OBROTOMIERZ ELEKTRONICZNY
-
Właśnie dziś podłączyłem owe ustrojstwo
Działa rewelacyjnie, tylko jak słońce świeci, to mi cyferek nie widać
Może ma ktoś pomysł, gdzie w innym miejscu go zamontować?
Jeśli nie to też nie będę narzekał.
Za rady z góry dziękuję :prezent:
-
Ja mam zamontowany identyczny obrotek- tyle że w wersji niebieskiej- w tej małej wnęce po lewej stronie kierownicy, powyżej głośnika. Bardzo dobrze się tam prezentuje i nie jest nękany przez słonko Jak mi będzie po drodze do autka to pstryknę fotkę. PS Dalej kosztuje 49 zł na alledrogo ? ;-)
-
1200 obrotów to trochę za dużo:P
-
1200 obrotów to
trochę za dużo:PPewnie silnik zimny i na ssaniu chodzi.
-
Może ma ktoś
pomysł, gdzie w innym miejscu go zamontować?Fajnie, obrotek przydatna rzecz.
Kwestia montażu... Ze względu na działalność słońca kombinowałbym z miejscem zaciemnionym, może gdzieś u góry tablicy zegarów, żeby wyświetlacz był pod daszkiem? -
Pewnie silnik zimny
i na ssaniu chodzi.Temperatura już dosyć wysoka (jak na Tico) z tego co widzę na wskaźniku, więc to pewnie nie to
-
Fajnie fajnie, ja bym starał się wkomponować ten obrotomierz w licznik ale i taki patent jest niezły. Bynajmniej wiesz co do 100obr/min jakie masz mniej wiecej obroty. Ja jestem wzolennikiem analoga. Od poldka planuje wstawić, jednakże na pobliskim złomie sprzedają z cała konsolą za 50zl, a to troche drogo....
-
Ja miałem poloneza caro plus i obrotek mi się w nim podobał.
-
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem było by wmątowanie obrotomierza w ramkę od licznika no i zrobienie ewentualnie daszka na obrotek. U mnie nigdy nie było problemu ze słońcem
A może tak go zamontować w ramce, żeby się otwierał (od góry)?
Najważniejsze aby był w takim miejscu co by nie trzeba było zbytnio odwracać uwagi od drogi.
Raz widziałem jak ktoś miał zamontowany obrotomierz na dodatkowej (samoróbce) półce miedzy skrzynią biegów a popielniczką ;p -
Od poldka planuje wstawić, jednakże na pobliskim złomie
sprzedają z cała konsolą za 50zl, a to troche drogo....Ja znam szrot w lublinie, gdzie maja chyba z 30 poldkow Ciekawe ile by chcieli za obrotek (kiedys za grosze licznik do tico kupilem u nich). Ale nie mam pojecia jak poldolotowego obrotka zamontowac poprawnie
Z drugiej strony... myslalem zeby sobie sprawic obrotomierz podswietlany indiglo, ale taki kosztuje kolo 100zl
-
Z drugiej strony... myslalem zeby sobie sprawic obrotomierz podswietlany indiglo, ale taki >kosztuje kolo 100zl hmm
Ale gwarantuję satysfakcję produkt na prawde godny polecenia
-
Może ma ktoś
pomysł, gdzie w innym miejscu go zamontować?
Ja bym przede wszystkim wywalił tą czerwoną obudowę,bo nei spełnia swojej roli. Bebechów prawie nie przysłania, segmenty niezaświecone dalej widać, za to w słońcu nie widać nic...A samą płytkę wyświetlacza dałbym nad kontrolką ręcznego, oczywiście pod szybką zegarów. Powinno się zmieścić
-
Ale gwarantuję
satysfakcję produkt //indiglo// na prawde godny poleceniaA nie razi toto po oczach? I czemu musi być niebieskie
-
Tak cały czas za 49zł + przesyłka.
Wiem, że dużo, ale jak włączę światła i radio to mi spada na 1000obr/min.
Do tego poniżej 900obr/min mam brak wspomagania na hamulce (może pompa ma pomału dość)
Czekam na fotki ze zdjęciami ciekawszego miejsca
-
A nie razi toto po oczach? I czemu musi być niebieskie chory
Po oczach nie razi na pewno. Co do niebieskiego to niezbyt go tam.
-
Po oczach nie razi
na pewno. Co do niebieskiego to niezbyt go tam.Dzieki za fotke Ja i tak chyba zakupie ten indiglo, nie ma przypadkiem wyboru koloru podswietlenia? niebieski raczej nie pasuje do "mojego zestawu podswietlen"
BTW moglbys zrobic wiecej fotek? Z gory dzieki
-
Mam jeszcze tylko to: Obrotek
Wyboru podświetlenia raczej nie ma. Tak jak już mówiłem niebieskiego aż tyle tam nie ma. Z tego co pamiętam to bardziej to w biel przechodzi niż w konkretny niebieski tak jak widać na filmiku. -
witam,
zakupiłem taki obrotomierz:
http://allegro.pl/obrotomierz-3-4-6-cyl-indiglo-chrom-52-mm-nowy-i1206339549.htmlmam pytanie jak to podłączyć?
jest wiązka 3 kabli(czerwony, czarny, zielony)
i druga to 2 białe połączone razem w 1 kostkę złączeniową.oprócz tego jest jeszcze jakiś sześcian z kablami na którym pisze (2'' gauge power supply)
on ma 1 czarny kabel pasujący własnie pod to gniazdo co wychodzi od białego.
no i 2 kable jeszcze. czerwony i czarno/czerwonyno i co tu teraz do czego.
-
A instrukcji nie ma? ;p
Pierwsza wiązka idzie pewnie pod maskę:
zielony - cewka
czarny - masa
czerwony - napięcieDwa białe..hmm zasilanie po stacyjce? Wiem, że ja u siebie nie podłączałem wszystkich kabli a działało ;p Podłącz pierwszą wiązkę i zobacz czy coś będzie działać
-
mam pytanie jak to
podłączyć?Polecam przeczytanie instrukcji
Fascynuje mnie to, że łatwiej zarejestrować się na forum i naskrobać posta niż wziąć do ręki instrukcję obsługi..
A jak nie ma instrukcji to naskrobać maila do sprzedawcy czemu takiej instrukcji nie ma też jest szybciej niż zarejestrować się na forum