Problem z tłumnikiem...
-
To co jest w środku w tej
blaszanej puszce, nazywany także wkładem,Zacytuję Twoje słowa raz jeszcze, dla pewności:
Cytat:
Co do latania czegoś w tłumiku to niekoniecznie katalizator. U mnie latały przerdzewiałe i oderwane tzw. "bebechy"
i zapytam ponownie: co to są owe "bebechy", skoro to nie katalizator (lub jego części)? No i o "wkładzie" czego piszesz?
a co myślałeś że jest to tłumik przelotowy i w
środku nic nie ma????Co ja myślałem, to ja dobrze wiem.
BTW u niektórych rzeczywiście niczego tam (już) nie ma. -
czy przedni tlumik jest taki sam do wersji z katem i bez?
Nie. (tłumik środkowy)
chodzi o to ze sie zastanawiam
czy nei kupic od razu calego kolektora do wersji bez kataZastąpienie kolektora wydechowego wersją bez katalizatora wymaga wymiany również tłumika środkowego (długość rur).
pozdr
-
Ha. Dziękuję za takie wyróżnienie (w ramce)
To co napisałem dotyczy się tłumika, przynależnego do samochodu marki TICO.
Nie są to bebechy (bez cudysłowia) żony , przyjaciółki, czy kochanki.
No ale jak ja piszę o bebechach w rurze samochodu TICO, a ty pytasz o co chodzi?-to ja na
wszelki wypadek trzymam się od ciebie z daleka! -
Ha. Dziękuję za takie
wyróżnienie (w ramce)To żadne wyróżnienie, lecz sposób cytowania, który nie zależy ode mnie, tylko od programu forum.
Mam nadzieję, że nie zamierzasz o to się kłócić (jak w poprzedniej awanturze o sens istnienia klubu).To co napisałem dotyczy się
tłumika, przynależnego do samochodu marki TICO.No tak - bebechy czegoś tam (jeszcze nie sprecyzowałeś) znalazły się w tłumiku. To już wiemy.
Nie są to bebechy (bez
cudysłowia) żony , przyjaciółki, czy kochanki."Bebechami" w języku potocznym zwykle określa się wnętrzności (niekoniecznie kobiece). Napisałeś, że nie chodzi w żadnym wypadku o katalizator. Po raz trzeci więc pytam: bebechy czego mają prawo znaleźć się w tłumiku?
No ale jak ja piszę o
bebechach w rurze samochodu TICO, a ty pytasz o co chodzi?-to ja na
wszelki wypadek trzymam się
od ciebie z daleka!No bo ja cały czas chcę się dowiedzieć, co stanowi istotę tych bebechów! Wnętrzności/fragmenty/części czego to były? Odpowiesz?
-
Mam problem z odkręceniem
przedniego tłumnika..
Problem jest taki, że jedna
śruba przy katalizatorze ma urwany łeb, a druga jest tak zjechana, że łeb ma prawie okrągły i
niemogłem jej wykręcić..
Może wie ktoś jak mam sobie z
tym poradzić? Bardzo proszę o rady..Pisze się TŁUMIK, sorry ale po prostu rENce opadajom. NIE WIDZISZ PODKREŚLONEGO WYRAZU? :\