Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
no nie, nie mów że to robota
opłacana z OC sprawcy, bo żal bierze jak się na to patrzy.Nie, po prostu wziąłem od dziadzia 300 zł (więcej przy sobie nie miał) i udało mi się zmieścić
-
Nie, po prostu wziąłem od
dziadzia 300 zł (więcej przy sobie nie miał) i udało mi się zmieścićDlatego trzeba pisać oświadczenia lub wzywać policję
-
No cóżpojechałeś po bandzie.Pewnie w domu opowiada Dziodzio że rozbił Ci przód i wykpił się 300zł.Tyle to by dostał mandatu .A Tobie by pewnie ubezpieczyciel wypłacił z 1000zł.Takto nie dość że trzeba kupować części, naprawiać i malować błotnik a wszystko to za 300zł. Sorki ale je nie rozumiem takiego podejścia do własnej szkodyw samochodzie.Tyle to biora za malowanie 1 elementu by był dobrze zrobiony.
-
Nie, po prostu wziąłem od
dziadzia 300 zł (więcej przy sobie nie miał) i udało mi się zmieścićtyle to ja wziełem od gościa za wgnieciony błotnik i pęknięte mocowanie zderzaka - śladu po stłuczce nie było po 10min mojej pracy
rzeczywiście lepiej byś na tym wyszedł spisując oświadczenie ze sprawcą,
niech to będzie nauczką dla innych -
W okresie przed świętami jak i po świętach na wsi było robione:
- wymiana oleju z filtrem,
- wymiana przegubu prawego,
- naciągnięty pasek co by już nie popiskiwał,
- regulacja zaworów i wymiana uszczelki,
- auto umyte i nawoskowane,
- wysuszenie wykładziny po zimie,
- naprawa światła przeciwmgielnego oraz podświetlania tablicy
- uszczelnienie silikonem dziury w uszczelce przedniej szyby,
I to już chyba tyle
-
Wymiana żarówki tylnej lampy.
-
Witam wszystkich, w zeszłym tygodniu miałem pranie dywaników, pokrowców i założenie trzeciego stopu, co prawda "made in china", ale o ile bezpieczniej...
dziś skończyłem montować centralny zamek na pilota - z dwójką dzieci otwierać wszystkie drzwi ręcznie to masakra:)Jakiś czas temu zrobiłem modyfikację podświetlenia włączników wycieraczki tylnej szyby i reszty, według sugestii ze strony klubowej (wielkie dzięki za pomysł) - tylko nie mogę dostać nigdzie tych 3 brakujących żaróweczek:( - może ktoś z forumowiczów mnie poratuje??? Piszcie na maila.
Pozdrawiam -
Wątek dla Nowych KLIK
OT
Pzdr -
Wymiana wężyka idącego z przewodu paliwowego do pompy paliwa. Stary był już popękany i nie wytrzymał przy wymianie pompy:) Tym samym smród benzyny w kabinie został usunięty.
-
dawidczaju masz możliwość zrobienia zdjęcia gdzie ten wężyk się znajduje bo u mnie również czasem woni bezołowiową odpisz na PM
-
dawidczaju masz możliwość
zrobienia zdjęcia gdzie ten wężyk się znajduje bo u mnie również czasem woni bezołowiową
odpisz na PMZaznaczyłem Ci go na zdjęciu.
-
Tak potwierdzam, to ten wężyk Jeżeli nie miałeś nigdy wymieniany to uzbrój się w cierpliwość. Ściągnięcie wężyka z przewodu paliwowego mi trochę zajęło bo nie chciał skubany zejść
PS. Chris strasznie czysto masz pod maską! Polerka była?
-
Tak potwierdzam, to ten wężyk
Jeżeli nie miałeś nigdy wymieniany to uzbrój się w cierpliwość. Ściągnięcie wężyka z
przewodu paliwowego mi trochę zajęło bo nie chciał skubany zejśćTrzeba też uważać, żeby przy okazji nie ułamać końcówki metalowego przewodu
PS. Chris strasznie czysto
masz pod maską! Polerka była?To nie moje auto
-
Aaaa no tak zapomniałem, że masz białą strzałę To już się domyślam czyj ten niebieski
-
ciąg dalszy... czyli Zabawy z elektryką
montaż półki wraz z głośnikami ale nie wiem jak fotki wkleić =/ -
Dziś założyłem kieszeń od strony pasażera:) Myślę też o założeniu oryginalnych opuszczanych elektrycznie szyb
-
Zmiana obuwia z zimowego na lżejsze
No i wajcha poszła na summer -
Zmiana zarowek Tungsram na Tungsram megalight +30% (10,20zl/szt). Widoczna poprawa
-
Wymiana belki ... tulei wahacza tylnego, wymiana przewodów hamulcowych tylnych, wymiana amortyzatorow tylnych na gazowe, wymiana przednich przegubów, wymiana łożysk czyszczenie bębnów, wymiana cylinderków i na koniec cięcie sprężyn teraz tico przyklejone asfaltu
-
i na koniec cięcie sprężyn
Możesz to opisać ?