Problem ze skrzynią biegów, wyciek oraz zaskoczenie moim zdziwieniem!
-
nie jest to olej z silnika poniewaz stan jego na bagnecie jest taki sam.
-
Potwierdzam... od strony wodzika drążka zmiany biegów - taka gumowa harmonijka za ok 3zł :)gimnastyka przy wymianie bezcenna
-
nie jest to olej z
silnika poniewaz stan jego na bagnecie jest taki sam.Niewiele oleju trzeba, żeby zasyfić komorę silnikową lub parking. Możesz nawet nie zauważyć ubytku, a bałagan będzie konkretny.
Jeszcze raz zapytam: skąd wiesz, że to olej ze skrzyni? -
Potwierdzam... od
strony wodzika drążka zmiany biegów - taka gumowa harmonijka za ok 3zł :)gimnastyka
przy wymianie bezcennaMasz na myśli tę osłonkę z odpowietrznikiem?
-
Masz na myśli tę
osłonkę z odpowietrznikiem?Pewnie tak, ale stamtąd na maskę na pewno olej by nie poleciał
-
Masz na myśli tę
osłonkę z odpowietrznikiem?Dokładnie tak, Lars bodaj swojego czasu ją wymieniał...
-
Pewnie tak, ale
stamtąd na maskę na pewno olej by nie poleciałRaczej ne możlyvo
-
NA 100% jest to olej ze skrzyni, ponieważ dzisaj wykręciłem korek spustowy oleju przekładniowego i susza, zlałem z niego połowe szklanki...
Jakby to z silnika olej bryzgał to silnik był by też ubrudzony i miałby na sobie swierzy olej, a jest osad. -
Pewnie tak, ale
stamtąd na maskę na pewno olej by nie poleciałJasne.
Ale ta osłonka to pikuś - ona ma za zadanie jedynie bronić brudowi dostępu do tej części drążka, która (o ile dobrze pamiętam) wsuwa się w skrzynię. U mnie jest ona jakoś od początku skurczona i nie bardzo spełnia swoją rolę.
Skrzynię przy tym drążku uszczelnia simmering i to z nim jest zabawa, gdy przyjdzie go wymienić. -
NA 100% jest to
olej ze skrzyni, ponieważ dzisaj wykręciłem korek spustowy oleju przekładniowego i
susza, zlałem z niego połowe szklanki...No, to faktycznie ciekawostka...