Swift S1300 czyli budujemy rajdóweczkę... ;)
-
No idzie...
Dlatego teraz będę
wkładał prawie serię, jak trochę pojeżdżę to pomyślę co dalejdzieje sie cos ?
-
dzieje sie cos ?
Dzieje, dzieje Jak znajdę chwilę czasu to wrzucę fotki
-
Wiedzialem, ze Radek szybko posklada dziada zlosliwego i bedzie jezdzil
Wystraszyles nam Przemka, ktory teraz nie chce otwierac silnika
-
Wiedzialem, ze
Radek szybko posklada dziada zlosliwego i bedzie jezdzilSię jeszcze składa
Wystraszyles nam
Przemka, ktory teraz nie chce otwierac silnikaEee, tam... To nie puszka Pandory
-
Eee, tam... To nie
puszka PandorySwift moze i nie, ale co powiesz o kombinacji gaznik podcisnieniowy + ecu + sona lambda? Po roku doszedlem co jest nie tak z wolnymi obrotami - wykrecona srubka pod gaznikiem......
-
Swift moze i nie,
ale co powiesz o kombinacji gaznik podcisnieniowy + ecu + sona lambda?
Po roku doszedlem co jest nie tak z wolnymi obrotami - wykrecona srubka pod
gaznikiem......Gaźniki to dla mnie czarna magia
-
Teraz to ja się już nawet boje dokręcić do odcinki
Radek, Twoje szelki mają E?
-
Teraz to ja się już
nawet boje dokręcić do odcinkiJak walnie to ino roz...
Radek, Twoje szelki
mają E?Nie. Ale mają FIA.
-
Teraz to ja się już
nawet boje dokręcić do odcinkiPrzynajmniej masz odcinke
Radek, Twoje szelki
mają E?Moje Schrothy maja, ale w sumie po co Ci E na pasach jak nasze Mirco nie maja homo
-
Dzieje, dzieje
Jak znajdę chwilę czasu to wrzucę fotkiNa pierwszy ogień zdjęliśmy czapkę
I tu pierwsze zdziwienie - tłok od góry cały a nie w kawałkach. Właściwie wszystkie wyglądają na całe oprócz śladów je...cia zaworów. Ślady są też na innych tłokach więc przypuszczam, że po wybuchu pasek przeskoczył. Już się nie dowiem bo zdjęliśmy rozrząd nie patrząc na znaki.
Głowica też wygląda na całą oprócz małych śladów na zaworach - trzeba by sprawdzić szczelność i czy zawory proste.
Potem wyjęliśmy cały motor ze skrzynią
Rozebranie głowicy, spuszczenie płynów, wyjęcie chłodnicy, silnika, skrzyni itd
zajęło nam 3 godziny więc chyba nabieramy wprawyNie ściągnęliśmy jeszcze miski ale zaglądając przez dziurę w bloku wygląda na to, że korbowód postanowił sobie urwać się w połowie z sobie tylko znanej przyczyny....
Może się więcej wyjaśni jak zdejmiemy miskę - na razie są ważniejsze rzeczy do zrobienia.Generalnie zapadła decyzja, że wsadzam cały nowy silnik bo szkoda kasy, czasu (i sezonu) na kolejny remont i składanie wszystkiego od zera...
c.d.n
-
Generalnie zapadła
decyzja, że wsadzam cały nowy silnik bo szkoda kasy, czasu (i sezonu) na kolejny
remont i składanie wszystkiego od zera...
c.d.nW tydzień po tej przygodzie z korbą już mieliśmy dawcę z poobijaną i zżartą budą ale za to zdrowym silnikiem, skrzynią i zawiasem Auto od znajomego, silnik nie więcej jak 5 tyś przelotu od kapitalnego remontu. Lekko poprawiona fabryka (trochę w kierunku A grupy). Zbierało się to to bardzo ładnie więc nie było się nad czym zastanawiać
Od razu wyjęliśmy serce ze skrzynią
Serce czeka na przeszczep
W aucie było trochę fajnego stuff-u
np. flokowana decha, kierownica OMP, dopiero co złożona nowa skrzynia 4.4 z krótkimi poszczególnymi przełożeniami :D, zawias KONI świeżo po serwisie, komplet rozpórek, sportowy komp po remapie itd...W trzy kolejne wieczory rozebraliśmy auto do ostatniej śrubki. Cześć gratów już się rozeszła po klubowiczach Część będzie miała dalsze życie w mojej budzie
Obecnie silnik jest już wsadzony do mnie, w najbliższym czasie podłączamy osprzęt i spróbujemy obudzić bestię Na razie bez większych modów.
-
To juz wiem do kogo poszedł komp i deska, rozporki też
Amory Koni tez już pewno założone,z tymi sprężynami powinno być dobrze już.
Może i mi sie coś dostanie z niego
-
To juz wiem do kogo
poszedł komp i deska, rozporki teżWszystko zostało w klubowej rodzinie
-
to ja chce ten podnosnik
takiego mi wlasnie brakuje w garazu
-
To juz wiem do kogo
poszedł komp i deska, rozporki teżKomp i deska wiem do kogo (komp już założony przedwczoraj ale do kogo poszły rozpórki??
Ja chciałem przednią dolna ale się nie udało jej zdobyć - Erde chyba dla siebie zatrzymał z tego co pamiętam?
-
przednią dolna ale się nie udało jej zdobyć - Erde chyba dla siebie zatrzymał z tego
co pamiętam?Zgadza się
-
Górna przednia i tylna poszła do kolegi jarekk1813 o to mi chodziło.
-
Dzieje, dzieje
Jak znajdę chwilę czasu to wrzucę fotkicieszy
-
Ja się tak zapytam przy okazji - może masz wolną nabę do kierownicy ?
Może się okazać, że moja, którą zamówiłem nie dojdzie nigdy -
Ja się tak zapytam
przy okazji - może masz wolną nabę do kierownicy ?
Może się okazać, że
moja, którą zamówiłem nie dojdzie nigdyMam. Odezwij się na priv