Co dziś dłubałem w Tico
-
Jeśli chodzi Ci o to czy amorek jest wewnątrz sprężyny, to nie jest.
Ale nie sądzę, że bez ściągacza albo odkręcania przynajmniej jednego mocowania amora, uda Ci się założyć nową sprężynę. -
Jeśli chodzi Ci o
to czy amorek jest wewnątrz sprężyny, to nie jest.
Ale nie sądzę, że
bez ściągacza albo odkręcania przynajmniej jednego mocowania amora, uda Ci się
założyć nową sprężynę.Ja to kiedyś robiłem, ale nie pamiętam już w tej chwili dokładnie czy nie odkręcałem dolnych śrub amorków. Można próbować najpierw bez odkręcania - tylko podnieść tył, żeby koła wysiały
-
Może się też przydać druga osoba od odciągnięcia belki w dół.
-
-
nowa w cenie używanej
http://allegro.pl/szyba-tico-lewa-przednia-nowa-oryginal-biala-i2573097876.html -
nowa w cenie
używanej
http://allegro.pl/szyba-tico-lewa-przednia-nowa-oryginal-biala-i2573097876.htmlTu http://moto.allegro.pl/listing/user.php?string=Tico&us_id=10751746 dałem 25zł i osobiście odebrałem. 45km ode mnie.
Szyba już wstawiona.
-
O! I świetnie!
Ja pamiętam moje poszukiwania drzwi kierowcy... Wszędzie o wiele droższe niż pozostałe -
O! I świetnie!
Ja pamiętam moje poszukiwania drzwi kierowcy... Wszędzie o wiele droższe niż pozostałe.. ja o dziwo mam ostatnio takie szczęście w nieszczęściu, że znajduję wszystko za dosłowny bezcen i tak:
po "małym" zderzeniu z TIRem ( ucierpiał lewy przedni błotnik, LP pozycyjne, migacz z błotnika dosłownie wyparował troszkę drzwi kierowcy wgniotło, przy cofaniu "poszła" lewa tylna szyba boczna oraz lewa tylna lampa )błotnik, pod kolor, z migaczem, prawie nówka - 100zł wraz z przesyłką!!, LP lampa+LT - 30zł, szyba boczna tylna, lewa - 15zł, montaż free ( we własnym zakresie ), raz mi "wyparowała" chłodnica ( jak sie potem okazało była już kiedyś uszkodzona po jakiejś stłuczce wcześniejszego właściciela - 40zł ( sprawuje się bez zarzutu ), belka pod zderzakiem przednim - 20zł!! miała tylko lekkie ślady korozji.. sam jestem zdziwiony takimi okazjami.... no a wracając do tematu.. jutro czeka mnie naprawa lewego przedniego zacisku hamulcowego.. wczoraj wracając z Sosnowca, o mały włos i wjechałbym komuś w tył.. ubyło trochę płynu, a cały zacisk mokry i jest wyciek zdam relację gdy się z tym jutro uporam
-
Sprężyny udało się wymienić bez odkręcania amortyzatorów.
Wrzucam fotkę pękniętej sprężyny. -
.. no a wracając do
tematu....i po kłopocie ( jak na razie ), poluzowała się jakimś cudem śruba z giętkim przewodem przy zacisku no i mega wyciek od dołu złącza dwudrożnego, przy sztywnym przewodzie, jeszcze tylko dokładnie odpowietrzyć cały układ i obadać czy nie ma dalej wycieków.. ale to jutro dopiero
-
Zrobiłem zabudowę.
Domowymi środkami i materialami z odzysku.
Początkowo miało być jak u miechomiecho, ale potrzebowałem możliwości szybkiedo demontażu. -
Sprężyny udało się
wymienić bez odkręcania amortyzatorów.
Wrzucam fotkę
pękniętej sprężyny.Używałeś ściagaczy do sprężyn?
-
Tak, bez ściągaczy trzeba by odkręcać amortyzatory.
-
Zrobiłem zabudowę.
Domowymi środkami i
materialami z odzysku.
Początkowo miało
być jak u miechomiecho, ale potrzebowałem możliwości szybkiedo demontażu.Psiknij ten filc czarnym matowym sprayem, będzie lepszy efekt
-
to nie filc ale wykładzina podłogowa .
Ale pomysł psiknięcia rozważę. -
Wymiana nagrzewnicy, ogarnąłem też wiązki przewodów pod deską rozdzielczą
-
.. dokończona konserwacja wszystkich dzrwi wewnątrz oraz klapy bagażnika... pozostało podwozie, bak... i parę innych szczegółów..
-
miechomiecho pytałem ile to cię będzie kosztować tak w przybliżeniu i nie dałeś żadnej odpowiedzi.
-
Wiem, pytałeś, nie miałem wcześniej czasu, poza tym mam problemy z internetem ostatnio
Koszty:
Silnik + skrzynia, gaźnik z transportem do domu = 500
kolektor wydechowy bez kat. - 63
wydech środkowy - 70
uszczelniacze silnika i skrzyni 50
miska olejowa - 75
śruby tłumika + sprężyny + plecionka 20
łożysko oporowe sprzęgła valeo - 45
pompa paliwa zamiennik daewha - 80
przewody chłodnicy górny, dolny i tylny gumowe - 51
szpilki + nakrętki kolektora - 30
silokon do miski olejowej - 9
olej GM 10W/40 5l - 70
smar miedziany - 16
klucz do wykręcania szpilek M8 - 32
gwintownik M8 - 26
podkład reaktywny novol 1l - 78
ściernica, rozcieńczalnik 5l, taśma papierowa - 35
pasek rozrządu gates - 36
łożysko 6000 SKF - wałek sprżegłowy - 15
filtry oleju, powietrza miałem już wcześniej.Razem: 1301 zł
Jak mi się coś przypomni, dopiszę
O lakierze bazowym i bezbarwnym nie wspominam, bo kupowałem już wcześniej z myślą o innych pracach.
-
Dzisiaj wymieniłem korektor siły hamowania, wyregulowałem hamulce tylne i odpowietrzyłem układ. Jutro rano wizyta u gazownika, regulacja itp
Zbliżają się moje wakacje i tikacz musi być gotowy