Niedziałający prędkościomierz
-
Witam
W tikusiu wogóle nie działa prędkościomierz poprzedni właściciel mówił że coś wyskoczyło.
Prosze o jakieś rady i foty gdzie mam to sprawdzać
-
Wyciągnij licznik i sprawdź czy linka nie odpięła się od niego
a jak nier to szukaj po lince do celu -
W tikusiu wogóle nie działa prędkościomierz poprzedni właściciel mówił że coś wyskoczyło.
duże prawdopodobieństwo jest tego że poprzedni właściciel cofał licznik i coś zepsuł, ale to tylko takie moje przypuszczenia.
-
no nie wiadomo co sie działo wcześniej ale chyba najrozsądniej po lince do celu puźniej sprawdzić licznik czy linka sie nie odpieła.
-
Sprawdzałem dziś linke najlepsze jest to że jest podłaczona pod liczniki pod skrzynie a prędkościomierz nie działa !
-
Sprawdzałem dziś
linke najlepsze jest to że jest podłaczona pod liczniki pod skrzynie a
prędkościomierz nie działa !Wykręć licznik, wsadź w licznik z tytłu jakiś cienki śrubokręt lub gwóźdź i przekręć kilka razy, obserwuj wskazówkę, sprawdzisz czy prędkościomierz w liczniku jest dobry
Ps. Wstawiaj przecinki, bo źle się czyta
-
pozwoli że dam linka do mojego starego wątku , może to rozwiąże Twoj problem :
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=858128#Post858128
-
pozwoli że dam
linka do mojego starego wątku , może to rozwiąże Twoj problem :
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=858128#Post858128Pozwoli pozwoli
Tylko, że to nie mój problem, a kolegi tomaszkowal89 -
wiem wiem zagwozdko
-
Witam
Dziś znów próbowałem naprawić prędkościomierz doszedłem do 2 wniosków że licznik działa a linka jest cała
po zamocowaniu koncówki linki w ślimaku predkościomierz nie działa
Kolega ruszał linką na boki góra dół i wkoncu licznik zaczął działac"auto na podnośniku"
Teraz nie wiem czy coć tam nie łączy czy ten ślimak jest uszkodzony ?Próbowałem odkręcić tą śrubke 10 ale to nic nie dało nie moge wyjąć tego elementu.
Powiem jeszcze że nie mam żadnej blokady tej linki a wkładając w tą dziure palec wyciągłem jakis kawłek blaszkzi