przeróbka licznika - mahoski
-
Klej się nie roztopi ten z pistoletu ale zrobi się miękki i puści jak coś ma trzymać mocno. Ja teraz zamiast tego stosuję klej do szyb. Trzyma się mocno większości powierzchni ale jest czarny.
-
ale
jest czarny.i długo schnie
zależało mi na czasie wiec użyłem pistoletu, przy nowej instalacji na pewno użyję czegoś innego i może właśnie tego do szyb -
Zdecydowałem się zrezygnować z tamtego projektu licznika i spróbuję zrobić coś podobnego do twojego bo świetnie się prezentuje.
Kupiłem już obrotek i silniczek spokojnie zamyka skale.
Pisałeś:
niestety (nie wiem czy tylko ja miałem taki "problem", że musiałem go wyregulować śrubką umieszczoną na jego tyle
Ja też miałem ten problem bo ustawiony jest pod 4 cyl więc przestawiłem pod 3 i teraz dobrze pokazuje
Potem fotki powstawiam jak to podczas pracy szło i jak wygląda
-
Zdecydowałem się
zrezygnować z tamtego projektu licznika i spróbuję zrobić coś podobnego do twojego
bo świetnie się prezentuje.A dziękuję
Potem fotki
powstawiam jak to podczas pracy szło i jak wygląda -
-
Nice Z Nexii wyciągnięty pływak do kompletu?
-
Licznik w toku prac a w nim poprzerabiam parę rzeczy.
U mnie w liczniku wskazówki będą się tak zachowywać
-
Nice Z Nexii
wyciągnięty pływak do kompletu?Pływak CHYBA z jakiejś Astry jest
-
Licznik w toku prac
a w nim poprzerabiam parę rzeczy.
U mnie w liczniku
wskazówki będą się tak zachowywaćBajerancko
Właśnie jak podświetliłeś tak wskazówkę? Jedną diodą pod nią czy jak? -
Właśnie jak podświetliłeś tak wskazówkę? Jedną diodą pod nią czy jak?
Pod wskazówką dałem jedną diodę LED pod odpowiednim kątem i to daje taki efekt
-
jedną diodę LED pod odpowiednim kątem i to daje taki efekt
Bezpośrednio pod nią czy skierowałeś ją na ten przezroczysty plastik pod tarczą? Masz jakieś foto
-
Bezpośrednio pod nią czy skierowałeś ją na ten przezroczysty plastik pod tarczą?
Tutaj jest porada jak zrobić podświetlenie zegarów, nawet można zrobić wskazówkę która zmienia kolor ale mi wystarczy że z różną jasnością
-
Skończyłem swój licznik, może nie jestem uzdolniony zbytnio ale efekt jest taki
-
Muszę przyznać że ogarnąłeś to lepiej niż ja
Szczególnie te wskazówki, ale czy podświetlanie nie jest za słabe na wskaźnikach temp i paliwa i na niskich i dużych predkościach w zegarze?Czym kleiłeś wszystko?
-
Czy podświetlenie nie razi w oczy lub nie odbija się na przedniej szybie? Nie jest za jasno?
Gdy u siebie zamiast żarówek wsadziłem diody zrobiło się dość jasno.
-
Czym kleiłeś wszystko?
Kleiłem to klejem dwuskładnikowym "quick set steel epoxy" po 10 minutach twardnieje a po 24h jest twardy jak kamień
-
Czy podświetlenie nie razi w oczy lub nie odbija się na przedniej szybie? Nie jest za jasno?
Nie jest za jasno, w sam raz bym powiedział.
Podświetlenie nie razi mnie w oczy a na szybie nie odbija się zbyt dużo światła, więcej od radia na szybie mi się odbija wszystko -
Dobra robota, tylko jeszcze trzeba poprawić podświetlenie - po 1 diódce przy małych wskaźnikach i po jednej diódce po bokach prędkościomierza.
Chociaż wiem, że aparaty cyfrowe (telefony też) nie uchwycają dobrze podświetlenia - moje zegary ładnie świecą na żywo, a na zdjęciu też widać niedoświetlone punkty tarczy wskaźników
Fajna frezarka - to silniczek od magnetowidu?
-
Obrotomierz z lekka przekłamuje
-
Fajna frezarka - to silniczek od magnetowidu?
Nawet nie wiem od czego ten silnik