"bi-xenony" w tico
-
Witam powiem tak, ja w swoim maleństwie założyłem bi-xenon i szczerze polecam.
Różnica jest ogromna w jeździe nocą.
Koszt instalacji aktualne ceny na allegro polecam.
Pozdro. -
Witam powiem tak,
ja w swoim maleństwie założyłem bi-xenon i szczerze polecam.
Różnica jest
ogromna w jeździe nocą.
Koszt instalacji
aktualne ceny na allegro polecam.
Pozdro.Może więcej szczegółów jakieś foty?
-
Witam.
Na 2 i 3 zdjęciu są przetwornice napięcia.
Montaż zajmuje ok godzinki.
Jest bardzo prosty podłączenie kostki do gniazdka żarówki, podłączenie przetwornic szybko złączkami i przykręcenie ich, zamontowanie specjalnych żarówek, 3 masy jeden plus i zaizolowanie 2 gniazdka żarówki i to wszystko.
Koszt dobrej instalacji to około 500 zł. Nie polecam tych tańszych bo palą się żarówki szybko i padają przetwornice -
A co z homologacją na całość i z panami misiaczkami? Legalne to?
-
A co z homologacją
na całość i z panami misiaczkami? Legalne to?Samo-poziomowanie na wahaczach przednich i spryskiwacz reflektorów pewnie też ma (nie wspominam już o tym, że do ksenonów tylko soczewki są)
A potem świecą tymi wynalazkami człowiekowi po oczach
-
Powiem tak homologacje to mój zestaw ma.
Niby na xenon powinny być spryskiwacze i soczewka.
Ale widziałem że wiele ludzi ma założone w zwykłych lampach bez spryskiwaczy.
Jak pracowałem w warsztacie to wiele znajomych zakładało i jeżdża bez problemów. -
Samo-poziomowanie
na wahaczach przednich i spryskiwacz reflektorów pewnie też ma
A potem świecą tymi
wynalazkami człowiekowi po oczachTakiego samego zdania jestem,ale chciałem to zobaczyć...
Tjun zenonowy -
Powiem tak
homologacje to mój zestaw ma.
Niby na xenon
powinny być spryskiwacze i soczewka.
Ale widziałem że
wiele ludzi ma założone w zwykłych lampach bez spryskiwaczy.
Jak pracowałem w
warsztacie to wiele znajomych zakładało i jeżdża bez problemów.Miałeś już kontrolę drogową po założeniu tego?
-
Wcale że nie daje.
Wystarczy trochę obniżyć na regulacji świateł.
Dla takich jak ja jest to potrzebne bo mam wade wzroku a jeżdże w pizzeri od 12 do 24 dziennie około 150 kilometrów. -
Miałem wiele w poprzednim aucie mianowicie w kadecie i też miałem xenon i jakoś nic nie było.
-
Wcale że nie daje.
Ale co nie daje? Nie daje po oczach? Nie daje jeść?
Na poważnie: pytałeś się kierowców z naprzeciwka? Nie migali ci długimi światłami?
Wystarczy trochę
obniżyć na regulacji świateł.Aby mieć legalnie ksenony, trzeba mieć: samo-poziomowanie, spryskiwacze, soczewki.
Nie spełniasz żadnego z tych warunków, a spełnione muszą być wszystkie.Dla takich jak ja
jest to potrzebne bo mam wade wzroku a jeżdże w pizzeri od 12 do 24 dziennie około
150 kilometrów.Też mam wadę wzroku, też jeżdżę (już teraz mało) w pizzerii 12h dziennie i uwierz mi, że wystarczą porządne żarówki H4 za 15zł/szt., czyste reflektory i nie przepalone odbłyśniki wewnątrz i nic do szczęścia nie jest więcej potrzebne.
Chciałeś się pochwalić - nie wyszło, sorry....
-
Miałem wiele w
poprzednim aucie mianowicie w kadecie i też miałem xenon i jakoś nic nie było.Wiesz co?
Na podstawie twojego toku myślenia nie życzę ci źle, ale myślę sobie, że dobrze byłoby jakbyś stracił dowód rejestracyjny.
Może to by przemówiło ci do rozsądku....
Leo, sorry. Ale wkurza mnie taki tok myślenia... Przez takich ludzi zamiast patrzeć się prosto na drogę, to muszę spoglądać na pobocze. Tak świecą po oczach....
EOT
-
Nie migali światłami.
Codziennie się mijam z znajomymi i mówią że nie razi.
W każdym razie mówisz że nie wyszło trudno.
Ale ja jestem zadowolony. peace. -
To akurat prawda. Niech ludzie montują sobie światłą tak jak chcą aby nie świeciły po oczach. Jako że jeżdżę często przez całą Polskę to nieraz muszę włączać przeciwmgielne i jechać na biała linie na poboczu a jak nie ma to jest jeszcze gorzej.
-
Powiem tak
homologacje to mój zestaw ma.Mógłbyś zrobić fotkę albo zeskanować i pokazać?
Niby na xenon
powinny być spryskiwacze i soczewka.
Ale widziałem że
wiele ludzi ma założone w zwykłych lampach bez spryskiwaczy.Wiesz... "Niby" są ograniczenia prędkości, ale jeszcze więcej ludzi je notorycznie łamie. Czy tak być powinno?
Jak pracowałem w
warsztacie to wiele znajomych zakładało i jeżdża bez problemów.Do czasu:
1. prawdziwej kontroli drogowej,
2. "niezałatwianego" przeglądu diagnostycznego, albo
3. stłuczki lub wypadku.
Szczególnie w tym trzecim przypadku skutki mogą być dla kieszeni katastrofalne. -
a jeżdże w pizzeri od 12 do 24 dziennie około
150 kilometrów.Miło powitać nowego kolegę na forum, ale nie ukrywam, że jeszcze milej byłoby to zrobić w specjalnym wątku: KLIK. Poza tym przeczytanie przez Ciebie mojego wprowadzenia w tym wątku zaoszczędziłoby mi roboty (np. rozdzielania topiców takich, jak ten).
-
Nie moge niestety znalaść pudełka bo moja gdzieś dała.
Ale pomińmy ten fakt.
2 sprawa nie z allegro tylko ze sklepu który się tym zajmuje.
Chciałem się pochwalić ale nie wyszło trudno.leo prosze zakończyć ten temat bo już nie chce mi się o tym gadać.
Pozdro -
Nie moge niestety
znalaść pudełka bo moja gdzieś dała.Ale pomińmy ten fakt.
Dlaczego? Jest on dość ważny.
2 sprawa nie z
allegro tylko ze sklepu który się tym zajmuje.A, to nie wiedziałem. A na Allegro ich nie ma?
Chciałem się
pochwalić ale nie wyszło trudno.Oj tam. Załóż wątek tylko o swoim aucie, opisz wszystkie swoje modernizacje i daj jakieś zdjęcia. Na pewno coś się znajdzie godne pochwały...
leo prosze
zakończyć ten temat bo już nie chce mi się o tym gadać.Po prostu w nim nie pisz, sam umrze śmiercią naturalną. A zabronić ludziom wyrazić swoje zdanie nie powinieneś - może sam wnioski z tej historii wyciągniesz.
-
Witam
Tylko modernizacji narazie zbytnio nie ma.Czym się będę chwalił ze skrzynie basowa wsadziłem do środka auta bo w bagażniku mam butlę z gazem, ze założyłem białe diody w postojówki, podświetlenie tablicy, w zegary i deskę rozdzielczą. To tylko tyle o modernizacji. Ważniejsze były części żeby to auto wogule jeździło np. hamulce przód, tył narazie czeka bo jest trochę za zimno w garażu, przegłub, tłumik środkowy - i wcale nie miałem z nim problemów jak niektóży użytkownicy, wym inst. elek. z tyłu jak w każdym tico. Normalne rzeczy eksploatacyjne.Także nie ma się czym chwalić zbytnio. Pozdro.
p.s. na allegro tego zestawu bi nie ma. -
Tico ma reflektory paraboliczne i nie można poprawnie wyregulować lampy ksenonowej.
Ja założyłem i szybko zdjąłem. Kiepski zasięg albo oślepiasz innych kierowców. Nie polecam.