[moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.
-
@WarningDeadPL napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
Sprawdziłem co teraz u mnie siedzi to jest tam Philips +30% chyba. Zastanawiałem się czy nie przerobić instalacji żeby ciągnęła od razu z akumulatora a nie dookoła przez te cienkie kabelki bo jak kiedyś sprawdzałem to w swifcie było ok 1.5-1.7V spadku napięcia między aku a żarówką.
Ori kostka-przekaźnik do aku który po podaniu napięcia przez ori instalację się załączy - kostka do żarówki. więc jak co to można to od razu odłączyć. Kiedyś widziałem takie rozwiązanie w starszych wozach i sporo to dawało (ale znów skraca żywotność żarówki).
Robiłem światła na przekaźnikach do Tico i faktycznie była poprawa. Tylko jakieś trefne przekaźniki miałem bo raz nie załączały a czasem nie puszczały i finalnie po roku wróciłem do fabrycznej wersji
-
@WarningDeadPL hehe, chińskie znaczki w okienku :) fajne
-
Kolejne bezsensowne zakupy zrobione. Przód zawias i hamulce z gti i stab na tył. Po co mi to? Nie wiem, będę kombinował co z tym zrobić a jak nie to najwyżej sprzedam dalej.
-
Żarówki przyszły. Jak na razie mogę tylko stwierdzić że na pewno są bielsze.
(Prawa Phillips +30% lewa Phillips +200%)
Philips +30%
Phillips +200%
-
A kiedy zamontowałeś te które chcesz wymienić. Chyba wiesz że żarówki się zużywają i porównywanie nowej z zużyta nawet gdzie jest między nimi różnica w % po jakimś czasie jest błędne . Zawsze nowa będzie świecić lepiej od starej .
-
@Jaco napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
A kiedy zamontowałeś te które chcesz wymienić
Ciężko określić ile godzin świeciła ale jakieś 14tys km temu.
@Jaco napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
zużyta nawet gdzie jest między nimi różnica w % po jakimś czasie jest błędne
Opisałem zdjęcia które jest które. Testów wielkich nie przeprowadzałem bo procenty oznaczają teoretyczną widoczność a nie jasność czy ilość "produkowanego" świata.
Przyszły, wrzuciłem je pod blokiem jak stał i w sumie tyle.
Światło z pewnością jest bielsze nawet chociażby ze względu na to że +200% mają te niebieskie paski.
A jak będę gdzieś jechać w nocy to dopiero ocenię albo większy test przeprowadzę jak będę miał okazję.
-
Na zdjęciach nie widać aż tak ale to mniej więcej różnica między żarówką warm white a cool white
-
https://www.facebook.com/marketplace/item/1916787405483593/
Kurde fajne fotele.
-
@WarningDeadPL auto to Gs mk2. Fotele jak GTI tylko inne obszycie, twardawe, całkiem wygodne. Ciekawe czy ma klimę i inne bajery, brak ospojlerowania GTI i innych wodotrysków.
-
@likaon nie wiem jak w mk2 ale w mk3 te fotele były też w wersji GS. Miałem takowe, fajnie trzymały nawet 😁
-
Fajne to są takie jak moja kanapa, czyli w szaro-czerwoną szachownicę i takie jakby zamszowe. Te widać, że zwykły materiał. ;)
-
Ja się zastanawiam jak obniżyć fotel kierowcy bo trochę za wysoki jestem jak na swifta... jak mam dłuższe włosy to szuram po podsufitce.
No i jak już sobie raz wystartowałem w pseudo zawodach to kusi w jeszcze czymś po wymianie zawieszenia ale z kaskiem się nie mieszczę na wysokość :/
-
@WarningDeadPL ja miałem na szynach od swifta na profilach fotel kubełkowy wsadzony. Wydaje mi się że sporo niżej miałem. Człowiek, od którego odkupiłem bodaj 194 cm wzrostu miał, fotel to bimarco cobra.