Swiatła do jazdy dziennej LED
-
Cytat:
Ja nie mam zadnego modulu przy swoich. Podlaczylem sie pod instalacje w taki sposob, zeby same sie wlaczaly po przekreceniu kluczyka i wylaczaly w momencie wlaczenia swiatel mijania.
a możesz zdracić jak to zrobiłeś ? Jakis opis bardziej szczegółowy ? napewno się przyda...
-
Cytat:
Ja nie mam
zadnego modulu przy swoich. Podlaczylem sie pod instalacje w taki sposob, zeby same
sie wlaczaly po przekreceniu kluczyka i wylaczaly w momencie wlaczenia swiatel
mijania.a możesz zdracić
jak to zrobiłeś ? Jakis opis bardziej szczegółowy ? napewno się przyda...Poczytaj o brzęczyku przypominającym o włączeniu świateł 'by Leo' i podłącz "dniówki" w ten sam sposób
-
Poczytaj o
brzęczyku przypominającym o włączeniu świateł 'by Leo' i podłącz "dniówki" w ten sam
sposóbDobra podpowiedz
Ja swoje podlaczylem pod + radia lub zegarka, a sterowanie pod swiatlo mijania - nie obylo sie bez demontazu blotnika lewego. Nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu sie wpialem. Miernik do reki i sam do tego dojdziesz
-
Dobra podpowiedz
Spacybi
-
Spacybi
Ni za szczo
-
Dzisiaj je zamontowałem na zderzaku pod kierunkowskazami i przeciągnołem kable pod maske.
Gdzie najlepiej je podłaczyc pod maską bo niechce mi sie kabli do środka auta ciągnąć pod bezpieczniki.
Światła LED są z automatycznym modułem jak włącze postojówki/krótkie/drogowe to gasną i jak wyłacze stacyjke to też mają gasnąć. Świecić mają tylko po zapaleniu silnika.
1. Jeden przewód musze podłaczyć do postojówek
2. Drugi tam gdzie pojawia się prąd po przekręceniu stacyjki
3. Do świateł LED ich +
4. Masa. -
Czy milicjanci mogą się strzelać że nie ma homologacji?
1. Policjanci
2. Mandat to może być mniejszy wymiar kary w porównaniu do tego kiedy ktoś udowodni, że np. do stłuczki doszło z powodu używania niewłaściwych świateł. Wtedy ubezpieczyciel może mieć wątpliwości przy wypłacie ubezpieczenia. -
Zainwestowałem w światła do jazdy dziennej i szukam dobrego punktu +12V po zapaleniu auta
Wstępne pomiary miernikiem i znalazłem +12 na kostce przy silniku wycieraczek i na tym punkcie jest napięcie niższe o 0,4V w porównaniu z napięciem na aku.
Można bez większych obaw wpiąć się w ten punkt? Taka modyfikacja instalacji nie powinna obciążyć (w końcu Ledy i max 8W), ale wolę lepiej zapytać czy to dobre miejsce:P
-
Podłącz pod + na cewce zapłonowej
-
ja wziąłem z tej kostki nieużywanej co jest pod maską obok cewki i serwa, nie wiem czy to jest ta kostka od klimy czy od czego innego, ale nigdzie nie jest wpięta.