wymiana wkładu lusterka???
-
z tego co wiemm to należy lusterko od strony pasażera (bo te mam zbite)włożyć do gorącej wody na ok. 5 minut wyciągnąć stłuczone resztki, a następnie włożyć wkład,,,, ale trzeba odkręcić całe lusterka (niestety nie wiem gdzie są jakieś śruby do odkręcenia tego lusterka)czy nie da się tego zrobic w inny łatwiejszy sposób? może ktoś u siebie wymieniał?
-
z tego co wiemm to należy lusterko od strony pasażera (bo te mam zbite)włożyć do gorącej wody na
ok. 5 minut wyciągnąć stłuczone resztki, a następnie włożyć wkład,,,, ale trzeba odkręcić
całe lusterka (niestety nie wiem gdzie są jakieś śruby do odkręcenia tego lusterka)czy nie
da się tego zrobic w inny łatwiejszy sposób? może ktoś u siebie wymieniał?poszukaj na forum, bylo wielokrotnie. Ponoc najlepszy sposob jest wlozyc je do piekarnika lub opalarka z lekka podgrzac. Odkrecanie - prosta sprawa - w srodku zdejmujesz plastikowa trojkatna oslone i ukazuja sie nakretki.
-
Odkrecanie - prosta sprawa
- w srodku zdejmujesz plastikowa trojkatna oslone i ukazuja sie
nakretki.
Tak jest. Pociągnij lub podważ śrubokrętem szary trójkącik od wewnętrznej strony drzwi, wyskoczy z zamocowań. Pod nim zobaczysz 3 śrubki z łbem pod krzyżak - odkręcasz (trzymając jedną ręką lusterko) i gotowe.
- w srodku zdejmujesz plastikowa trojkatna oslone i ukazuja sie
-
ok. 5 minut wyciągnąć stłuczone resztki, a następnie włożyć wkład,,,, ale trzeba odkręcić
polecam baaardzo dokładnie wyczyścić rowek, w który wchodzi szkło bo jak ostygnie to trzaśnie samo
jeśli już kupiłaś wkład, to próbuj jesli nie to zastanów się czy nie lepiej kupić używane, nie wiele drożej wyjdzie a założysz go w 2 minuty. Ja kupiłem niedawno 2 lusterka, prawe i lewe za 40pln w fajnym stanie z czyściutkimi szkielkami
-
Ja stosowałam obie metody, najpierw kupiłam same wkłady, odkręciłam lusterka włożyłam je do gorącej wody ale nie za wiele to dało. Przy próbie włożenia wkładu pękł mi, byłam więc w plecy z jednym lusterkiem. Przy drugim użyłam opalarki do drewna, rozgrzałam same brzegi i wkład ładnie wszedł. Nie dokupowałam następnego wkładu tylko wymieniłam całe lusterko które kupiłam na Allegro za cenę nowego wkładu.