zawieszenie silnika
-
Witam wszystkich
jestem tu nowy:) Mam mały problem wymieniłem niedawno zawieszenie silnika w moim
tikaczu. Wszystko fajnie silnikiem nic nie trzęsie pracuje równo. Tylko ze po tej
wymianie mam wibracje w środku. Mechanik mówi że to normalne po wymianie zawieszenia
i z czasem to przejdzie. Miał ktoś z was podobny problem? Co o tym sądzicie?Czy tuleja gumowo metalowa również została wymieniowa???
-
Została wymieniona tuleja od strony lewego koła pod skrzynią i tuleja pod ta metalowa osłonką obie były metalowo gumowe
-
Została wymieniona
tuleja od strony lewego koła pod skrzynią i tuleja pod ta metalowa osłonką obie były
metalowo gumoweCzyli w porządku
-
Napisz proszę jeszcze ile Cię to kosztowało i jaki był zakres prac - też się powoli przymierzam do takiej wymiany.
-
Poduszka od strony lewego koła 25 zł i poduszka pod tą metalową osłoną 29 zł. Należy odkręcić metalową osłonę i potem dostęp do poduszek jest prosty. Z odkręceniem śrub nie było problemów więc powinno iść gładko. Ok godziny roboty:) Pozdrawiam
-
POduszka z lewej strony tzn ta od skrzyni tak???
A silnik podwieszałeś na czymś??
-
To już wiem skąd masz te wibracje - nie wymieniłeś wszystkich trzech poduszek tylko dwie.
Przypomniał mi się mój przypadek. Wymieniłem dwie poduszki (przednią i lewą). I takie były wibracje w kabinie, że nie dało się wytrzymać, jeszcze gorzej jak przed wymianą. Dopiero po wymianie trzeciej tylnej (do której jest najgorszy dostęp) - czyli w sumie wszystkich, wszystko zaczęło ładnie pracować i nie odczuwałem już wibracji silnika w kabinie.Wiec jeśli dobrze wywnioskowałem z twoich odpowiedzi to wymieniłeś tylko 2 z 3-ech poduszek i masz taki właśnie efekt.
-
To z tego wynika że należy wszystkie wymieniać anie tylko zużytą??
-
U mnie stukało dość mocno. No i tylko wymieniłem samą tą tuleję metalowo-gumową obok skrzyni biegów. Kupiłem samą w sklepie i nabiłem. Teraz nic nie stuka choć co ciekawe sama ona mimo że kupiona w sklepie okazała się, że ma troszkę za dużą średnicę.
-
Witam.
A powiedzcie mi jak wygląda ta poduszka od skrzyni biegów bo dziś zauważyłem w jednym i Tikaczy, ze po tej stronie silnik ma baaardzo duży luz i jak nim ruszam to właśnie z tej strony stuka.Jakieś foto?
-
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=867579&an=
Na schemacie element nr 20 to poduszka pod skrzynią. -
Chyba chodzi o tą poduszkę bo u mnie też wymieniałem bo miała spory luz http://allegro.onet.pl/daewoo-tico-poduszka-silnik-skrzynia-tylna-i1422455423.html
Jednak ja wolałem za jakieś 20zł kupić samą tą tuleję gumowo-metalową i wbić zamiast starej. Spokojnie zrobiłem to młotkiem.