Jakie tarcze i klocki hamulcowe???
-
Witaj
Ciężko Ci będzie dostać oryginalne tarcze. Jeśli Ci się uda to OK.
Natomiast Zameto już nie dostaniesz (firma nie istnieje) a Brembo ponoć się popsuło. Ostatnio za Mikody u producenta zapłaciłem 90zł z przesyłką. Przejechałem już na nich 2000km i w połączeniu z klockami oryginalnymi są OK. Jedynie troszkę popiskują jak się nagrzeją:)
W internecie dużo jest zamienników koreańskich, ale wolę już zdecydowanie sprawdzony polski produkt:)Łożyska jak są dobre, nie wymieniaj.
-
U mnie w okolicy proponowali mi komplet tarcz zameto do tego klocki oryginał GM. Zestaw nie drogi jakoś 90 zł.
Poszukam jeszcze gdzieś oryginałów a jesli nie znajde to kupuje te zameto z klockami GM. Dzięki za podpowiedzi:) -
ja mam u siebie tarcze bosch'a klocki też bosch'a albo ferodo. w połączeniu z 155/70R13 miazga.
-
U mnie w okolicy
proponowali mi komplet tarcz zameto do tego klocki oryginał GM. Zestaw nie drogi
jakoś 90 zł.To chyba mają jeszcze jakieś zapasy z końca produkcji:)
-
ja w Tico miałem zestawik tarcza Zameto frezowana,klocki ferodo premier zjebiacha bylo trez inny ma zestaw ale klocki takie same ferodo premier.
-
No a co myślicie o zestawie firmy ABE? Co to wogóle za firma? W intercars mi zaproponowali taki zestaw stosunkowo tani bo 100 zł na dwa koła tarcze + klocki?
-
No a co myślicie o
zestawie firmy ABE?Nie tak dawno byłem zmuszony zmieniać tarcze i w Intercars widziałem właśnie te tarcze, ale zrezygnowałem bo jakoś mało opinii jest na ich temat.
Nie wiem czy ktoś z kolegów ma tej firmy tarcze, ale zawsze możesz być pierwszy
http://www.abebrakes.com/?lang=PL -
Ja w zakupionym `getzie mam klocki ABE. też myślalem że to jakiś badziew ale w necie pisali, że są dość dobre i nie za twarde więc nie niszczą tarcz. Chyba lepiej kupic taki zestaw niż jakieś chinskie tarcze typu hart i klocki co są twarde i piszczą przy hamowaniu jak tomex czy jakoś.
-
Ja mam w Swifcie tarcze ABE i jak na razie sprawują się przyzwoicie - płaciłem 29 zł/sztukę.
-
No a co myślicie o
zestawie firmy ABE? Co to wogóle za firma? W intercars mi zaproponowali taki zestaw
stosunkowo tani bo 100 zł na dwa koła tarcze + klocki?Ja miałem kiedyś szczęki ABE, nie były złe.