Opony Nexen... ktoś miał
-
Hejka
W Tico zakładałem nowe opony Uniroyal RainExpert 3 145/70 R13 w 2017r. Nic złego o tych oponach powiedzieć nie mogę, ale guma się starzeje i myślę czy by jeszcze nie zainwestować nowego kompletu gum na lato.Rozważam
Uniroyal RainExpert te się sprawdziły...
albo
Nexen N'Blue HD Plus 145/70 R13 - też klasa średnia. Na plus cenaKtoś coś może powiedzieć o oponach Nexen ?
-
@tom83ek mam takie same opony na lato i też zbliża się moment ich wymiany (pewnie obecny sezon będzie ich ostatnim).
Niestety zauważyłem, że ceny Uniroyal'i bardzo mocno podskoczyły w ciągu ostatnich kilku lat i też szukam dla nich zamiennika i prawdopodobnie pójdę w stronę Yokoham'y (klasa premium, a są tańsze od Uniroyal'a!). Tyle tylko, że ja na lato mam opony w rozmiarze 165/60 R14 i widzę, że w Tico'wym rozmiarze Yokohama nie występuje. :(Co do Nexen'ów to nigdy nie miałem styczności z tą marką, ale przy takiej różnicy w cenie chyba bym zaryzykował. ;) Zresztą Tico to nie F1, więc tu każda opona byle świeża powinna dawać radę.
Ja np. w tym sezonie zimowym przeszedłem z Michelin na KUMHO i jak na razie złego słowa nie mogę powiedzieć, a testowałem je już w ulewie, na śniegu oraz lodzie. ;)
-
Mam bardzo negatywna opinię na temat opon nexen, kupiłem 2 letnie używane 185/55 r14 do swifta i były tragiczne. Natomiast mój znajomy używa nexena w Matizie i jest ok, dowiem się na dniach jaki to model. @BPX33 jakbyś się pozbywał r14 to daj znać, do przetaczania potrzebuję coś.
-
@likaon napisał w Opony Nexen... ktoś miał:
@BPX33 jakbyś się pozbywał r14 to daj znać, do przetaczania potrzebuję coś.
Ok. Tylko, że ja zazwyczaj opony sprzedaję, bo nadal jest na nich pełno mięcha, więc nie wiem czy będziesz zainteresowany? :P
-
Właśnie widzę, że ceny opon Uniroyal poszły mocno w górę.
W rozmiarze 145/70 R13 nic innego sensownego nie widzę....:(