dolot zimnego powietrza własnej roboty
-
Dolot powietrza do ticusia
własnej roboty (CUSTOM )
11zł rura
1 zł cybantwygląda tragicznie (bez obrazy) ale czy to ci coś dało mocy i momentu czy spadło?
-
czy to ci coś dało mocy i momentu czy spadło?
Nie mogłem się powstrzymać
OT -
własnej roboty (CUSTOM )
11zł rura
1 zł cybantJakbyś mógł pokazać jak to wygląda przy zderzaku. Masz zrobiony zbierak? Lepiej chyba jakby było zrobione to na sztywno.
Slavo wież mi, że mieć dolot powietrza ze zderzaka a nie mieć go w ogóle (sama pucha z filtrem) robi wielką różnice
-
To ma za zadanie pobierać powietrze z przodu pojazdu (czyli chłodniejsze niż jest w komorze silnika)
To ma nie wyglądać, to ma działać i ma nie dawać km i Nm, tylko poprawić spalanie mieszanki (już teraz mniej szarpie po dodaniu gazu powyżej 30- 40 km/h)
-
Jest taka zaślepka z przodu po stronie pasażera. Zdemontowałem ją i właśnie tam jest początek rury
-
A na jakim biegu? Na dłuższym dolocie lepiej ciągnie (nie dławi się) od niższych obrotów. Na krótkim dolocie trzeba jeździć na wyższych obrotach żeby płynnie chodził. Przynajmniej u mnie.
-
na 2-ce. Od 30-40 do 60-70 (jakiegoś tira wyprzedzałem)
Dobra OT. Jak jakieś pytania to na priv i mogę wątek założyć jak będzie zainteresowanie.
-
wygląda tragicznie (bez
obrazy) ale czy to ci coś dało mocy i momentu czy spadło?czemu beznadziejnie przecież to pod maską jest zamontowane i to ma nie wyglądać tylko ma silnik lepiej pracować...
-
własnej roboty (CUSTOM )
11zł rura
1 zł cybantja mam podobnie z tym że rura puszczona do nadkola, tikuś lubi zimne powietrze
-
Dobra OT. Jak jakieś pytania
to na priv i mogę wątek założyć jak będzie zainteresowanie.Już to zrobiłem.
Mam pytanie : co się stało z fabrycznym dolotem? -
dobra, wygłupiłem się każdy ma prawo się pomylić ale silnik będzie chyba równiej i lepiej pracował ??
-
Już Leo kiedyś pisałem, że miałem LPG, zdemontowałem, a stary dolot przepadł. Silnik cały czas na PB zasysał powietrze z komory silnika, więc zrobiłem dolot podobny do tego co widziałem w dużym fiacie i starym Escorcie (1983r mojego dziadka)
-
I bym zapomniał. Mam efekt gaśnięcia silnika na PB 95, a na PB 98 trzęsie silnikiem. Po zamontowaniu tego dolotu silnik nawet na biegu jałowym jak się toczy, to zaczyna się telepać dopiero jak całkiem stanie. Efekty są widoczne, niemniej jednak nie szukam dodatkowych koni, czy Nm.
-
I bym zapomniał. Mam efekt
gaśnięcia silnika na PB 95, a na PB 98 trzęsie silnikiem. Po zamontowaniu tego dolotu silnik
nawet na biegu jałowym jak się toczy, to zaczyna się telepać dopiero jak całkiem stanie.
Efekty są widoczne, niemniej jednak nie szukam dodatkowych koni, czy Nm.I zrobię fotkę jak to z przodu wygląda. (szału nie ma, ale ma działać)
-
Panowie, a może to?
Polecam
http://www.allegro.pl/item994683702_dolot_daewoo_tico_weglarski_mag_sport_gratis.htmlSebastian32
-
Ja za swój dałem 12 zł, a nie 180 zł
To zdjęcie z przodu Ticusia. Wiem, że wieje tandetą, ale nie mam pomysłu jak zrobić i jak przyczepić tam zbierak
-
Panowie, a może to?
Polecam
http://www.allegro.pl/item994683702_dolot_daewoo_tico_weglarski_mag_sport_gratis.html
Sebastian32Skoro polecasz to czemu sprzedajesz?
-
W którym to jest miejscu? Ten wlot zaraz pod maską czy gdzieś niżej?
Jeżeli zaraz pod maską to w tym miejscu jest zaślepka przykręcona od wewnętrznej strony. Można zrobić w niej otwór i przykręcić zbierak ;p A co do zbieraka to sam kombinuje i chyba zrobię z włókna szklanego i żywicy. -
ale nie mam pomysłu jak zrobić (...)zbierak
http://www.allegro.pl/item990494533_ssawka_srednia_elektrolux_32mm_wew_srednica.html
Może z czegoś tego typu kombinować porzeźbić?
Chociaż pewnie będzie sporo za małe -
Panowie nie odstawiajmy wioski!
Na razie zobaczę jak to się sprawdzi. Dopiero machnąłem 65km w trasie.