JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
Ciekawe czy to nie
jest byłe Tico Chrisa ze SzczecinaOn miał młodsze
-
On miał młodsze
To całe szczęście, bo jego się chyba przełamywało
-
To całe szczęście,
bo jego się chyba przełamywałoNa pewno miało krzywą tablicę rej. z przodu.
-
Siemano. Kolejne auto, kolejne forum. Tym razem dla jaj kupiłem za prawie pół ceny roweru cud japońskiej techniki w koreańskim wydaniu. Poza Tajkiem jeżdżę też Preludą '98, ale na razie bekę mam z Tico i pralka poszła w odstawkę :-)
-
Siemano. Kolejne
auto, kolejne forum. Tym razem dla jaj kupiłem za prawie pół ceny roweru cud
japońskiej techniki w koreańskim wydaniu. Poza Tajkiem jeżdżę też Preludą '98, ale
na razie bekę mam z Tico i pralka poszła w odstawkę :-)Witaj.
Też kiedyś kupiłem jakieś auto dla jaj, jakaś Preluda Zwała była nieziemska, więc kupiłem Tico
-
Witam wszystkich serdecznie Mama na imię Łuki i pochodzę z Drogomyśla woj. Śląskie okolice Cieszyna Jestem szczęśliwym posiadaczem tego małego zacnego autka już od 2lat i jestem w pełni zadowolony Jest koloru Białego rocznik 97 i benzynka bez LPG. Forum ogólnie jest świetne bo sporo się już tutaj dowiedziałem i na pewno dowiem
POZDRAWIAM WSZYSTKICH WIELBICIELI TEGO AUTKA
-
Witam wszystkich
serdecznie Mama na imię Łuki i pochodzę z Drogomyśla woj. Śląskie okolice
Cieszyna Jestem szczęśliwym posiadaczem tego małego zacnego autka już od 2lat i
jestem w pełni zadowolony Jest koloru Białego rocznik 97 i benzynka bez
LPG. Forum ogólnie jest świetne bo sporo się już tutaj dowiedziałem i na pewno
dowiem
POZDRAWIAM
WSZYSTKICH WIELBICIELI TEGO AUTKAWitamy Oby służyło jak najlepiej
-
Witam, posiadam Tico SX 97r, 130 000km przebiegu i zasuwam nim już 2 lata. Chciałem uzbierać na coś innego, ale zdałem sobie sprawę, że już nie chce nic innego, chyba, że będzie drogie i luksusowe. Tymczasem tiktak swoje oberwał i czeka mnie sporo pracy, dlatego myślę, że się tu odnajdę
Zapomniałem jeszcze dodać, że mieszkam w Brzegu (opolskie) a mój bolid jest srebrny.
-
Witaj
-
Cześć, Nowy...
-
Witam
Przeszedłem z fazy skrytoczytacza do usera , chciałem sie przywitać.
Jarek, Katowice
Tico rocznik 1999 z LPG, 126 kkm, kolor zielony metalik, gdzieniegdzie rdzawy ;-)
Kupiłem go od kumpla który porósł w piórka i kupił Arosę w dieslu.
A ja latami dojeżdżałem do pracy pociągiem, ale jak ku... przepraszam kuleje śląskie zaczęły sie reformować to po tygodniu kombinowania zgadałem się że Tico jest na sprzedaż, no od września używam.
Z założenia- tani środek dojazdu do pracy, nie zamierzam go tuningować, ale muszę pare rzeczy doprowadzić do porządku (obroty, chyba termostat i gaźnik)
Pozdrawiam i postaram sie przestrzegać netykiety
Jarek -
Witamy i odpozdrawiamy.
-
Witam wszystkich
Od kilku dni jestem posiadaczem Tico z 96 roku. Kupiłem go w cenie złomu od pewnego dziadka, z zewnątrz nie było żadnych zastrzeżeń by go kupić. Ale gdy dostarczono mi go pod dom troszeczkę zbladłem. Między innymi: Rurka przykręcona między środkowe słupki, aby podtrzymywały fotele. Tapicerka w masakrycznym stanie. Prawy boczek razem z elektryką nie istniał. itp. Więc długo nie myśląc wstawiłem go na garaż i zacząłem powoli przywracać go do życia. To co potrzebne było do wnętrza kupiłem : Fotele, prawy boczek, przełącznik zespolony, przęłącznik od klimy, kierownice, dywaniki, licznik. Myślałem, że to koniec moich pracy przy aucie. Ale podczas odkręcania nadkoli, ukazały mi się pęknięte sprężyny z przodu, rozlane amortyzatory. Nie myśląc więc kupiłem nowe razem z miską olejową bo była przetarta i ciekła. wymieniłem też tarcze, klocki, przewody na nowe, wahacze. Z tyłu natomiast musiałem kupić również amortyzatory. a dzisiaj zająłem się elektryką z tyłu bo nie istniała wogóle, kable były w masakrycznym stanie. całość założyłem nową i wszystko świeci, i mryga ;D mam jeszcze sporo drobiazgów do zrobienie przy nim, ale chociaż mam co robić wieczorami Pozdrawiam. -
witaj
rób i nie poddawaj się, tico z klimą to rzadkość -
Witaj, robiłeś jakieś zdjęcia z przebiegu prac?
-
Zdjęć żadnych nie robiłem bo nawet nie miałem kiedy. Akurat pare dni wolnego w szkole, to zajmowałem się autkiem Gdy skończę to wrzucę zdjęcia. A teraz ide trochę powalczyć z RUDĄ na moim Tico
-
Witam
Mam na imię Paweł
Od 2 miesięcy jestem posiadaczem Daewoo Tico rocznik 1999 Pb.
Jeśli chodzi o stan jak na wiek 14 lat i przebieg 183kkm jest całkiem dobry choć jest oczywiście parę rzeczy do zrobienia.Ale już niedługo
Pozdrawiam -
Witamy
-
Witam wszystkich posiadaczy Tico. Mam na imie Mirek i juz kilkadziesiat lat na karku. Po wielu latch powrocilem do Tico.Piewszy byl z salonu (rok 1997 zielony metalik),ten natomiast jest z roku 1996 (Korea) .... tez zielony metalik,ktory zakupilem w 2013 roku. Mam nadzieje,ze znajde wsrod waszych porad cos ciekawego,a i ja postaram sie z racji mojego dlugoletniego doswiadczenia z motoryzacja,cos doradzic,pomoc.
-
Witaj A skąd jesteś?