Prośba o pomoc w diagnozie
-
Najprawdopodobniej i tak nie jeździsz. Spróbuj napsikać jakimś penetratorem na noc a rano (lu później) odkręcac. Przed odkręcaniem jeżeli masz dostęp postaraj się walnąć w śrubę młotkiem.
A jakie masz wyposażenie warsztatowe? -
Zaopatrz się w porządny klucz oczkowy i spryskaj śrubę na noc.
A jak już będziesz składał to daj trochę smaru na te śruby by ponownie nie było takich niespodzianek;) -
Zrobię pół obrotu
kołem i koniec.A czy przypadkiem nie masz problemów jak autor wątku z niesprawnym hamulcem? Często bywa, że tarcza jest krzywa i klocek blokuje koło w pewnym miejscu. Ręką możesz nie uciągnąć, a jak samochód stoi na kołach to tego już tak nie czuć.
-
Witam,
mam problem z odkreceniem nakretek do demontazu zacisku od 2 dni. Probuje , pukam, polewam ale dzisiej zdalem sobie sprawe ze moze to nie te nakretki. Czy mam odkrecac te mniejsze na klucz 14 czy te duze nieco ponizej i do boku?Sebastian
-
Masz odkręcać te śruby, które wchodzą w coś z gumową harmonijką...
Ale jeśli nie wiesz, za jakie śruby się zabrać, to może lepiej daj ty sobie spokój z hamulcami... Nie chcę cię mieć na sumieniu...
Mat
-
Czyli dobrze myslalem, wlasnie te sa zapieczone jak cholera. Sprobuje jeszcze metody cieplo zimno. Jak nie rusza to jade do zakladu.
Sebastian
-
Dzisiaj z ciekawości podniosłem przód samochodu i chciałem sprawdzić czy prawy przód da się chociaż kręcić w tył. Jakie było moje zdziwienie gdy mogłem kręcić w obie strony kołem
Nie wiem co mu nagle się stało...od kiedy pamiętam zawsze był problem i nie można było kręcić na luzie a lewym szło swobodnie. Moje Tico ma chyba dusze nicponia:)
-
Dzisiaj z
ciekawości podniosłem przód samochodu i chciałem sprawdzić czy prawy przód da się
chociaż kręcić w tył. Jakie było moje zdziwienie gdy mogłem kręcić w obie strony
kołem
Nie wiem co mu
nagle się stało...od kiedy pamiętam zawsze był problem i nie można było kręcić na
luzie a lewym szło swobodnie. Moje Tico ma chyba dusze nicponia:)Sprawdzałeś to na podniesionych obu kołach czy tylko jednym?
-
Podniosłem przód, oba były w powietrzu, lewym i prawym mogłem kręcić do przodu i do tyłu.
Przedtem się nie dało...teraz się da. Doznałem lekkiego szoku -
Podniosłem przód,
oba były w powietrzu, lewym i prawym mogłem kręcić do przodu i do tyłu.
Przedtem się nie
dało...teraz się da. Doznałem lekkiego szokuHmmm no nie powiem, dziwne zjawisko
-
Podniosłem przód,
oba były w powietrzu, lewym i prawym mogłem kręcić do przodu i do tyłu.
Przedtem się nie
dało...teraz się da. Doznałem lekkiego szokuA tak z ciekawości zapytam, jak kręcisz jednym z kół to w którą stronę kręci się drugie?
-
A tak z ciekawości
zapytam, jak kręcisz jednym z kół to w którą stronę kręci się drugie?Jak kręcę jednym to drugie stoi w bezruchu
-
Hmm, naprawdę ciekawy przypadek. Gdyby kręciło się w tym samym kierunku oznaczało by, że masz szperę. Normalnie powinno się kręcić (przy otwartym dyfrze) w przeciwna stronę a u Ciebie Doprawdy nie spotkałem się z takim przypadkiem.
-
Hmm, naprawdę
ciekawy przypadek. Gdyby kręciło się w tym samym kierunku oznaczało by, że masz
szperę. Normalnie powinno się kręcić (przy otwartym dyfrze) w przeciwna stronę a u
Ciebie Doprawdy nie spotkałem się z takim przypadkiem.Może stać, jeśli ma spore opory na kołach, a skrzynia jest na luzie