JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
również witam
-
Hejka!
O widzisz, zupełnie inaczej gada się z kimś, kogo się choć troszkę poznało... -
Siemanko.
Widzę wreszcie ktoś z mojej okolicy. -
To ja też witam
Jak wrażenia co do pojazdu ? To pierwszy wóz jaki użytkujesz, poza eLką? -
Witam forumowiczów,niedawno nabyłem Tico z 1988 roku w stanie "lekko zużytym" mysle że dzieki podpowiedzią forumowiczów uda sie go uzdrowić
Sorki rocznik 1998.
Tico niema ssania,nierówne obroty,telepie budą,prawdopodobnie poduszki silnika i lewarka do wymiany,zawieszenie przód stuka,zerwana linka tylnej klapy,ręczny do podciągnięcia.
Musze troche go podreperować bo mam zamiar nim jeżdzić w miare bezpiecznie do listopada. -
Witam.
Nie przesadziłeś z tym rocznikiem?
Napisz coś więcej o sobie i nowym / starym nabytku. -
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem tico od 4 miesięcy.
Widzę że na tym forum jest wiele ciekawych rzeczy więc postanowiłem do was dołączyć.
Na pewno będę się udzielał w tematach -
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem tico od 4 miesięcy.
Widzę że na tym
forum jest wiele ciekawych rzeczy więc postanowiłem do was dołączyć.
Na pewno będę się udzielał w tematachWitamy.
Napisz coś więcej o sobie i autku... może jakieś fotki?
Na forum jest więcej ciekawych rzeczy, niż myślisz (nie tylko na tym kąciku)... tylko pogrzebać trzeba.
Oczywiście zapraszamy do pisania. -
Moje tico jest z 1997 roku z przebiegiem aktualnie 138 tyś, jak potem się okazało był dość wysłużony więc z sentymentu postanowiłem go wyremontować.
Do tej pory wymieniłem już w nim: tarcze kotwicze, łożyska w 4 kołach, szczęki, bębny, klocki, tarcze, wahacz przedni prawy, przegub zewnętrzny lewy, maglownica, teraz jeszcze wymienię lampy z przodu ponieważ są wypalone i już wszystko będzie skończone.
Wyposażyłem go również w centralny zamek, alarm, sterownik czasowy pracy wycieraczek i mini komputer pokładowy a te dwa urządzenia zbudowałem sam na atmega8.
Filmiki z tymi urządzeniami:
http://www.youtube.com/watch?v=evSZlpu-0jc
http://www.youtube.com/watch?v=MpYh3qmutRYW mini komputerze zmieniłem tylko temperaturę z hamulców na zewnętrzną.
Ja zaś jestem majsterkowiczem, lubię tworzyć własne urządzenia, grzebać przy autku itp.
Dziś postaram się dodać fotki mojej fioletowej rakiety
-
teraz jeszcze
wymienię lampy z przodu ponieważ są wypalone i już wszystko będzie skończone.Jak masz już zamiar wymieniać lampy to tylko na oryginały Daewoo! W podróbkach żółkną boczne "postojówki".
Ja zaś jestem
majsterkowiczem, lubię tworzyć własne urządzenia, grzebać przy autku itp.Ciesze się, że mamy na forum elektronika, być może będę potrzebował Twojej pomocy!
-
Witamy Kolejna osoba, która robi ciekawe mody w tikaczu
Zachęcam do udzielania się na forum
PS. Może mógłbyś mi doradzić? w tym wątku
-
Tak wygląda moje tico
-
Fajne autko.
Zacne usprawnienia.Regulator wycieraczek na atmedze... grubo. Ja poszedłem bardziej utartym szlakiem (czytałeś o moich przeróbkach?).
A co tak cyka na tym filmiku?Na fotkach owe "12,3" to napięcie, zgadza się?
A skoro już bawisz się programowaniem... może chcesz garść pomysłów, co można byłoby? (Uwaga - nie JAK, ale CO... )
-
Zegarek analogowy z jakiegoś Opla?
Podświetla się w nocy?
-
Zegareczek z renaulta starego, przerobiłem podświetlenie z żarówki na czerwone ledy
-
Tak na fotkach to owe 12.3 to napięcie.
Na filmie cyka mi zegarek mam kukułkę w pokoju -
Na filmie cyka mi zegarek mam kukułkę w pokoju
Tak przypuszczałem... chociaż przez dłuższą chwilę kombinowałem, co to za przekaźnik sobie niezależnie pracuje...
-
Siemanko Wszystkim (:
Mam na imię Arek mam 20lat, pochodzę z Jaworzna, a obecnie mieszkam w Nowej wsi (okolice Sędziszowa, Jędrzejowa). Od 2tygodni jestem właścicielem białego tico '93 0.8 z przyciemnionymi szybami tylnych drzwi. Pocisk kupiłem w cenie, że tak powiem 'rowera', człowiek który sprzedał mi tam rok jeździł nim tylko do lasu dzień w dzień wiec wewnątrz był brudny, miał pełno igieł z drzew itp. Nie mogę się wyzbyć zapachu oleju po pije łańcuchowej:/
było przy nim trochę pracy, ale najgorsze już za mną
Biały pocisk ma 198tyś. Przelotu wiec zabawa z Nim dopiero się zacznie na pewno dużo bd korzystał z Waszej pomocy, iż uwielbiam modyfikacje, ulepszenia -
Witamy
-
Siemanko Wszystkim
(:
Mam na imię Arek
mam 20lat, pochodzę z Jaworzna, a obecnie mieszkam w Nowej wsi (okolice Sędziszowa,
Jędrzejowa). Od 2tygodni jestem właścicielem białego tico '93 0.8 z przyciemnionymi
szybami tylnych drzwi. Pocisk kupiłem w cenie, że tak powiem 'rowera', człowiek
który sprzedał mi tam rok jeździł nim tylko do lasu dzień w dzień wiec wewnątrz był
brudny, miał pełno igieł z drzew itp. Nie mogę się wyzbyć zapachu oleju po pije
łańcuchowej:/
było przy nim
trochę pracy, ale najgorsze już za mną
Biały pocisk ma
198tyś. Przelotu wiec zabawa z Nim dopiero się zacznie na pewno dużo bd korzystał
z Waszej pomocy, iż uwielbiam modyfikacje, ulepszeniaCiekawe czy to nie jest byłe Tico Chrisa ze Szczecina