Komu rano odpaliłło tico ?


  • Użytkownik archiwalny

    7:00 - mróz ze 20 stopni, fioletowy, mimo nowego akumulatora zdycha, zielony chyba za 5 razem ledwo zaskoczył <img src="/images/graemlins/OK.GIF" alt="" />
    nastepnie fioletowy dostał zasilanie kabelkami i też odpalił <img src="/images/graemlins/30.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    7:00 - mróz ze 20 stopni, fioletowy, mimo nowego akumulatora zdycha, zielony chyba za 5 razem
    ledwo zaskoczył
    nastepnie fioletowy dostał zasilanie kabelkami i też odpalił

    Mój bolid odpalił prawie na dotyk zarówno wczoraj przy -16 ok 5:10 jak i dziś przy minus nie wiem ilu <img src="/images/graemlins/jezor.gif" alt="" /> (4 letni aku, nowe kable, palec i kopułka). Autko garażowane pod chmurką <img src="/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.


  • Użytkownik archiwalny

    Mój bolid odpalił prawie na dotyk zarówno wczoraj przy -16 ok 5:10 jak i dziś przy minus nie
    wiem ilu (4 letni aku, nowe kable, palec i kopułka). Autko garażowane pod chmurką .

    U mnie wczoraj było ok -10 i odpalił od razu po 4-dniowym postoju bez odpalania <img src="/images/graemlins/yay.gif" alt="" />
    Aku, kable, kopułka, świece -wsio ma rok i działa <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" />

    W tej chwili jest -7 w słońcu i za jakieś 15min wybieram się zielonym zobaczyć co na najdłuższym stoku w cetralnej Polsce słychać <img src="/images/graemlins/biglaugh_.gif" alt="" /> No bo chyba odpali <img src="/images/graemlins/hehe_.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Bez problemowo aku, kable i kopułka, nie wiem ile mają lat bo autko kupione w lutym 2008 i nic przy nim z tych rzeczy nie wymieniałem <img src="/images/graemlins/yay.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    u mnie -13 po 7 rano też odpalił prawie na dotyk <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    7:00 - mróz ze 20 stopni, fioletowy, mimo nowego akumulatora zdycha, zielony chyba za 5 razem
    ledwo zaskoczył
    nastepnie fioletowy dostał zasilanie kabelkami i też odpalił

    3 w nocy ok -20, aku stary już widze że mu ciężko ale odpala po ok 1-2 sekundowym kręceniu, na LPG oczywiście, benzyny używam tylko do dojeżdzania do CPNu jak LPG braknie:)

    • podstawa moim zdaniem to kable WN, kopułka czysta, swiece zadbane i zawory wyregulowane i oczywiście w przyapadku LPG dobra regulacja, bo może byc tak wyregulowany ze nawet latem nie odpali

    pozdro


  • Użytkownik archiwalny

    7:00 - mróz ze 20 stopni, fioletowy, mimo nowego akumulatora zdycha, zielony chyba za 5 razem
    ledwo zaskoczył
    nastepnie fioletowy dostał zasilanie kabelkami i też odpalił

    godzina ok 10 temperatura -22 z lekkim bólem ale odpalił..
    gęstość oleju porównywalna do kiślu (wożę w bagażniku 1L awaryjnie)


  • Użytkownik archiwalny

    Bez problemu, na gazie przy -18.


  • Użytkownik archiwalny

    LPG oczywiście, benzyny używam tylko do dojeżdzania do CPNu jak LPG braknie:)

    a nie boicie sie o instalacje?
    też mam gaz i zapalam na nim, ale ostatnie dni staram sie odpalać na benzynie (co idzie strasznie mułowato) bo boję sie o instalację.


  • Użytkownik archiwalny

    u mnie bylo o 6:30 ok -10 zapalił za 1 razem.



  • 7:00 - mróz ze 20 stopni, fioletowy, mimo nowego akumulatora zdycha, zielony chyba za 5 razem
    ledwo zaskoczył
    nastepnie fioletowy dostał zasilanie kabelkami i też odpalił

    6 dzien bez odpalania tico zaczyna stapiac sie z otoczeniem , aku w domu , trzeba bedzie sie gdzies przejechac <img src="/images/graemlins/los.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    u mnie bylo o 6:30 ok -10 zapalił za 1 razem.

    -10 stopni się nie liczy <img src="/images/graemlins/biglaugh_.gif" alt="" />
    musi byc ze 20-cia <img src="/images/graemlins/OK.GIF" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    -10 stopni się nie liczy
    musi byc ze 20-cia

    No niestety <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" /> niżej nie chciało zejść <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Dzisiaj rano, godz 7:20 odpalil za 1 razem, ale bylo slychac ze rozrusznik kreci wolniej niz zwykle <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" /> to pewnie przez ten mroz. Akumulator tez mam juz stary (jakies 8 lat) <img src="/images/graemlins/lizulizu.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Jak zwykle bezproblemowo ... jeden obrót wału .. i burzy do pracy na 7 dojechałem bez problemu. Zabierając sąsiada, któremu golf II nie odpalił.


  • Użytkownik archiwalny

    odpalił za 1 razem. Mam LPG, ale szkoda mi membrany w reduktorze i odpalam na benzynie. Na LPG przełączam dopiero jak się ciepły zrobi.


  • Użytkownik archiwalny

    Kraków -15 7;40 rano odpalił bolid od kopa <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    7:00 - mróz ze 20 stopni, fioletowy, mimo nowego akumulatora zdycha, zielony chyba za 5 razem
    ledwo zaskoczył
    nastepnie fioletowy dostał zasilanie kabelkami i też odpalił

    Odpaliłem na PB, bo szkoda mi membran przy takim brozie, po 2km sie przełaczyłęm na LPG.
    Odpalił za dotknięciem. 150tys przejechane ma ,aku ma 2 latka, taki mam: AKU


  • Użytkownik archiwalny

    7:00 - mróz ze 20 stopni, fioletowy, mimo nowego
    akumulatora zdycha, zielony chyba za 5 razem ledwo
    zaskoczył
    nastepnie fioletowy dostał zasilanie kabelkami i też
    odpalił

    5:20 temp. -12 bez problemu za pierwszym razem


  • Użytkownik archiwalny

    Ano mój dzisiaj 1x od dluższego czasu chciał zastrajkować i przy pierwszym razie przygasły strasznie kontrolki jakby aku padł <img src="/images/graemlins/oslabiony.gif" alt="" /> na szczeście za drugim razem od razu zaskoczył i poźniej już nie robił żadnych scen <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
    zobaczymy jutro czy to był jednorazowy wyskok czy już mu trzeba będzie aku podładować <img src="/images/graemlins/cfaniaczek.gif" alt="" />


Log in to reply