Co dziś dłubałem w Tico
-
Mam taką małą na rzepach gdzieś w gratach z poprzedniego auta i zapomniałem o niej , ale poupychałem wszystkie graty przy zapasie.
W bagażniku została tylko apteczka i klucz do kół duży krzyżak, bo nie mam oryginału na wyposażeniu.
Przy okazji: kiedy ostatnio sprawdzaliście sobie ciśnienie na zapasie? Ja wczoraj miałem 0,5 atm. - napierdziałem do 2,5. W dojazdówkach powinno być ok 4atm -
Przy okazji: kiedy ostatnio sprawdzaliście sobie ciśnienie na zapasie?
Ja ostatnio odkryłem jak się zapas wyjmuje I co ciekawe - miał ponad 2 bary
Oczywiście nie w Tico -
w żonowym Matizie miałem niedawno okazję testować swoje umiejętności PIT STOPiarza. Po zakończeniu zmiany koła żona się pyta i co teraz? Ja mówię, jedź już zrobione... takie oczy zrobiła.
Na szczęście było powietrze na zapasie. Cała zmiana koła może 3-4 minuty. Podnośnik i zapas chyba od nowości nie był używany. Zapas jeszcze z "cyckami" na oponie a podnośnik piszczał jak zarzynana świnia... ale już przesmarowany.P.S. muszę kiedyś pooglądać tego Santka Twojego, Biedronę już widziałem
-
A myślisz, że
mechanikom nie ukręcają się śruby, nie łamią zatrzaski itp.
Jeżeli przydarzy
się to Tobie, to starasz się naprawić to poprawnie, gdy mechanicy najczęściej tego
nie robią lub zrobią tak, aby tylko się trzymało.
Mam sporo
przykładów od wielu mechaników w swoich samochodach, a że nie chcę już się
denerwować, to nie będę tego opisywał.Podpisuję się pod tymi słowami dwoma rękami.
Święte słowa!
Do tego bardzo często mechanicy i monterzy LPG są pod wpływem alkoholu, co należy zawsze dodawać jak się pisze o mechanikach. -
P.S. muszę kiedyś pooglądać tego Santka Twojego, Biedronę już widziałem
W przyszłym tygodniu będę w Jaworznie już (pewnie pod koniec tygodnia), więc jakiegoś spota weekendowego można zrobić
Łatwo go poznać - to jedyny Santek na blachach RZ z grupy (chyba) 4 lub 5 srebrnych Santków jeżdżących po Jaworznie
-
Do tego bardzo często mechanicy i monterzy LPG są pod wpływem alkoholu, co należy zawsze dodawać jak się pisze o mechanikach.
Zmień mechaników Ja nigdy nie spotkałem się z zapachem alko u mechanika - aczkolwiek przyznać trzeba, że co do fachowości wielu "speców" mam identyczne obserwacje, jak Ty, Sharky i wielu, wielu innych posiadaczy samochodów.
-
Zmień mechaników
Ja nie korzystam z usług mechaników.
Ja nigdy nie spotkałem się z zapachem alko u mechanika
Szczęściarz.
Jak Palikot zalegalizuje Marihuanę, to dopiero będzie!- aczkolwiek przyznać
trzeba, że co do fachowości wielu "speców" mam identyczne obserwacje, jak Ty, Sharky
i wielu, wielu innych posiadaczy samochodów.Cieszę się!
-
ja w weekend następny (11-13) jadę do znajomej pod Jordanów
muszę w takim razie wybrać się na zwiedzanie Jaworzna, bo dawno tam się nie zapuszczałem. i będę wypatrywał.
A żeby nie było OT, to umyłem dziś obydwa DU .
Miałem odkurzyć wnętrza jeszcze, ale nagle zrobiło się ciemno i już mnie się nie chciało
Znalazłem też siatkę na rzepy i wstawiłem do Tico. przytrzymuje teraz płyn do odmrażania szyb i ściągaczkę do wody z szyb. Fotek brak. -
Ja nie korzystam z usług mechaników.
Fajnie masz Ja z przyczyn czysto lokalowych, technicznych, wielkości floty, jak i totalnego braku czasu nie jestem w stanie omijać warsztatów
Jak Palikot zalegalizuje Marihuanę, to dopiero będzie!
Nie strasz nawet No chyba, że na dobry początek roboty będzie zwyczaj wypalania jointa z klientem... To może nie będzie nawet tak źle.
-
a ja dzisiaj dłubałem przy nowych zegarach próbując wszystko podłączyć jak należy oto robocze zdjęcia w nocy
-
.... przyznać trzeba, że co do fachowości wielu "speców" mam identyczne obserwacje, jak Ty, Sharky i wielu, wielu innych posiadaczy samochodów.
Znalazłem fotki tego co przynajmniej zauważyłem po wymianie rozrządu przez mechanika.
Na pierwszym zdjęciu widać ukręconą jedną śrubę koła pasowego.
Na drugim ułamane mocowanie filtru powietrza (zostało tylko samo "ucho:).
Nie zrobiłem zdjęcia, ale ułamane jest również jedno mocowanie osłony paska rozrządu, przez co osłona ta sobie w miarę luźno lataOczywiście to tylko mankamenty, które stwierdziłem, ale zdaję sobie sprawę z tego, że inne niespodzianki też mogą jeszcze być ukryte.
-
a ja dzisiaj
dłubałem przy nowych zegarach próbując wszystko podłączyć jak należy oto robocze
zdjęciaCiekawie wykonane Masz więcej fotek od wewnątrz?
-
Wczoraj byłem u oponiarzy:
- uszczelnili mi tylne koła, bo co dzień musiałem dopompowywać powietrze.
- wyważyli również wszystkie koła.
Po tych zabiegach auto zbiera się o wiele lepiej i ogólnie moim zdaniem prowadzi się lepiej.
-
Wczoraj byłem u
oponiarzy:- uszczelnili mi
tylne koła, bo co dzień musiałem dopompowywać powietrze. - wyważyli również
wszystkie koła.
Po tych zabiegach
auto zbiera się o wiele lepiej i ogólnie moim zdaniem prowadzi się lepiej.
Jak miałeś za mało powietrza to nie dziwota, że auto było mułowate.
- uszczelnili mi
-
Ciekawie wykonane Masz więcej fotek od wewnątrz?
więcej fotek od wewnątrz zegara czy pojazdu? :))
tym razem zegary w ciągu dnia -
więcej fotek od
wewnątrz zegara czy pojazdu? :))
tym razem zegary w
ciągu dniaSam przerabiałeś zegary czy korzystałeś z oferty jednego z rzemieślników w Polsce, który robi to wysyłkowo?
-
Sam przerabiałeś
zegary czy korzystałeś z oferty jednego z rzemieślników w Polsce, który robi to
wysyłkowo?zdecydowanie korzystałem z oferty wykonanie jest jak należy
-
zdecydowanie
korzystałem z oferty wykonanie jest jak należyW dalszym ciągu krzyczy za usługę 250zł, jak kilka lat temu?
Ps. temat przeróbki zegarów do Tico w wykonaniu tego pana był nie raz omawiany na forum
Sam chciałem skorzystać z tej oferty, ale Tico się sprzedało i nie zdążyłem. -
więcej fotek od
wewnątrz zegara czy pojazdu? :))
tym razem zegary w
ciągu dniaMiałem na myśli zegary od środka
-
Moje Tico już jeździ na oponach zimowych