Mycie samochodu
-
Mam takie pytanie.
Czy myjecie wnetrze samochodu? Chodzi mi glownie o deske rozdzielcza.
Jest chropowata, sporo rowkow. Brud lubi tam wlazic, kurz. Macie jakies specjalne - sprawdzone - preparaty? -
Mam takie pytanie.
Czy myjecie wnetrze
samochodu? Chodzi mi glownie o deske rozdzielcza.
Jest chropowata,
sporo rowkow. Brud lubi tam wlazic, kurz. Macie jakies specjalne - sprawdzone -
preparaty?ja polecam silikon w spray-u, bardzo ładnie odświeżył wygląd deski,
kurz się nie przyczepia do powierzchni.
świetny także do konserwacji uszczelek, itp -
Dobre są ściereczki jednorazowe z autolandu- kosztują ok 1,5/szt, ale mają świetne właściwości myjące i antystatyczne- raz na miesiąc używam 1 szt na całe wnętrze auta i w zupełności wystarcza. Do dostania w każdym hipermarkecie- ja kupuję w auchan- tam jest na pewno.
-
Mam takie pytanie.
Czy myjecie wnetrze
Jest chropowata,
preparaty?ja korzystam z jednego z produktów:
lub
lub innych podobnych zależy co jest w dobrej cenie..
Mnie odpowiadają te preparaty bo odświeżają na jakiś czas plastiki jak są lekko matowe to ładnie odświeżają a kolor powraca do starej świetności...
ładnie również wyglądają plastiki i gumy pod maską... -
Cytat:
Mnie odpowiadają te preparaty bo odświeżają na jakiś czas plastiki jak są lekko matowe to ładnie odświeżają a kolor powraca do starej świetności...
ładnie również wyglądają plastiki i gumy pod maską...Dokładnie kolego, najbardziej widać to na giełdach, kiedy to wszystkie osłony silnika, węże itp. świecą się od popularnego Plaka. Nawet opony ile razy łyse ale czarne jak by nowe były. Czego to ludzie nie potrafią .
-
a ja bym polecił plaka ale nie tego co wszyscy znają ale w butelce która wygląda jak od płynu do mycia szyb z takim samym dozownikiem. Po spsikaniu powstaje fajna piana wycieramy np ręcznikiem papierowym i naprawdę fajnie czyści.
-
Z zewnątrz:
Ludwik z wodą i gąbka(szorstka) spłukanie karcherem
Wewnątrz:
Clin do mycia szyb i 2 tetry
Najpierw szybki, a potem cała reszta
-
Czy czasem ludwik i inne płyny do mycia naczyń nie są szkodliwe dla lakieru? Coś mi się chyba kiedyś obiło o uszy.
-
Witam.
Tego nie wiem ale na pewno odradzam tetrę dlatego że zostawia ona plugi.Ja jeśli chodzi o ściereczkę to używam mikrofibry, ona żadnych plug i nitek nie zostawia. Do szyb to na mokro plak do szyb i mikrofibra a potem polerowanie szyb ze smug czysta mikro fibra. Jest wiele rodzai a ja polecam tą z dłuższym włosiem.
pzdr. -
Czy czasem ludwik i
inne płyny do mycia naczyń nie są szkodliwe dla lakieru? Coś mi się chyba kiedyś
obiło o uszy.Ze dwa lata temu widziałem jak pod myjnię ręczną podjechał transport "szamponu" do mycia aut.
Owym środkiem okazał się być najtańszy płyn do mycia naczyń jednego z hipermarketów... -
Mam takie pytanie.
Czy myjecie wnetrze
Jest chropowata,
preparaty?Ja raz na tydzień używam "Plaka" zapachowego (obecnie wiśniowy ).
Nie dość, że deska czysta to dzięki niemu zbędny jest również odświeżacz powietrza -
witam.
ja tez lubie plaka, ale mamy bardzo odmienne gusta, wedle mnie plak wiśniowy i truskawkowy śmierdzi hihih ,bez urazy chris.
Moim zdaniem najlepszy jest lawendowy i cytrynowy. fajnie tez sie sprawdza plak do kanałów wentylacyjnych i w tym przypaku zapach leśny szczególnie nie polecam cytrynowego bo w tym przypaku jest nie udany, ale to tylko moje zdanie.
pzdr -
witam.
ja tez lubie plaka,
ale mamy bardzo odmienne gusta, wedle mnie plak wiśniowy i truskawkowy śmierdzi
hihih ,bez urazy chris.Kwestia gustu