Demontażlicznika
-
Witam.Rację ma mój przedmówca.Jeśli już jesteś na tym etapie że już zdemontowałeś zespół wskażników ,to zdemontowanie linki nie jest problemem.Wystarczy położyć się na podłodze i włożyć rekę pod deskę rozdzielczą.Okręcasz nakretkę i wycofujesz końcówkę z zabieraka prędkościomierza.Ja tą czynność wykonuje jako pierwszą ,dlatego że mam większe pole do manewru przy dalszym demontażu.
-
Witam.Rację ma mój
przedmówca.Jeśli już jesteś na tym etapie że już zdemontowałeś zespół wskażników ,to
zdemontowanie linki nie jest problemem.Wystarczy położyć się na podłodze i włożyć rekę pod
deskę rozdzielczą.Okręcasz nakretkę i wycofujesz końcówkę z zabieraka prędkościomierza.Ja tą
czynność wykonuje jako pierwszą ,dlatego że mam większe pole do manewru przy dalszym
demontażu.Są również wersje linki "na wcisk"
Ale o tym wszystkim było już wałkowane tysiące razy na forum....
-
Są również wersje linki "na
wcisk"A spotkałeś się z linką mocowana do licznika za pomocą nakręcanego pierścienia ?
-
A spotkałeś się z linką
mocowana do licznika za pomocą nakręcanego pierścienia ?Nie
-
A spotkałeś się z linką
mocowana do licznika za pomocą nakręcanego pierścienia ?U mnie linka jest wciskana więc trochę się zdziwiłem na temat tego rodzaju zabezpieczenia
-
Nie
Bo może kol. henio 123 coś pomylił.Aby wyjąć linkę z licznika wystarczy pociągnąć z wyczuciem za odkręconą tablicę wwskaźników(po wyjęciu dwuch złączy elektrycznych) i linka sama wyskakuje z zaczepu.Inaczej się ma sprawa od strony skrzyni biegów, gdzie są dwa rodzaje mocowania linki(właśnie na gwintowany pierścień, oraz sprężynową zawleczkę). Może o tym myślał kol. henio.
-
U mnie linka jest wciskana
więc trochę się zdziwiłem na temat tego rodzaju zabezpieczeniaChyba wszyscy mamy takie samo mocowanie. Różnica może być tylko w mocowaniu w skrzyni biegów, w zależności od typu linki.
-
Witam.
No słuchajcie, ja Was wszystkich przepraszam, Owszem włączyłem wyszukiwarkę i sorki ale nic nie znalazłem, druga sprawa widzę , że Wy koledzy baardzo chętnie pomagacie, odpowiadacie za co bardzo serdecznie dziękuję i szczerze powiedziawszy wole zadać pytanie na które jak widać mam szybka odpowiedz i po sprawie. Jakoś naprawdę nie przekonuje mnie ta wyszukiwarka, wpisałem demontaż licznika i nic nie znalazłem, wiec tu trzeba by było użyć jakiś kombinacji typu licznik. licznika, linka itd co jest jakimś utrudnieniem. Być może naciągam Waszą cierpliwość ale uważam, że i tak odpowiecie i pomożecie bo jesteście cool.Moim zdaniem tu powinna być taka funkcja, że jak np ktoś coś się już dowiedział to on sam mógłby usunąć swój wątek, żeby nie zaśmiecać forum.
Tak jest bodajże np na "elektrodzie" ale i również na innych forach.
Pzdr -
Witam.
No słuchajcie,...Owszem czasem się odpowiada - lecz zrozum, gdy średnio co tydzień masz odpowiadać na ciągle i te same pytania różnych użytkowników to krew się gotuje Dlatego, ogólnie panuje zasada, żeby po xxx razie już takie posty olewać
Moim zdaniem tu powinna być
taka funkcja, że jak np ktoś coś się już dowiedział to on sam mógłby usunąć swój wątek, żeby
nie zaśmiecać forum.Imo bzdura - po to właśnie istnieją, by z nich korzystać
Co do szukajki to najlepiej:
- wybrać zaawansowane
- wpisać szukane słowa
- zmienić w prawym dolnym rogu z "nowsze niż 1dzień" (czy jak to tam jest domyślnie) na np starsze niż.. i wtedy ładnie wszystko wyrzuca
-
Witam.
No słuchajcie, ja Was
wszystkich przepraszam, Owszem włączyłem wyszukiwarkę i sorki ale nic nie znalazłem,Staraj się używać wyszukiwarki dokładnie w taki sposób, jaki zaprezentowałem na zdjęciu
-
Staraj się używać
wyszukiwarki dokładnie w taki sposób, jaki zaprezentowałem na zdjęciuI jeszcze coś do rady Mdario i Chrisa: słowa szukane wpisuj koniecznie w cudzysłowie.
No i zwracam uwagę na pisownię... Jeśli wpisałeś cokolwiek w ten sposób, jak temat tego wątku, to się nie dziw, że nic nie wyrzuca...
Poprawisz więc tytuł?