Jak mocno "zużyte" jest Wasze Tico?
-
Też bardzo dobry pomysł..
-
Foty
-
Gumkę na pedał sprzęgła/hamulca można by wymienić - koszt 10 zł
-
Foty
o cholerka, duża różnica przy takim przebiegu Miałeś jakieś poważniejsze awarie?
A tak btw. to co masz za dziwne dywaniki w tym Tico? -
o cholerka, duża
różnica przy takim przebiegu Miałeś jakieś poważniejsze awarie?Takiej awarii,żebym stanął gdzieś to nie było.Zawsze dojeżdzałem do domu.
Co robiłem poważniejszego:
-przy 170kkm pompa wody zaczęła cieknąć
-szyba przód
-zaciski przód wymienione na nowe przy 210kkmReszta to eksploatacja,klocki,tarcze 1x,wahacze,końcówki drążków,łożyska,olej,filtry itd.
A tak btw. to co
masz za dziwne dywaniki w tym Tico?Standardowe,które były gratis przy wyjeżdżaniu z salonu DU
-
Dokładnie tak jest.
Gdyby tylko można było cofnąć się do 1997
Jakbym go wtedy
kupił w salonie, dostałby kompleksową konserwację profili i podwozia + podłoga w
środku.No dokładnie, tylko jak się cofnąć... A kupując kilkunastoletnie auto to można sobie zakonserwować tylko wątrobę
No chyba, że trafimy na niebite Audi 80 B4
-
Takiej awarii,żebym
stanął gdzieś to nie było.Zawsze dojeżdzałem do domu.
Co robiłem
poważniejszego:
-przy 170kkm pompa
wody zaczęła cieknąć
-szyba przód
-zaciski przód
wymienione na nowe przy 210kkm
Reszta to
eksploatacja,klocki,tarcze 1x,wahacze,końcówki drążków,łożyska,olej,filtry itd.No to w moim Tico, pomimo, że mam przebieg 83tys też większość rzeczy tych których napisałeś została wymieniona... łącznie z szybą czy przednimi wahaczami
były gratis przy wyjeżdżaniu z salonu DU
woow... no to gratuluję! -
mam takie same dywaniki rocznik 96
-
znajomy ma szrot w
Przemyślu, pytałem o drzwi do tico, on się zaśmiał i powiedział niemożliwe na 20
aut może 1 odkładają, u mnie były wymieniane doły ale nie całe, jakieś 4 centy,
progi oba i na spawach ruda wyłazi na okrągło, spróbuje brunoxa na rdze położyć, bo
czyściłem do gołej i dalej wyłaziZawsze można coś takiego zrobić klik , albo kupić fabryczne spojlery - w zestawie były nakładki na doły drzwi
-
Zawsze można coś
takiego zrobić
klik
, albo kupić fabryczne spojlery - w zestawie były nakładki na doły drzwiTylko po to żeby tej rudej nie widzieć a pewnego dnia na myjni zostawić drzwi?
-
Też słyszałem takie
opinie, że nowe części niekoniecznie mogą pasować. Nie wiem jak jest z moimi
drzwiami, bo ich nie przymierzałem. Rzekomo kupiłem oryginał. Za to ciekaw jestem,
dlaczego moje nowe progi mają nierówną krawędź - tak jakby klepane - czy były
problemy ze spasowaniem, czy też robił jakiś pomagierA może masz progi z ocynkowanej starej rynny?
-
Gumkę na pedał
sprzęgła/hamulca można by wymienić - koszt 10 złWidziałem nawet dzisiaj takie nówki w sklepie z częściami do DU/FSO
-
Tylko po to żeby
tej rudej nie widzieć a pewnego dnia na myjni zostawić drzwi?Mina obsługi myjni bezcenna
Na przegląd jak znalazł, większość Tico nie dożyje pewnie 2015
-
Zawsze można coś
takiego zrobić
klik
, albo kupić fabryczne spojlery - w zestawie były nakładki na doły drzwiIMO - wieś tuning allegro A te nakładki na doły drzwi to też porażka - moim zdaniem. Po co zakrywać dziury, które tylko się powiększają?
-
No dokładnie, tylko
jak się cofnąć... A kupując kilkunastoletnie auto to można sobie zakonserwować tylko
wątrobęJak to mówi mój znajomy mechanik: "dobre to są tylko stare skrzypce i wino"
No chyba, że
trafimy na niebite Audi 80 B4Taaa, szkoda życia na wiarę w cuda i uczciwość sprzedającego
-
A może masz progi z
ocynkowanej starej rynny?Tak, a maskę ze starej wanny
-
Gumkę na pedał
sprzęgła/hamulca można by wymienić - koszt 10 złTak na prawdę większość tych części można wymienić na nowe - lewarek zmiany biegów, gumy pedałów, przełącznik zespolony
-
mam takie same
dywaniki rocznik 96A ja mam inne, bardziej korytkowe, rocznik 1998. Zrobione w Szczecinie.
-
IMO - wieś tuning
allegro A te nakładki na doły drzwi to też porażka - moim zdaniem. Po co
zakrywać dziury, które tylko się powiększają?Żeby ich nie było widać
A tak na poważnie to lepiej na raty, czyli pojedynczo co kwartał drzwi nowe nabyć i mieć spokój (jeśli autem chcemy pojeździć dłużej oczywiście)
-
Żeby ich nie było
widać
A tak na poważnie
to lepiej na raty, czyli pojedynczo co kwartał drzwi nowe nabyć i mieć spokój (jeśli
autem chcemy pojeździć dłużej oczywiście)Ja tak kompletuję właśnie