Zapach benzyny w kabienie oraz wysokie obroty.
-
Cześć. Od jakiegoś czasu mój tikuś lata na 95PB, ponieważ gazwonia wysiadła, jakiś czas temu wspominałem.
W kabinie czuć zapach benzyny, silnik na jałowych obrotach, ma bardzo wysokie obroty, oraz dławi nie gdy pedał gazu nacisnę do dechy.według mnie dostaje za dużo paliwa i wystarczy albo zmniejszyć dawke paliwa lub zmniejszyć obroty, tylko nie wiem gdzie znajduja się dysze czy tam jakieś śrubki aby zmniejszyć dawke i obroty.
Z góry dzięki za pomoc...gorąco pozdrawiam
zauważyłem też że wskazówka paliwa masssakrycznie szybko opada -
W kabinie czuć
zapach benzyny, silnik na jałowych obrotach, ma bardzo wysokie obroty, oraz dławi
nie gdy pedał gazu nacisnę do dechy.Normalka przy LPG
LPG=zwężka w dolocie a to sprawia ,że... przy pełnym bucie silnik się dławi bo ma za mało powietrza
według mnie dostaje
za dużo paliwa i wystarczy albo zmniejszyć dawke paliwa lub zmniejszyć obroty, tylko
nie wiem gdzie znajduja się dysze czy tam jakieś śrubki aby zmniejszyć dawke i
obroty.Poszukałbym raczej wycieków pod maską...może wężyk lub opaska nie docisnięta
-
jak masz zakręcony gaz to zdejmij tymczasowo mikser, poczujesz dopiero moc Tikacza
-
http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/549451-gaznik_1_2082.jpg
Jak czuć to tak jak napisał Slavo88 pod maską, ale też w okolicach zbiornika paliwa, wlewu, oraz odpowietrznika.
-
Dzieki chłopaki za odpowiedzi, sprawdzę czy nie ma wycieków paliwa oraz wymontuje mikser i zobaczymy czy się poprawi.
-
Wycieków brak, Mikser zdemontowany i silnik nie chce pracować na niskich obrotach, mikser zamontowałem z powrotem i silnik pracuje na niskich obrotach nie wiem co to ma związane mikser do paliwa.
Nadal czuć zapach benzyny w kabinie.
-
Nadal czuć zapach benzyny w kabinie.
Zdemontuj metalowe listwy chroniące przewody paliwowe do podwozia, być może tam jest przeciek.
-
okey sprawdzee
-
Wycieków brak,
Mikser zdemontowany i silnik nie chce pracować na niskich obrotach, mikser
zamontowałem z powrotem i silnik pracuje na niskich obrotach nie wiem co to ma
związane mikser do paliwa.
Nadal czuć zapach
benzyny w kabinie.Gaźnik jest ustawiony pod ilość powietrza przechodzącego przez mikser, dlatego na benzynie bez miksera słabo chodzi