał na białe to Ci opchnę moje pomarańczoweTo napisz na pw ile będziesz chciał za 2 pomarańcze .
-
Takie ceny tam
niestety mają... Szrot tylko dla desperatów.Dokładnie. Ciekawe kto u nich kupuje.
Na 26-Kwietnia, na
tyłach Biedronki, sprawdzałeś?
Szrot malutki i nie
wiem czy Swifty mają, ale ceny za to niższe.Z tego co pamiętam, to jakoś wcześnie tam zamykają (16 albo 17) i już tam nie zdążyłem. Zobaczę jeszcze w pt.
-
Takie ceny tam
niestety mają... Szrot tylko dla desperatów.Do Nyski 2 kompletne furtki (igła+prawie igła, bez szyb), zawiasy, dwa kierunkowskazy za 360. To dużo?
Sam błotnik z innego źródła bolał mnie 180 (też igła).
-
Do Nyski 2
kompletne furtki (igła+prawie igła, bez szyb), zawiasy, dwa kierunkowskazy za 360.
To dużo?Nie wiem czy to dużo bo nie znam się na częściach do Swifta, ale mnie za części do Tico i Cordoby krzyczeli ~80% ceny nowej.
Faktem jest to, że mają wszystko do każdego auta co czyni ich monopolistą na rynku części używanych w zachodniopomorskiem, ale zapomnieli, że jest jeszcze Allegro (na którym notabene również się ogłaszają).
EOT
-
Nie wiem czy to
dużo bo nie znam się na częściach do Swifta, ale mnie za części do Tico i Cordoby
krzyczeli ~80% ceny nowej.Nyska vel N15 to Nissan... Almera, nie Swift. Jemu (a nawet im) udało się bezstresowe życie ze mną.
Faktem jest to, że
mają wszystko do każdego auta co czyni ich monopolistą na rynku części używanych w
zachodniopomorskiem, ale zapomnieli, że jest jeszcze Allegro (na którym notabene
również się ogłaszają).Osobiście twierdzę, że lepiej mieć możliwość pomacania przed zakupem nawet kosztem dopłaty paru złotych.
EOT
Gdybym wiedział co to znaczy, to...
-
A co narozrabiałeś, że części wymieniać musiałeś?
-
Przyszła pora na wymianę hamulców. Za radą bardziej doświadczonych na pokładzie zawitał taki oto zestaw:
Całkiem fajnie jest wciskać hamulec bez wyczuwalnego bicia. Zobaczymy jak się będzie sprawował.
-
Kwestia czasu i będzie bić, to już nie to brembo co kiedyś, została sama nazwa
-
Kwestia czasu i
będzie bić, to już nie to brembo co kiedyś, została sama nazwaPo jakim czasie zaczęło się bicie u Ciebie? Ogólnie hamulców używam gdy trzeba szybko się zatrzymać a do zwalniania używam silnika i redukcji. Jedynie pykam pedał hamulca żeby się zaświeciły stopy.
Pierwsze 100km zrobione i póki co jest ok.
-
sprawdz przewody
to sie zdziwisz
w swifcie przewody rdzewieja rownie szybko jak progi czy mocownaia wachaczy
sam sie o tym przekonalem ;/ -
Oj chyba nie tylko w SS`ie
-
Oj chyba nie tylko
w SS`ieNp. w Lanosach to dopiero rdzewieją, a auta średnio o połowę młodsze od świstaków
-
Kwestia czasu i
będzie bić, to już nie to brembo co kiedyś, została sama nazwaJak się wykona poprawnie pomiar i będzie się jeździć z głową to może trochę posłużą, ale to prawda Brembo jeśli chodzi o tą najtańszą serię, pogorszyło się.
Osobiście bym zamiast Brembo zakupił Speedmaxy, u siebie mam, parę osób też je przetestowało i jak na swoją cenę, są naprawdę trwałe, a i hamownie dobre.