Niepokojący hałas z tyłu auta
-
Wspomniałem wyżej
aby szukać szpilek białych,chyba że ktoś chce zdejmować koło za pomocą szlifierki
kontowejCzyli takiej kontowo-bankowej?
Spotkałem się ze
śrubami marnej jakości ,ale bębna ze złym otworem to jeszcze nie widziałem:)Dzisiaj wszystko mozliwe, wszystko juz ma swoj zamiennik-podrobe i to czesto pod postacia oryginalu (jak to z czesciami tico bywa)
-
p.s.Ja nie
żałowałem kasy na śruby...bo wymieniać jedną szpilkę po każdym wyważaniu koła to już
mnie szlak trafiał,a jak od 2 lat mowie że odkręcał koło ja i ja zakręcam to zawsze
słyszę od gości ze i tak zniżki nie dostane...Bo chopom nie chce się kluczem dokręcić tylko wio z pistoletu ładują,aż szpilki gwiżdżą
Również sam odkręcam i dokręcam szpilki. Na razie żadna nie wymagała wymiany. -
Bo chopom nie chce
się kluczem dokręcić tylko wio z pistoletu ładują,aż szpilki gwiżdżą
Również sam
odkręcam i dokręcam szpilki. Na razie żadna nie wymagała wymiany.Ja wywazam i zmieniam kola u znajomego mechanika. Zawsze dokreca kluczem dynamometrycznym
-
z 3 tygodnie temu stwierdziłem że chyba wreszcie dorosłem aby zmienić swoje oryginalne felgi wraz z bieżnikiem dębicy 124 które w tydzień po zakupie przemieniły mi się w bieżnik typu SLICK na coś co nie będzie przy przekroczeniu 100km/h usilnie i intensywnie pokazywało mi jakie to uczucie strzelać z Kałacha.:)
Ale aby życie miało smaczek,odwiedziłem 3 Panów co koła wyważają,jeden patrzy,otwory na śruby,każda dziurka preferuje inny wymiar.
15 min i nie udało się,Pan mówi że nie da rady kółek wyważyć tak aby nie biły.Nie zapłaciłem,nie chcąc płacić od samego początku.
I tak aż do tego 3 Pana,i kombinowali,nawet nie chcąc podglądac zauważyłem tajne mixy z odważników aby tylko zarobić swoją dole.
Ale zanim zaplaciłem wsadziłem typa w auto ze mną bo mówił że nie będą bić oczywiście wyszło jak zawsze,biło ile wlazło.
Kółka zaczerniane,przeżył wszystko(czasówki po lesie, pionowe krawężniki,jazdę w pozycji V,50km na dwóch flakach,Nawet ku wdzięczności pewnego razu ujrzałem to co zapiera dech w piersiach,kiedy mijasz własną lewą kolumnę MC-persona wraz ze szczęką,przewodem,półośką i przegubem zew.Oczywiście dłużny nie byłem chciałem im pokazać świat z mojej perspektywy,nawet to zrobiłem,następnie na jednej z opon oparłem łokieć aby posłużyć jako posąg dla mijających mnie aut.;] -
Cholera, wychodzi
na to, że kupując dziś samochód trzeba sprawdzić, czy w środku znajdziemy kierownicę
i fotel kierowcy przynajmniej...A już koniecznie sprawdzić obecność koła zapasowego i lewarka. Bo to przestałą być oczywista oczywistość podobno
-
Dzięki, Lars. Na
pewno skorzystam w razie kłopotów.A wg.paragonu kiedy dokładnie kupowałeś bębny ?
-
Oryginalnego paragonu nie mam, bo musiałem oddać przy reklamowaniu... ale zrobiłem ksero i już patrzę: 29.06.2009.
-
Dzięki !
-
Aż strach się bać co teraz produkują... Na szczęście moje chińskie bębny JC kupione w IC w Sosnowcu, okazały się być jeszcze sensownej jakości i nie było problemu z ich montażem,baa- nawet służą od trzech miesięcy, co nie zmienia faktu że odradzam zakupy produktów marki JC...
-
Wspomniałem wyżej
aby szukać szpilek białych,chyba że ktoś chce zdejmować koło za pomocą szlifierki
kontowej
Spotkałem się ze
śrubami marnej jakości ,ale bębna ze złym otworem to jeszcze nie widziałem:)
p.s.Ja nie
żałowałem kasy na śruby...bo wymieniać jedną szpilkę po każdym wyważaniu koła to już
mnie szlak trafiał,a jak od 2 lat mowie że odkręcał koło ja i ja zakręcam to zawsze
słyszę od gości ze i tak zniżki nie dostane...A moze zmien wulkanizatora , albo nie pozwol mu uzywac klucza pneumatycznego tylko dynanometrycznego do dokrecania kola
mlotki na wulkanizacjach tluka z taka sama sila mercedesy sprintery i tico , a potem wmawiaja klijentowi ze tico to papierowy wozek i zeby sobie szpilki wymienil -
A moze zmien
wulkanizatora , albo nie pozwol mu uzywac klucza pneumatycznego tylko
dynanometrycznego do dokrecania kola
mlotki na
wulkanizacjach tluka z taka sama sila mercedesy sprintery i tico , a potem wmawiaja
klijentowi ze tico to papierowy wozek i zeby sobie szpilki wymienilNie kumam,nie mam zwyczaju za takie rzeczy prosić...Napisałem wyżej że wole sobie sam wszystko odkręcić i dokręcić bo tylko tak mam 100% pewność że będzie tak jak chce.