Obecne OC .
-
@leo napisał w Obecne OC .:
Jak pójdziesz na Mubi, automat wylicza składki, które blokują się w systemie i trudno potem z nich zejść
W drugą chyba też tak bo ja najpierw popytałem a na koniec mubi i najtańsze w mubi to było najtańsze zaproponowane przez agenta ale że miałem zwrot 100zł no to cóż.
-
@WarningDeadPL Wiesz, moim zdaniem jeszcze naprawdę dużo zależy od agenta - jego orientacji w temacie, pewnego "sprytu" i podejścia do danego klienta. Agent ma sporo możliwości obniżenia składki, jeśli wie, jak to zrobić, no i CHCE to dla Ciebie zrobić.
Np. ubezpieczasz auto, a akurat jest chwilowa promocja jakaś z obniżką, jeśli np. wykupisz lub masz ubezpieczenie domu - może zaproponować, da się sporo obniżyć. Może pokombinować - niby chcesz samo OC, ale jeśli doliczy najtańsze NNW - i tak zapłacisz mniej. Może połączyć zniżki z różnych tytułów - jeśli będzie chciał, sporo da się oszczędzić. Wreszcie... może dać zniżkę ze swojej puli agenta (nie wiem, czy wszędzie takimi dysponują) - i już jesteś "do przodu".
Ja od 17 lat ubezpieczam wszystko u jednej babki. Zliczając mieszkanie, jakieś drobne nieruchomości, kilka samochodów i jednośladów - do tego biorąc pod uwagę moją bezszkodowość - w sumie co roku trochę kasy u niej zostawiam. Tak więc zależy mi na zniżkach, a jej na tym, żebym nie "uciekł" dokądś indziej... więc kobieta się stara, jak może. Korzyść jest obopólna. :-) -
@leo napisał w Obecne OC .:
jak to zrobić, no i CHCE to dla Ciebie zrobić.
A no to wiadomo. Też mam takiego jednego agenta u którego nie tylko ja ubezpieczam ale i rodzina więc się chłop stara żebyśmy zostali.
-
No i byłem dziś w banku i za OC NNW i zieloną kartę zapłaciłem .
To o wiele lepsze niż w obecnej Hestii .