Siemka z Łodzi
-
@BPX33 aisiny jeszcze robią ? Do gti to był mus, inne padały jak muchy.
-
Przetestuję opcję najtańszą dam znać kiedy padnie, monataż jutro ;)
-
@likaon napisał w Siemka z Łodzi:
@BPX33 aisiny jeszcze robią ? Do gti to był mus, inne padały jak muchy.
Gdzieś mi się przewijały na alledrogo, ale drożej niż LUK
-
@BigBeat napisał w Siemka z Łodzi:
Przetestuję opcję najtańszą dam znać kiedy padnie, monataż jutro ;)
I jak, zamontowane?
-
Witam
Zamontowane i podczas demontażu zostało jeszcze zrobione:
-końcówki drążków
-tarcze + klocki
-gumy w półosiach
Także z przodu zostały jedynie wahacze do wymiany, ale strach trochę odkręcić bo nie wiadomo jak stan ramy :/
Z małej wymiany sprzęgła zrobił sie remont połowy przodu, ale trzeba to było zrobić jak już był rozebrany nie warto było tego zostawiać...
Także tak.... -
@BigBeat opukaj mocowanie wahacza, albo postukaj długim srubokrętem. Co do samego wahacza, to tam są 3 śruby, 2 od tylnego silentbloku, a z przodu wielka nakrętka trzymająca wahacz, no i oczywiście sworzeń, a śruba jest na zwrotnicy. Nie musisz odkręcać tego wąsa który jest przykręcony do mocowana wahacza na 2 śruby, zresztą jak spojrzysz pod auto to zobaczysz. Ja się szarpałem okrutnie z tą tuleja z przodu pod duzą nakrętką, bo zapiekla się i tylko szlifierka dała radę.
-
Dlatego właśnie zwracam się znowu z prośbą do Was Drodzy Forumowicze, polećcie dobre i tanie wahacze do mojej Pszczółki znaczy Szerszenia ;)
-
@BigBeat jak masz cały sworzeń to można wymienić gumy, koszt ok. 70 zł + robocizna. Jak kiepski to całe wahacze od 90 do 200 są. Nty chyba jeszcze jako takie robią, ale to trzeba mieć w ręku i popatrzeć co to za chinol.
-
No właśnie kupię z gównolitu i przegwizdane będzie, może po prostu jakaś porada jakich wystrzegać się jak ognia...?
-