Co dziś dłubałem w Tico
-
BTW - przydała by
Ci się konserwacja, ruda już mocno atakujeTo miska olejowa jest najbardziej zardzewiała
-
Wymiana linki hamulca ręcznego. Okazało się, że do wymiany jest cylinderek prawy. Nie wiem, już co tu kupować, żeby nie zmieniać tak często - wszędzie szajs
-
Potrzebuję jednej
sztuki. Ma ktoś na zbyciu? Oprawkę z żarówką mam. Kosz z mocowaniem gdzieś przepadł.
Znaczy się w ogóle go nie było jak kupiłem auto.Przepadł, bo pewnie uległ biodegradacji Najlepiej dorobić własne mocowanie z blachy ocynkowanej lub nierdzewki
-
Dorób sobie sam, wrzuciłem gdzieś na forum rysunek tego mocowania w skali 1:1 (chyba dxf i jpg), można wydrukować nakleić na kawałek blachy a potem wyciąć i wygiąć
-
Ja to kiedyś kupowałem w ASO po 3-4zł sztuka...
-
Mocowanie to nie problem.
Gorzej z samą lampką.
-
Mocowanie to nie
problem.
Gorzej z samą
lampką.Fox.Ap-Car,Potak na pewno gdzieś się znajdzie
-
W Ap-car mają na 100%
-
Wczoraj późnym popołudniem obkleiłem lusterka sticker bomb'em...a oto efekt:
-
Mi się to kompletnie nie podoba, ale to nie ja jestem właścicielem tego auta
-
Mi również
-
Normalnie
-
Dzisiaj wymieniłem cieknący cylinderek prawy, odpowietrzyłem układ. Wyprostowałem też nowo zamontowany tłumik środkowy, bo albo fabrycznie był krzywy, albo gdzieś podczas transportu go wygięli. W efekcie, podczas ruszania jest cisza
-
10.10.2012 - wymienione filtr paliwa powietrza oraz olej i kable WN ze świecami.
12.10.2012 - Ticobot u mechanika - przednie wahacze. -
Zamontowanie przednich świateł na przekaźnikach i wymiana żarówek na osram night breaker plus
-
Zamontowanie
przednich świateł na przekaźnikach i wymiana żarówek na osram night breaker plusCiekawy temat. Słyszałem gdzieś, że nowa instalacja oparta na przekaźnikach poprawia jakość świecenia Może jakiś manual?
-
Ciekawy temat.
Słyszałem gdzieś, że nowa instalacja oparta na przekaźnikach poprawia jakość
świecenia Może jakiś manual?Jak szwagier miał Fiata 126 tam również po modyfikacji przednich świateł poprzez przekaźniki można było dawać po światłach innym.
-
Jak szwagier miał
Fiata 126 tam również po modyfikacji przednich świateł poprzez przekaźniki można
było dawać po światłach innym.Mi bardziej chodzi o to, żeby przywrócić im dawną świetność Rozważam też zakup nowych reflektorów (oryginalnych), w razie przypływu gotówki
-
Dzisiaj wykonałem regulacje zaworów...niestety fotek brak.
na 1 cylindrze był tak mocno skręcony zawór ssący,że nie podawał paliwa ; / Teraz jest wszystko ok.
Zrobiłem minimalnie wiekszy luz niż przewiduje książka, ponieważ jeżdże na gazie. Z tego co mi widomo powinno sie robić lekko wiekszy luz zaworowy jesli smiga się na gazie.Koszt tej całej operacji:
Uszczelka pod pokrywę:9zł
Szczelinomierz: 12zł18gr ; DEfekt bez porównania, silnik przestał pracować jak traktor.
-
na 1 cylindrze był
tak mocno skręcony zawór ssący,że nie podawał paliwa ;/Kto Ci ostatnio regulował zawory i kiedy?