Kontrolka paliwa i reszta.
-
czujnik poziomu paliwa z
REZERWĄ
szukaj po nr kat.
34810A78B01-000
są w IC po 37,73 (dla
klubowiczów)Z tego co widzę to jest czujnik bez rezerwy, chyba, że InterCars się pomylił co do zdjęć
-
Z tego co widzę to jest
czujnik bez rezerwy, chyba, że InterCars się pomylił co do zdjęćAlbo zdjęcie stare,w opisie jest z rezerwą, zawsze można sprawdzić
przy zakupie, różnica jest widoczna -
Albo zdjęcie stare,
Albo stare, albo się pomylili
w opisie
jest z rezerwą,To prawda
zawsze można sprawdzić
przy zakupie, różnica jest
widocznaTylko, że na chwilę obecną kolega nie jest jeszcze Klubowiczem
-
Albo stare, albo się pomylili
To prawda
Tylko, że na chwilę obecną
kolega nie jest jeszcze KlubowiczemTo niech gada z Leo
-
To niech gada z Leo
Ja ze swojej strony mogę zaprosić na stronę klubową : www.klubtico.org i zachęcić do wypełnienia formularza zgłoszenia do Klubu
Pozostałych nie-klubowiczów również
EOT
-
Tylko, że na chwilę obecną
kolega nie jest jeszcze KlubowiczemKupić moze, ale bez rabatu
-
Zamówiłem na allegro 45zł+10zł przesyłka
Zdam relacje jak dojdzie i jak założe -
Albo zdjęcie stare,w opisie jest z rezerwą,
Znakiem tego należy podchodzić z rezerwą do wszelkich opisów i zdjęć...
-
To niech gada z Leo
Taaa... Ja tymczasem już sporo napisałem Rybexowi nt. pewnych spraw, a efektów ni cholery nie widzę, nawet po paru dniach... Więcej namawiał nie będę.
-
Znakiem tego należy
podchodzić z rezerwą do wszelkich opisów i zdjęć...Nasz BOSS ma rację. Wszystko warto sprawdzać !
-
Taaa... Ja tymczasem już
sporo napisałem Rybexowi nt. pewnych spraw, a efektów ni cholery nie widzę, nawet po paru
dniach... Więcej namawiał nie będę.O ile sie nie mylę , to już coś wspominałem w poczcie Rady na temat po co komu potrzebne są kontakty na zlosnikiu i Klubie Tico.
-
O ile sie nie mylę , to już
coś wspominałem w poczcie Rady na temat po co komu potrzebne są kontakty na zlosnikiu i Klubie
Tico.Trudno odmówić Ci braku racji, niestety.
-
Dziś robiłem tą rezerwe, niestety skończyło sie narazie na założeniu samego pływaka z czujnikiem rezerwy. Zdjęć nie mam bo robiłem to u znajmoego, ale masakra z odkręceniem starych śrubek 4 godziny 6 śrubeczek.... nacinanie i wiekszym śrubokremtem 200 ml WD40 ;/ straszne starszne .. kabel mi sie nie zgadza z tym co mam w tico .. tz w tyczka a kabel za krótki od nowego pływaka .. poprowadze innymi kablami. Jak coś bedę dalej działał do postaram sie zamieścić fotki
-
Dziś robiłem tą rezerwe,
niestety skończyło sie narazie na założeniu samego pływaka z czujnikiem rezerwy. Zdjęć nie mam
bo robiłem to u znajmoego, ale masakra z odkręceniem starych śrubek 4 godziny 6 śrubeczek....
nacinanie i wiekszym śrubokremtem 200 ml WD40 ;/ straszne starszne ..Znam ten ból
A raczej moi mechanicy go poznali U mnie pomogło nacięcie kątówką wszystkich śrubek i do tego konkretnej długości śrubokręt płaski i spoooooro siły przy odkręcaniukabel mi sie nie zgadza
z tym co mam w tico .. tz w tyczka a kabel za krótki od nowego pływaka .. poprowadze innymi
kablami. Jak coś bedę dalej działał do postaram sie zamieścić fotkiTo fakt
Przy wymianie czujnika na ten bez rezerwy wystarczy podpiąć stary pojedynczy przewód idący pod kanapą - w przypadku wymiany na czujnik z rezerwą niestety trzeba już "dosztukować" brakującą ilość przewodu (od kostki pod kanapą do czujnika).
Dzieje się tak dlatego, iż gotowa instalacja na czujnik z rezerwą biegnie niestety tylko do w/w kostki pod kanapą, a stamtąd już idzie tylko pojedynczy przewód do czujnika bez rezerwy
Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem -
A jesli chodzi o te kabelki to od tego nowego czujnika mam 3 ... czarny .. zielony i zółty .. zółty oczywiście jest to wskaźnik paliwa ... nadsztukowałem i chodzi Zielony to do czujnika rezerwy .. i wystarczy podpiąc do starej kostki pod siedzeniem też do zielonego prawda ? A czarny ? czarny to zwykła masa ? Wogóle gdzie znajde na desce tą wiązkę kabli czo czujnika tego i tego ? Będzie gdzieś tam gdzie wskaźnik ?
-
A jesli chodzi o te kabelki
to od tego nowego czujnika mam 3 ... czarny .. zielony i zółty .. zółty oczywiście jest to
wskaźnik paliwa ... nadsztukowałem i chodzi Zielony to do czujnika rezerwy .. i wystarczy
podpiąc do starej kostki pod siedzeniem też do zielonego prawda ? A czarny ? czarny to zwykła
masa ? Wogóle gdzie znajde na desce tą wiązkę kabli czo czujnika tego i tego ? Będzie gdzieś
tam gdzie wskaźnik ?A nie lepiej wszystkie trzy przewody dosztukować od kostki przy czujniku do kostki pod siedzeniem ?
Potem wystarczy tylko dołożyć brakującą kontrolkę rezerwy przy licznikuAle niech się wypowiedzą ci, co przerabiali tablicę wskaźników
-
A nie lepiej wszystkie trzy przewody dosztukować od kostki przy czujniku do kostki pod >siedzeniem ?
Potem wystarczy tylko dołożyć brakującą kontrolkę rezerwy przy liczniku hmmAle niech się wypowiedzą ci, co przerabiali tablicę wskaźników
Tak tak chce zrobić tylko myśle po co ten czarny kabelek :> I czytając wszystkich posty to czego odradzacie podpięcie pod kontrolke pasów ? Mi sie swieci caly czas bo cos jest zepsute czy pasy zapiete czy nie to chce właśnie pod to podpiąć i nie razi mnie itp
-
Zielony to do czujnika rezerwy
tak
.. i wystarczy podpiąc do starej kostki pod siedzeniem też do zielonego prawda ? A czarny ?
czarny to zwykła masa ?
tak, też przysztukowaćWogóle gdzie znajde na desce tą wiązkę kabli czo czujnika tego i tego ? Będzie gdzieś
tam gdzie wskaźnik ?Przewód zielony wprowadzony jest do zespołu wskaźników na ścieżkę która kończy się "w powietrzu", niedawno było o tym na forum i nawet była fotka zespołu wskaźników.