Co dziś "dłubałem w Tico" cd -> (2009)
-
Dzisiaj wykonalem zaslepke chlodnicy w zderzaku - docialem z blachy i przykrecilem do zderzaka na wkrety. Zaslepilem tez polowe wlotu naprzeciwko kolektora wydechowego. Sprawdzilem i skorygowalem cisnienie opon, sprawdzilem plyny. Tikulc gotowy do drogi (na swieta zrobi kolo 600km) :mikolaj:
-
Ja wymieniłem, świece na NGK sprawdziłem, płyny oleje.
Na nowych świecach od razu trochę lepiej auto śmiga. -
Przeczyszczone złączki w prawym profilu w bagażniku bo kierunkowskaz nie zatrybiał. Nowa niebieska tapicerka :mikolaj:
-
Przeczyszczone złączki w
prawym profilu w bagażniku bo kierunkowskaz nie zatrybiał. Nowa niebieska tapicerka :mikolaj:pochwal się kolejną już przeróbką przymierzam się na przyszły sezon do wymiany tapicerki, narazie poszukuję fajnego materiału.
-
clavish, żadna oszczędność kable które łączą kopułkę ze świecami bylo wymienione nie pamiętam co z tym jednym, poprzednie były od nowości i wytrzymały 8 lat i 100 k km.
Kupiłem zestaw kabli i najzwyczajniej nie pamiętam czy ten jeden też był wymieniony.A że jest to problem z cewką jestem przekonany na 99%
1. Problemy z mocą lekką nierówną pracą silnika po wizycie u mechanika (uderzenie w odudowę cewki)
2. Gorzej odpalał
3. Lekko nadszarpnięta obudowa + silne mrozy zwiększyły 'szparę' przez którą jest przebicie ...Chyba zakleję nie ma innego wyjścia
EDIT
Jeżeli kabel cewka -> kopułka był w zestawie to go wymieniłem na 100% po prostu nie pamiętam czy, był czy nie ....
Zakleję i zobaczymy mam poxipol przezroczysty ...
-
clavish, żadna
oszczędność kableUwaga nie była skierowana do Ciebie Pisałem o tym, co zastałem w moich samochodach po poprzednich użytkownikach
-
-
Owinięcie taśmą izolacyjną przewodów na lewo od cewki (przebicia były). Na razie nie szarpie podczas jazdy, może wyeliminowałem problem
-
Jak masz az takie przebicia to kable lepiej wymień...
Ja zakleiłem klejem tą dziurę z której iskra wychodziła i narazie git, ale boję sie trochę jezdzić
-
W niedziele coś mi zaczęło w kole ocierać, w jedną stronę jechałem było ok, auto na chwile zostawiłem i potem zaczęło się te tarcie, okazało się łożysko do wymiany z przodu, winne było tylko jedno ale wymienione są dwa oczywiście jeszcze przy okazji wymiona żarówka postojowa z przodu by była pod ręką, i teraz muszę kupić drugą to też od razu wymienić.
-
W niedziele coś mi zaczęło w
kole ocierać, w jedną stronę jechałem było ok, auto na chwile zostawiłem i potem zaczęło się
te tarcie, okazało się łożysko do wymiany z przodu, winne było tylko jedno ale wymienione są
dwa oczywiście jeszcze przy okazji wymiona żarówka postojowa z przodu by była pod ręką, i
teraz muszę kupić drugą to też od razu wymienić.miałem to samo, myślałem ze to coś z klockami a to jednak było to przy okazji jeszcze musiałem piaste kupić:(
-
Wymiana przegubu oraz wahaczy przednich 350 zł
-
Jakoś dużo ja za wahacze i przegub dałem 100zł to robocizna u ciebie 250?
-
Jakoś dużo ja za wahacze i
przegub dałem 100zł to robocizna u ciebie 250?Wahacze 80 zł
Przegub korea 82 zł
Wymiana wahaczy 114 zł
wymiana przegubu 76 złW Krakowie tanio nie jest, pewnie da się taniej ale nie miałem czasu na poszukiwanie lepszej oferty.
Za to dzisiaj dotarła kierownica ze Swifta GTI