"Nadkola"
-
To tak jakbyś ubrał
czyste spodnie,żeby zamaskować brudne nogiDobre porównanie
Najlepiej
odremontować drzwiAlbo wymienić na nieskorodowane używki z jakiegoś zezłomowanego autka
-
objeżdziłem dziś Szczecin w poszukiwaniu drzwi lub tych nakładek ale nikt o takowych nie słyszał...
Przypuszczam, że w czasach świetności Tico tj. w latach 1995-2000 nie byłoby z tym problemu ale dziś ....PS. Odwiedzając szrot w Szczecinie w poszukiwaniu drzwi natknąłem się na rozbite Tico z elektryką szyb w środku. Wiem że to ekstrasik który może kogoś zainteresuje.
Gość na szrocie powiedział że chce 100 zł za sztukę ale nie wiem na ile jest to realna i atrakcyjna cena. -
Głowy nie dam sobie
uciąć ale chyba na drodze widywałem takie nakładki na drzwiach.
Moge się tylko
domyślać, że to jakiś wyrób rzemieślniczy ale może ktoś wie gdzie takie coś znajdę?Produkt fabryczny, pod nazwą "pakiet sport". Występuje jako cały zestaw, oraz jako poszczególne elementy. Zobacz na numery katalogowe tu:
http://www.wolff.zabrze.stk.net.pl/TicoCzesci/110.htm
i szukaj po tych numerach - może coś znajdziesz. -
Warto poszukać po szrotach lub po ogłoszeniach(tak jak ja znalazłem przednie lewe i prawe drzwi z elektryką w kolorze mojego nadwozia).Zapłaciłem za całość jedynie 100zł.
Teraz czekają na odnowienie -
PS. Odwiedzając
szrot w Szczecinie w poszukiwaniu drzwi natknąłem się na rozbite Tico z elektryką
szyb w środku. Wiem że to ekstrasik który może kogoś zainteresuje.
Gość na szrocie
powiedział że chce 100 zł za sztukę ale nie wiem na ile jest to realna i atrakcyjna
cena.Stówka za całe drzwi + elektryka, czy sama elektryka?
Na którym szrocie tyle sobie życzą? 26 Kwietnia czy Stobno?
-
stówka za jedną stronę elektryki...bez drzwi, bo te kierowcy i tak się do niczego nie nadają..
Nie targowałem się bo temat mnie nie interesuje ale może coś by zeszli
Temat dotyczy 26 Kwietnia -
stówka za jedną
stronę elektryki...bez drzwi, bo te kierowcy i tak się do niczego nie nadają..Czyli dwie stówy za komplet. Trochę dużo, biorąc pod uwagę, że w foxie można mieć cały komplet (silniczki, boczki, przełączniki i wiązki) nowych części z gwarancją (a nie używek ze szrotu w stanie różnym) za 250 zł.
Co innego stówa za 2x drzwi z elektryką jak kupił Slavo88 - to jest dobra cena. -
tak jak wspominałem gość rzucił cenę, ja przyjąłem ją z ciekawości.
Ale sądząc po cenie 50 zł za powyginane uszkodzone drzwi to ceny faktycznie rzucają kosmiczne :O -
stówka za jedną
stronę elektryki...bez drzwi, bo te kierowcy i tak się do niczego nie nadają..
Nie targowałem się
bo temat mnie nie interesuje ale może coś by zeszli
Temat dotyczy 26
KwietniaOni tam się nie znają na cenach.... Czasem dają dobrą jak np. krańcówka do Cordoby za 5zł, ale w większości przypadków krzyczą tyle co za nowe... To samo zresztą jest na Stobnie.
Kilka lat temu dawałem 250zł (na Alledrogo) za komplet elektryki do Tico (silniczki, przełączniki, boczki drzwi, przewody). Teraz za taką cenę można mieć to wszystko nowe.
-
U nas na szrocie za 50 zł można same drzwi kupić bez elektryki.
Za 80 gostek chciał kompletne drzwi przednie z szybą i tapicerką.
-
hej
Mickey czy mógłbyś sprawdzić dostępność drzwi kierowcy i ew przednie pasażera? Najlepiej w bordo metalik
Interesują mnie same drzwi nie muszą być uzbrojone, no chyba że różnica byłaby niewielkaZ góry dzieki.
-
hej
Mickey czy mógłbyś
sprawdzić dostępność drzwi kierowcy i ew przednie pasażera?Jeśli chodzi o drzwi pasażera (przód prawe) to są dostępne fabryczne nówki (!) w bardzo dobrej cenie. Tutaj:
http://egaraz.com/offer,list1,36553,3401...ontent=45524265
znalazłem po 85 zł, na Allegro nówki są po 95 zł i po 125 zł:
http://allegro.pl/daewoo-tico-drzwi-przednie-prawe-nowe-oryginal-hit-i1463906567.html
http://allegro.pl/drzwi-daewoo-tico-przod-przednie-prawe-nowe-i1448994377.html
w innych sklepach są droższe (ok. 200 zł). Ja bym brał nowe, w drzwiach ze szrotu zawsze jakaś rdza już jest. Problem jest z innymi drzwiami, bo są wyraźnie droższe i trudno dostępne. -
Będę we wtorek leżakował przed ASO Hultaja, więc podejdę do Foxa i zapytam też u nich o cenę drzwi do Tico. Widziałem tam mniej więcej 2/3 Matiza w kawałkach, to pewnie i do Tico się coś znajdzie
-
hej
Mickey czy mógłbyś
sprawdzić dostępność drzwi kierowcy i ew przednie pasażera? Najlepiej w bordo
metalik
Interesują mnie
same drzwi nie muszą być uzbrojone, no chyba że różnica byłaby niewielka
Z góry dzieki.Zapytam w poniedziałek i dam ci znać.
-
Jeśli chodzi o
drzwi pasażera (przód prawe) to są dostępne fabryczne nówki (!) w bardzo dobrej
cenie.Czy zwróciliście uwagę że chodzi tylko o drzwi prawe? Zauważyłem że z drzwiami od strony kierowcy jest zawsze ciężko znaleść, są też o wiele droższe - chodzi mi o nowe drzwi, oferowane przez internet
-
stówka za jedną stronę elektryki...bez drzwi, bo te kierowcy i tak się do niczego nie nadają..
Ceny kosmiczne
Ja kupiłem cały komplet elektrycznych szyb z podłokietnikami, przyciskami, itp. za 100zł z przesyłką. Dodatkowo gość przesłał mi całą wiązkę przewodów. Muszę jedynie to podłączyć i zobaczyć, gdzie można wpiąć się z tą wiązką przewodów do mojej instalacji.Moim zdaniem szrot w Stobnie jest drogi i tam nawet nie warto jechać, chyba że się jest zdesperowanym, natomiast na 26 kwietnia nie byłem ani razu.
-
w moim akurat przypadku nie rozważam nowych drzwi bo mam w planie sprzedaż Tico i nie zwróciłaby mi się ta inwestycja .
Dlatego celuję w używkę do 100 zł. -
Moim zdaniem szrot
w Stobnie jest drogi i tam nawet nie warto jechać, chyba że się jest zdesperowanym,Dokładnie... Cwaniakują tam, bo mają każdą część do każdego auta.
natomiast na 26 kwietnia nie byłem ani razu.
Polecam Brałem od nich kilka rzeczy do Tico i Cordoby.
Też czasem potrafią krzyknąć cenę, która jest jedynie o 20% niższa od sklepowej, ale to bardziej z racji tego, że nie znają się zbytnio na cenach (zwłaszcza do Tico)
Po prostu u nich można (a czasem trzeba) się targować.
A na Stobnie mają ceny sztywne, rzadko kiedy obniżą...
-
Też czasem potrafią
krzyknąć cenę, która jest jedynie o 20% niższa od sklepowej, ale to bardziej z racji
tego, że nie znają się zbytnio na cenach (zwłaszcza do Tico)No to z ciekawostek... Chlapacz przedni - oryginalny do Hultaja - używka 50 złotych/sztuka i "panie a skąd ja panu fakturę wezmę", w sklepie przy ASO (może niezbyt ściśle związany, ale doskonale zaopatrzony) - nówka 35 złotych netto / sztuka, oczywiście faktura itp.
Trzeba się bardzo pilnować, żeby przypadkiem nie kupić używki drożej, niż kosztuje nowa, oryginalna część