Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
Zaczynam zabawęz
naprawą Tico i wszystko zamierzam uwieczniać na fotkach/filmach i dodawać opisy,
więc będzie manual (o ile uda mi się samemu to zrobić :D).Dobrze, ze masz checi Dzisiaj trudno od kogos cos uzyskac, wielu przychodzi tylko po pomoc, w zamian nic nie dajac
Nie może to być trudne,
skoro całe Tico to prosta konstrukcja.
Przekonasz sie, jak wymienisz Ja sie kiedys przymierzalem i wydawalo mi sie, ze nie bylo to takie proste ze wzgledu na utrudniony dostep do niektorych srub miski.
-
Dobrze, ze masz
checi Dzisiaj trudno od kogos cos uzyskac, wielu przychodzi tylko po
pomoc, w zamian nic nie dajac
Nie może to być
trudne,
Przekonasz sie, jak
wymienisz Ja sie kiedys przymierzalem i wydawalo mi sie, ze nie bylo
to takie proste ze wzgledu na utrudniony dostep do niektorych srub miski.Nie liczę na to, że wszystko będzie łatwo dostępne i wymiana będzie jak w klockach lego wyjąć-włożyć-jeździć, ale lubię pogrzebać, a ile satysfakcji, jak coś się uda
Mam zapał, trochę wolnego czasu po pracy, kilka części, które kupiłem zimą i lekko zepsute Tico, więc trzeba coś z tym zrobić. Szczególnie, że to mój pierwszy samochód i mam do niego sentyment A poza tym Teściowie będą mieli kanał w garażu więc łatwiej będzie wszystko zrobić. -
Śrubki kupione.. na alusy..13" jutro montaż
-
Wymiana anteny (poraz kolejny ), mam nadzieje, ze pomoze
Regulacja hamulcow - bebny.
Plakowanie wnetrza -
Montaż diodowych świateł do jazdy dziennej z automatyczny włącznikiem/wyłącznikiem
-
Montaż diodowych
świateł do jazdy dziennej z automatyczny włącznikiem/wyłącznikiemZapodaj jakies fotki
-
Zapodaj jakies
fotkiJutro będą troche sie z tym męczyłem a przy okazji wysiadła mi dzisiaj pompka paliwa zaczeła tryskać benzyną po wężach.
Na szczęście miałem nową zapasowa to wymieniłem i nic nie cieknie.
-
Wymiana anteny
(poraz kolejny ), mam nadzieje, ze pomoze
-ciach-Wymień na elestic antena i nigdy więcej wymiany..
-
Montaż alusów MELBER i Oponek FIRESTONE F-590 155 R13 i chromowanych śrub M10x1.25 z powiekszonym stożkiem (przelot).
Zrobił się teraz mały OFFROAD -
-ciach-
Wymień na elestic
antena i nigdy więcej wymiany..Po wymianie jest poprawa, ale bez rewelacji. Sprobuje podmienic radio, moze to jego wina
A moze ktos wie, czy antena musi byc podlaczona do masy karoserii? Mam na mysli sruby cocujace - slupek w miejscu ich montazu jest zardzewialy
-
Montaż alusów
MELBER i Oponek FIRESTONE F-590 155 R13 i chromowanych śrub M10x1.25 z powiekszonym
stożkiem (przelot).
Zrobił się teraz
mały OFFROADPoka
-
Poka
Foto podeśle jutro..
Foto umieściłem na odpowiednim kąciku (foto)
-
Cytat:
Po wymianie jest poprawa, ale bez rewelacji. Sprobuje podmienic radio, moze to jego wina moze ktos wie, czy antena musi byc podlaczona do masy karoserii? Mam na mysli sruby cocujace -slupek w miejscu ich montazu jest zardzewialy
lepiej to miejsce poczyść, porządnie u mnie wyczyszczone i na mojej antenie chodzi fajnie ponad 12 stacji łapie, radio sony xr-5800r
post o antenie kliknij TU -
lepiej to miejsce
poczyść, porządnie u mnie wyczyszczone i na mojej antenie chodzi fajnie ponad 12
stacji łapie, radio sony xr-5800r
o antenie kliknij TUSprobuje wyczyscic miejsce montazu. Z tym, ze tam rdza szaleje, przydalo by sie to polakierowac
-
Wymiana belki pod chlodnica na nowa, nie pogieta
Wymiana zderzaka przedniego na taki nie popekany
BTW - ten "nowy" zderzak kupilem uzywany za grosze. Niestety nie jest czarny, jak moj oryginalny, tylko taki szarawy lub wyblakniety czarny Mozna to jakos poprawic, aby stal sie czarny za pomoca jakiejs chemii? Oczywiscie w gre nie wchodzi lakierowanie
-
Montaż diodowych świateł do jazdy dziennej z automatyczny włącznikiem/wyłącznikiem
-
Naprawione oświetlenie tablicy rejestracyjnej - uniwersalna lampka LED z alledrogo
-
Naprawione
oświetlenie tablicy rejestracyjnej - uniwersalna lampka LED z alledrogoTroche słabo to podświetla rejestracje. Boki nie widać.
-
Montaz brakujacego trojkata plastikowego drzwi przednich prawych
Montaz elektrycznej anteny. Na razie zamontowalem tylko silniczek, nie podlaczylem go jeszcze, bo nie mam zielonego pojecia jak sie do tego zabrac
-
Test alusów 155/80 R13 na odcinku 130km mały OFFROAD.
Fotki na kąciku foto...