Termostat- temat powracający jak bumerang
-
No więc tak, na samym początku wyciągasz akumulator i jego obudowe, termostat znajduje się w miejscu do którego idzie górny wąż chłodnicy. Odkrecasz to, 2 śruby na klucz 10. Uwazaj bo wyleci cała woda. Wkładasz nowy termostat sprężyną w strone silnika. nową uszczelke. Wszystko składasz do kupy i wlewasz nową wode do chlodnicy. Zapalasz silnik, dolewasz wody i było by na tyle.
Pozdrawiam -
Mówimy tu o płynie do chłodnicy ma sie rozumieć ???
Bo nie rozumiem słowa "woda"Jestem nowy w sprawach naprawy samochodów hyh dlatego pytam o wszsytko i trzeba mi to tłumaczyć łopatologicznie.
pozdrawiam -
Mówimy tu o płynie do
chłodnicy ma sie rozumieć ???
Bo nie rozumiem słowa "woda"
Jestem nowy w sprawach
naprawy samochodów hyh dlatego pytam o wszsytko i trzeba mi to tłumaczyć łopatologicznie.
pozdrawiamMoże kolega napisał woda a miał na myśli płyn chłodzący
Zaleca się zalanie układu chłodzącego właśnie płynem, woda służy jedynie do przepłukania układu. Oczywiście na wodzie również można jeździć (nie w okresie zimowym, bo wtedy zamarznie) ale płyn ma lepsze właściwości chłodzące oraz nie pozostawia po sobie kamienia
Reasumując: lepszy najtańszy płyn chłodzący z marketu niż zwykła woda -
Oczywiście na wodzie
również można jeździć (nie w okresie zimowym, bo wtedy zamarznie) ale płyn ma lepsze
właściwości chłodzące oraz nie pozostawia po sobie kamieniaPoza tym woda powoduje korozję układu chłodzenia co niekorzystnie wpływa.
Reasumując: lepszy najtańszy
płyn chłodzący z marketu niż zwykła wodaSi