Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
Aaaa no tak zapomniałem, że masz białą strzałę To już się domyślam czyj ten niebieski
-
ciąg dalszy... czyli Zabawy z elektryką
montaż półki wraz z głośnikami ale nie wiem jak fotki wkleić =/ -
Dziś założyłem kieszeń od strony pasażera:) Myślę też o założeniu oryginalnych opuszczanych elektrycznie szyb
-
Zmiana obuwia z zimowego na lżejsze
No i wajcha poszła na summer -
Zmiana zarowek Tungsram na Tungsram megalight +30% (10,20zl/szt). Widoczna poprawa
-
Wymiana belki ... tulei wahacza tylnego, wymiana przewodów hamulcowych tylnych, wymiana amortyzatorow tylnych na gazowe, wymiana przednich przegubów, wymiana łożysk czyszczenie bębnów, wymiana cylinderków i na koniec cięcie sprężyn teraz tico przyklejone asfaltu
-
i na koniec cięcie sprężyn
Możesz to opisać ?
-
...i na koniec cięcie sprężyn...
:totalszok:
-
Możesz to opisać ?
Jeśli skok amortyzatorów nie będzie dostosowany do długości sprężyn (standardowe), to szybko stracisz na w/w inswestycji.
Pytanie jakie amortyzatory zostały założone...
Kolega zapewne uciął jeden lub dwa zwoje w każdej sprężynie... Moim zdaniem wystarczyło kupić jakieś sportowe, nawet gdzieś na forum jest to opisane...
-
Kolega zapewne uciął jeden
lub dwa zwoje w każdej sprężynie... Moim zdaniem wystarczyło kupić jakieś sportowe, nawet
gdzieś na forum jest to opisane...Tak właśnie, dwa zwoje przód jeden zwój tył, amortyzator ma swój ruch ja jestem bardzo zadowolony .. teraz po zakrętach praktycznie go nie krzywi .. swoją miekośc dalej ma nie tlucze na dziurach, a ile wytrzyma ? Co amortyzator ? Nie wiem szczerze powiedziawszy ale mysle ze nic sie nie zmieni z wytrzymałoscią. I jeszcze raz napisze ze jestem bardzo zadowolony
-
i na koniec cięcie sprężyn teraz tico przyklejone asfaltu
Teraz to pojechałeś hardcorowo
:totalszok:
Życie Ci nie miłe
Amortyzatory szybciej wykończysz -
i na koniec cięcie sprężyn teraz tico przyklejone asfaltu
Nie wiem czy nie lepiej bylo wymienic na krotsze i troche sztywniejsze sprezyny albo zastosowac gumy dystansowe do sprezyn. Jednak takie gumy i ciecie sprezyn powoduje skrocenie ich zywotnosci - moga szybciej peknac.
-
Jego Tikuś jego sprawa
-
Wymiana wahacza przedniego.
Myślałem, że to sworzeń był już na wykończeniu ale okazało się, że padła tuleja metalowo-gumowa.
Sam sworzeń wyglądał bardzo dobrze.Po zdemontowaniu starego wahacza porównałem go z nowym - ich długość była identyczna, więc myślę, że obejdzie się bez ustawiania zbieżności
W każdym razie auto jedzie prosto, na boki nie ściąga -
Wymiana baterii w jednym pilocie od alarmu.
-
Nareszcie letnie gumy założone
-
Wsadze własnie jeszcze te gumy pewnie zeby sie tak bardzo nie uginało, nie stac mnie na sportowe zawieszenie... kupiłem tylko po to tico by czyms tanio dojezdzac do szkoly, a to ciecie to nie w celu jakiegos super tuningu i robieniu z tico super sportowego auta tylko w ramach lepszej ekonomi :> nie zwalniam przed zakretami :> trzymam rowno gaz hehe i mniejsze spalanie
-
nowa cewka, nowe przewody nowe dwie h4 i nowa klamka tył
-
... tylko w ramach lepszej ekonomi :> nie
zwalniam przed zakretami :> trzymam rowno gaz hehe i mniejsze spalanieW sprawię ekonomii - mam nadzieję, że przez te parę zł nie spowodujesz wypadku, nagle skręcając na przeciwległy pas ruchu, bo cięta sprężyna zrobiła psikusa
-
Wsadze własnie jeszcze te
gumy pewnie zeby sie tak bardzo nie uginało,Pocięte sprężyny, jeszcze gumy dystansowe wsadzisz?
A nie lepiej od razu wyrzeźbić klocki drewniane i wstawić zamiast sprężyn i amortyzatorów? Na to samo wyjdzie...nie stac mnie na sportowe zawieszenie...
... tylko klocki drewniane - jaka oszczędność będzie...
kupiłem
tylko po to tico by czyms tanio dojezdzac do szkoly,To jestem w stanie zrozumieć.
a to ciecie to nie w celu jakiegos super
tuningu i robieniu z tico super sportowego autaWystarczy trzymać się zwykłej "serii"...
tylko w ramach lepszej ekonomi :> nie
zwalniam przed zakretami :> trzymam rowno gaz hehe i mniejsze spalanieCzłowieku, pomyśl chwilę... Prowokujesz nieszczęście dla siebie i innych... Jeździsz po drogach publicznych, nie po polach... Nie żal Ci napytać sobie biedy w tak młodym wieku? Po co kusisz los? Dla 1,50 zł na 100km? Nie wierzę...