Kable/przewody wysokiego napiecia
-
Czy jest mi ktos w stanie opisac jak zmienic przeowdy wysokiego napiecia?
NIe znam sie na mechanice, a pradzie tym bardziej, dam rade? Tak zeby jezdzilo, a nie stanelo po 100km ani sie nic nie zapalilo.
Samochod chodzi nie rowno, mialem sprawdzic czy nie ma disco pod maska, niby nic nie widzialem ale mechanik mowi, zeby zmienic przewody, wiec pasuje to zrobic, ale chcialbym sam, bo nie mam ochoty znowu sie z nim umawiac i przekladac itp.
Co kupic i jak zmienic? -
Oczywiście przewody wysokiego napięcia, oraz świece zapłonowe, to jest minimum.
-
Czy jest mi ktos w stanie
opisac jak zmienic przeowdy wysokiego napiecia?
NIe znam sie na mechanice, a
pradzie tym bardziej, dam rade? Tak zeby jezdzilo, a nie stanelo po 100km ani sie nic nie
zapalilo.
Samochod chodzi nie rowno,
mialem sprawdzic czy nie ma disco pod maska, niby nic nie widzialem ale mechanik mowi, zeby
zmienic przewody, wiec pasuje to zrobic, ale chcialbym sam, bo nie mam ochoty znowu sie z nim
umawiac i przekladac itp.
Co kupic i jak zmienic?Kup dobre przewody zapłonowe i świece.
W archiwum szukałeś?
Najważniejsze to aby dobrze podłączyć przewody KLIKAMY I CZYTAMY
IMO powinieneś Sobie poradzić -
Czy jest mi ktos w stanie
opisac jak zmienic przeowdy wysokiego napiecia?
...
Co kupic i jak zmienic?Przez moment myślałem, że sobie żartujesz Ale to chyba tak na poważnie więc:
Kupujesz przewody WN - w paczce są 4 (3 do świec i 1 do cewki). Najprościej i żeby nic nie pomieszać to bierzesz 1 nowy z paczki, wyciągasz stary takiej samej długości i w jego miejsce wkładasz nowy. Czas pracy 2-5min z przerwą na
-
Chlopaki a polecacie jakies? czy pierwsze lepsze z allegro?
-
Ja kupiłem niedrogie sentechy podobno szczególnie polecane do gazu i śmigają drugi roczek.A kosztowały całe 35zł.
-
Chlopaki a polecacie jakies?
czy pierwsze lepsze z allegro?Ja będę brał NGK
-
nie czekaj aż ci z allegro przyjdą, moim zdaniem od razu jechać do sklepu i sobie kupić
-
miałem przewody za 25zł ze sklepu i śmigał aż miło jaka firma nie pamiętam
-
miałem przewody za 25zł ze
sklepu i śmigał aż miło jaka firma nie pamiętamJa mogę polecić markę "Janmor".
Tanie i dobre -
Ja bym polecił wyszukiwarkę -> całkowicie bezpłatna
-
Janmory sa dobre ale te szare. Miałm je i działały ok a wymieniłem na sentechy bo mówili że na gazie trzeba zmieniać.Róznicy nie ma, ale jak ktoś kupi te tanie żółte to może sie przejechać.
-
Janmory sa dobre ale te
szare. Miałm je i działały ok a wymieniłem na sentechy bo mówili że na gazie trzeba
zmieniać.Róznicy nie ma, ale jak ktoś kupi te tanie żółte to może sie przejechać.Szare miałem
-
ja mam jakieś oryginały koreańskie za 76zł bodajże i nie narzekam
-
Chlopaki a polecacie jakies?
Miałem długi czas "Medbryt", nie narzekałem.
czy pierwsze lepsze z allegro?
Nie.
-
Co do przewodów to polecam NGK bardzo dobre do gazu, jedne z najlepszych. Co do syntech'ów to się nawet nie wypowiadam bo szkoda gadać... jeden komplet mi trzymał z pół roku czyli jakiś 10 000 km przebiegu i jak było wilgotno to silnik źle pracował na gazie a drugi komplet to po miesiącu miałem już małą "dyskotekę" pod maską.
Pozdrawiam
Marcin -
Panowie odnosnie tych JANMOR, szarych, pamietacie ich numer? Mam na oku czarne, numer D1S, sa tez zolte D1E, te pierwsze ponoc lepsze i dwa razy drozsze. Moze to wlasnie te szare sa teraz czarnymi ?
-
Niestety nie mam opakowania po janmorach a na samych kablach tylko pisze: Triple supersilicon Madei in England i kolor własnie czarny.Wymieniłem je tylko bo kupiłem sentechy podobno dobre do gazu.Jednak, te janmory tak samo były dobre, mimo że sporo przejechane miały już.
Do malucha też dopiero jak kupiłem takiego janmora tylko, że wtedy były ciemno szare zakończyły się kłopoty z zapalaniem. -
Panowie odnosnie tych JANMOR,
szarych, pamietacie ich numer? Mam na oku czarne, numer D1S, sa tez zolte D1E, te pierwsze
ponoc lepsze i dwa razy drozsze. Moze to wlasnie te szare sa teraz czarnymi ?U mnie jak widać są to na pewno szare
Opakowania nie mam, Tico niestety już te nie, więc nie mam jak sprawdzić. -
Jak sie zmienia kable to zaleca sie od razu zmienic swiece?