Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Jest taki sklep, Bomis, koszt to 420zł No ale wszystko nowe, więc w regenerację starego nie muszę się bawić
-
Cena porażająca, ja bym chyba skorzystał z usług gościa, który sprzedaje na allegro regenerowane i wyregulowane gaźniki za ok. 200-250zł.
-
Co nowe to jednak zawsze nowe
-
A ja bym się pokusił mimo takiej ceny. Przy odbudowie tico tak jak mieszko to jak najbardziej Wielki szacun dla mieszka bo jest już niewielu co tak pracują nad tico.
-
Przy cenie 250zł za regenerowany i 420zł za nowy chyba też wybrałbym tą drugą opcję.
-
Cena porażająca, ja
bym chyba skorzystał z usług gościa, który sprzedaje na allegro regenerowane i
wyregulowane gaźniki za ok. 200-250zł.Cena porażająca to 800zł Ten był ostatni w tym sklepie, z taką ceną właśnie. Poprzednei egzemplarze kosztowały ~800zł. Z allegro bałbym się brać, bo pewnie tylko wyczyścili stary gaźnik, być może wymienili parę części, więc powiedzmy przez roczny okres gwarancji się przeturla - a co dalej? Brałem jednak pod uwagę regenerację swojego gaźnika przy użyciu nowych części. Jednak wracamy do punktu wyjścia - mam stary gaźnik, parę nowych części, a tym samym parę setek w plecy - bo i nikt za darmo tego nie zrobi
-
Tylko, że za regenerowany zwykłe wołają w miejsce zakupionego by wysłać im stary. Tam pewnie stare wyczyszczą ładnie, przedmuchają dysze i kasują ludzi na parę stówek. Więc lepiej dać te 400 za nówkę niż za przeczyszczony stary gaźnik a do tego oddajesz swój zamiast mieć go na zapas.
-
Ehh szkoda że ostatni... mi by tez się przydał, ale trudno. A co do regeneracji masz racje kolego przedborzak dlatego spróbuje sam odnowić swój. Jak mi nie wyjdzie to mam jeszcze 2 polskie i 1 od koreańca hah.
-
Ehh szkoda że
ostatni... mi by tez się przydał, ale trudno. A co do regeneracji masz racje kolego
przedborzak dlatego spróbuje sam odnowić swój. Jak mi nie wyjdzie to mam jeszcze 2
polskie i 1 od koreańca hah.Mają jeszcze na stanie gaźniki, które pochodzą z reklamacji nowych tikaczy Gaźniki te mogą mieć drobne usterki, a że wtedy mieli na co wymienić, to klient dostawał nowy, a te po kilku tysiącach kilometrów wędrowały do magazynu i do tej pory tam leżą. Zadzwoń i zapytaj, bo ceny były niższe od tej mojej Więc miałbyś prawie nówkę, ewentualnie wymagającą wymiany któregoś elementu i regulacji
-
Mają jeszcze na stanie gaźniki, które pochodzą z reklamacji nowych tikaczy
Bo o ile pamiętam dawniej była jakas partia wadliwej serii gaźników i ostrzegano na forach by uważać na te okazyjne nówki z allegro. Bo mogą być właśnie te z reklamacji.
Nie wiadomo co z nimi było, może pierdułka i samemu się wymieni. Bo raczej dawać do ustawienia i naprawy to nieopłacalne. -
Zadzwoń i zapytaj,
A mógbyś wysłać jakieś namiary kolego? -
A mógbyś wysłać
jakieś namiary kolego? -
Podziękowalł;-)
-
Cena porażająca to 800zł
To się zgadza, dodam tylko, że kiedyś nowy gaźnik do Tico kosztował 1.600zł
Ten był ostatni w tym sklepie, z taką ceną właśnie. Poprzednei egzemplarze kosztowały ~800zł.
Ja absolutnie nie neguję Twojego wyboru, bo zapewne wiesz, co robisz i liczysz się z takimi wydatkami
Z allegro bałbym się brać, bo pewnie tylko wyczyścili stary gaźnik, być może wymienili parę części, więc powiedzmy przez roczny okres gwarancji się przeturla - a co dalej?
Jest (był) na allegro jeden naprawdę dobry fachowiec od gaźników Tico i z tego co wiem, można było u niego kupować w ciemno. Gaźniki były nawet wstępnie wyregulowane, że praktycznie wystarczyło zamontować go na swoje miejsce i pracował poprawnie. Nie słyszałem, aby ktoś kiedykolwiek na niego narzekał. Przez moment myślałem, że to nawet nasz kolega Lars dokonuje tych regeneracji
Brałem jednak pod uwagę regenerację swojego gaźnika przy użyciu nowych części. Jednak wracamy do punktu wyjścia - mam stary gaźnik, parę nowych części, a tym samym parę setek w plecy - bo i nikt za darmo tego nie zrobi
Skoro przemyślałeś całą sprawę, to wybór mógł być dobry
-
To się zgadza,
dodam tylko, że kiedyś nowy gaźnik do Tico kosztował 1.600złWiem
Ja absolutnie nie
neguję Twojego wyboru, bo zapewne wiesz, co robisz i liczysz się z takimi wydatkamiTak jest
Jest (był) na
allegro jeden naprawdę dobry fachowiec od gaźników Tico i z tego co wiem, można było
u niego kupować w ciemno. Gaźniki były nawet wstępnie wyregulowane, że praktycznie
wystarczyło zamontować go na swoje miejsce i pracował poprawnie. Nie słyszałem, aby
ktoś kiedykolwiek na niego narzekał. Przez moment myślałem, że to nawet nasz kolega
Lars dokonuje tych regeneracjiEhh, gdym ja tylko wiedział Ale nie jest za późno, nowy gaźnik kiedyś też będzie stary I będzie wymagał czyszczenia.
Skoro przemyślałeś
całą sprawę, to wybór mógł być dobryOby
-
Regulacja luzów zaworowych, składu mieszanki na pb i lpg. Wymiana filtra powietrza.
Benzyna:
LPG:
Pojeżdżę trochę i zobaczę, czy ustawienia będą trwałe. Zwłaszcza na lpg, bo jak się okazało, parownik tomasetto AT07 trudno jest poprawnie wyregulować po ~60000km przebiegu. Niedawno go rozebrałem i wyczyściłem, ale nie był mocno zabrudzony.
-
Pojeżdżę trochę i
zobaczę, czy ustawienia będą trwałe. Zwłaszcza na lpg, bo jak się okazało, parownik
tomasetto AT07 trudno jest poprawnie wyregulować po ~60000km przebiegu. Niedawno go
rozebrałem i wyczyściłem, ale nie był mocno zabrudzony.Bardziej to zależy od stanu membran niż zabrudzenia.
-
Bardziej to zależy
od stanu membran niż zabrudzenia.Poprarciałe ani sztywne nie były, może rozciągnięte?
Kupiłem zestaw regeneracyjny, jednak po ocenie membran nie zdecydowałem się go jeszcze montować. Poza tym niby oryginalny zestaw wygląda trochę inaczej od oryginału w reduktorze
-
W końcu po tygodniowym unieruchomieniu spowodowanym zerwaniem linki sprzęgła w moim tikolocie, udało się uprosić mechanika w firmie, by zamontował mi nową linkę.
Przy okazji załatwiłem też sprawę dziurki w podłodze. Jednym słowem tico wraca do gry.
-
Kupiłem zestaw
regeneracyjny, jednak po ocenie membran nie zdecydowałem się go jeszcze montować.
Poza tym niby oryginalny zestaw wygląda trochę inaczej od oryginału w reduktorzeGdzie kupowałeś?