Takie autko...
-
@leo powiedział w Takie autko...:
@Gooral powiedział w Takie autko...:
@BPX33 powiedział w Takie autko...:
Btw Tesla i tak dostaje baty od prawdziwych sportowych aut. ;)
W najnowszym modelu S w najlepszej wersji masz 2,5 s. do 100 km/h wiadomo, że potem to już "puchnie" ale i tak jak dla mnie ogień. Z resztą Tesla nie ma za bardzo aspiracji sportowych, to raczej limo ;)
Mnie się rozchodzi właśnie o to przyspieszenie... nie o Vmax (w PL nie da się jeździć naprawdę szybko). Ten moment dostępny dosłownie od zera, to wciśnięcie w fotel. :-) To musi być lepsze nawet od startu szybowcem za wyciągarką, gdy w ciągu dosłownie kilku sekund osiągasz 100 km/h pod kątem prawie 45 st. :-)
Ja to rozumiem, odnosiłem się do słow BPXa ;)
-
Hiob na yt ostatnio wstawił odcinek z Teslą - zabronili mu nagrywać podczas jazdy próbnej ale pokazał ją mniej więcej z zewnątrz.
Czemu zabronili?
Podrzucisz linka?Podobno prawnicy Tesli zabraniają nagrywania jazd próbnych, nie wiem czemu.
Ogólnie dużo tam o niej nie ma tylko z zewnątrz ją pokazuje - podrzucę wieczorem bo w pracy nie mam dostępu do yt ;) -
Ten moment dostępny dosłownie od zera, to wciśnięcie w fotel. :-) To musi być lepsze nawet od startu szybowcem za wyciągarką, gdy w ciągu dosłownie kilku sekund osiągasz 100 km/h pod kątem prawie 45 st. :-) Ale to trzeba samemu przeżyć - polecam, zafundujcie sobie lot komercyjny ze startem koniecznie za wyciągarką (to nie jest droga impreza). :-)
Jeździłem ok. 450-konnym driftowozem jako pasażer, więc wiem o czym mówisz. ;) W drifcie mało, że masz kosmiczne przeciążenie przy rozpędzaniu się na prostej to na dodatek w zakrętach masz przeciążenia boczne.
-
Hiob na yt ostatnio wstawił odcinek z Teslą - zabronili mu nagrywać podczas jazdy próbnej ale pokazał ją mniej więcej z zewnątrz.
Czemu zabronili?
Podrzucisz linka?Podobno prawnicy Tesli zabraniają nagrywania jazd próbnych, nie wiem czemu.
Ogólnie dużo tam o niej nie ma tylko z zewnątrz ją pokazuje - podrzucę wieczorem bo w pracy nie mam dostępu do yt ;)Podrzucam linka
o tu tu -
Ja to rozumiem, odnosiłem się do słow BPXa ;)
Oczywiście.
Mój post był tylko potwierdzeniem. :-)Dzięki za linka - już oglądam.
-
Aha, więc chodziło o tego "Truckerhioba"... Oglądałem kiedyś jego filmik, jak to ściągnął do USA malucha, chciał jakąś część wymienić i ją zepsuł... ;-)
No, za dużo nie pokazał w tym filmiku. Szkoda. Ale jest sporo innych filmów na YT w tym temacie. ;-) -
Aha, więc chodziło o tego "Truckerhioba"... Oglądałem kiedyś jego filmik, jak to ściągnął do USA malucha, chciał jakąś część wymienić i ją zepsuł... ;-)
Było coś, ogólnie przekrój tematyczny na kanale ma spory, od wiary, przez trase, czytane forum na żywo podczas jazdy, po klasyki amerykańskie i życie w USA ale ja go lubię czasem obejrzeć.
No, za dużo nie pokazał w tym filmiku. Szkoda. Ale jest sporo innych filmów na YT w tym temacie. ;-)
Tak jak mówił prawnicy Tesli zabraniają, gdyby nie to to pewnie byłaby obszerna relacja. Na jego kanale są jeszcze filmiki o Nissanie Leaf - w ostatnim czasie kupił 2 sztuki ;)
-
Było coś, ogólnie przekrój tematyczny na kanale ma spory, od wiary, przez trase, czytane forum na żywo podczas jazdy, po klasyki amerykańskie i życie w USA ale ja go lubię czasem obejrzeć.
Zgadzam się, to sympatyczny człowiek, fajnie go obejrzeć i posłuchać.
-
Zgadzam się, to sympatyczny człowiek, fajnie go obejrzeć i posłuchać.
Dla mnie największym zaskoczeniem było to, że ktoś tak głęboko wierzący nie obnosi się z tym, nie mówi non stop o wierze, nie zmusza i nie przekonuje innych do swoich racji a przy tym jeździ BMW M3 z kompresorem xD - nie spotkałem nigdy kogoś takiego, zazwyczaj ktoś głęboko wierzący w mojej opinii "przesiąka" kościołem i teoriami prawionymi przez księży...
-
Wracając do tematu. Serio chcielibyście jeździć tak bezpłciowym i totalnie bezdusznym autem jak Tesla???
-
-
Wystarczy pójść na pierwsze lepsze zawody na 1/4 mili i tam aut, które tak wciskają w fotel kilka się znajdzie. ;) Oczywiście jakieś oficjalne, a nie nocne rajdowanie. :P
-
Wracając do tematu. Serio chcielibyście jeździć tak bezpłciowym i totalnie bezdusznym autem jak Tesla???
Sądzę, że nie da się uniknąć odejścia do elektrycznych aut, a jeśli ta "przyszłość" ma tak wyglądać, chyba nie mam nic przeciwko. Chociaż jeśli miałbym teraz wybierać pomiędzy taką Teslą a powiedzmy Volvo V90 to raczej wybór padłby na Volvo.
-
@pacior powiedział w Takie autko...:
@BPX33
Ja bym tylko chciał zaliczyć przejazd od zera do setki ;)Hmm, kein Problem...
Masz blisko: http://www.teslawynajem.pl/ (kliknij po prawej "podaruj przejazd Teslą). -
Dlaczego ferujesz tak łatwo wyroki? Nawet nie siedziałeś w środku, więc skąd wiesz? :-)
Chętnie przytuliłbym takie coś KIEDYŚ (gdy ceny znormalnieją) dodatkowo, bez pozbywania się tradycyjnego auta.
Poza tym jestem takiego samego zdania, jak Gooral: nie mam nic przeciwko właśnie TAKIEJ elektryfikacji. :-) Pomyśl, ropa jednak się kiedyś zacznie kończyć... trzeba powoli zacząć rozglądać się za zamiennikiem. :-) -
Dlaczego ferujesz tak łatwo wyroki? Nawet nie siedziałeś w środku, więc skąd wiesz? :-)
Bo to smartfon na kółkach, a elektronika jest bezduszna... No i jak jedziesz czy ruszasz to nie słyszysz nic poza świstem powietrza i toczącymi się oponami, a to nie jest fajne.
-
Bo to smartfon na kółkach, a elektronika jest bezduszna... No i jak jedziesz czy ruszasz to nie słyszysz nic poza świstem powietrza i toczącymi się oponami, a to nie jest fajne.
Etam...
Po 1.: najpierw trza wsiąść, rozejrzeć się, podotykać, pojeździć trochę, przeżyć różne chwile... potem można mówić o duchowości czy bezduszności.
Po 2.: trzeba trochu iść z postępem - nie chodzi mi o bezmyślne rzucanie się NA WSZYSTKO, co nowe, ale rozwoju nie zatrzymasz...
Po 3.: wiesz, z wiekiem zaczyna doceniać się ciszę... :P
Po 4.: smartfon, powiadasz... aha... jak rozumiem, z tego powodu nosisz w kieszeni taki model? KLIK -
Po 1.: najpierw trza wsiąść, rozejrzeć się, podotykać, pojeździć trochę, przeżyć różne chwile... potem można mówić o duchowości czy bezduszności.
Nie podoba mi się wnętrze Fabii i odgrodzenie od świata zewnętrznego, a co dopiero mówić w takiej Tesli... :P
Po 2.: trzeba trochu iść z postępem - nie chodzi mi o bezmyślne rzucanie się NA WSZYSTKO, co nowe, ale rozwoju nie zatrzymasz...
Wiem i bardzo mi się to nie podoba! Bo są zmiany dobre i złe, a w dzisiejszych czasach większość to te złe.
Po 3.: wiesz, z wiekiem zaczyna doceniać się ciszę... :P
Piszesz jakbyś był w wieku geriatrycznym! XD
Po 4.: smartfon, powiadasz... aha... jak rozumiem, z tego powodu nosisz w kieszeni taki model?
Pudło, ale rozmiarem niewiele się pomyliłeś... :P
-
Nie podoba mi się wnętrze Fabii i odgrodzenie od świata zewnętrznego, a co dopiero mówić w takiej Tesli... :P
Ja zaś napisałem, co mi się w Tesli podoba. I sądzę, że dla takiego wykopu, wygody i jazdy za grosze (lub wręcz darmo) dałbym radę przeboleć ten skromny kokpit... 😊
Wiem i bardzo mi się to nie podoba! Bo są zmiany dobre i złe, a w dzisiejszych czasach większość to te złe.
Taaa... Czas wrócić do natury. PRECZ Z PAPIEREM TOALETOWYM! 😈
Piszesz jakbyś był w wieku geriatrycznym! XD
Nikt z nas nie młodnieje. 😜
Pudło, ale rozmiarem niewiele się pomyliłeś... :P
Ale z tarczą czy już klawiaturą? 😉
Dooobra, wiem, o co chodzi... sam użytkuję jeden z pierwszych smartfonów. Wiele zrobię, żeby nie przesiadać się na te dzisiejsze. -
Ja zaś napisałem, co mi się w Tesli podoba. I sądzę, że dla takiego wykopu, wygody i jazdy za grosze (lub wręcz darmo) dałbym radę przeboleć ten skromny kokpit... 😊
Czy ja wiem czy takie grosze... Poza tym weź poprawkę na to, że zimą z takim autem i brakiem garażu może być nie lada problem. :P
Taaa... Czas wrócić do natury. PRECZ Z PAPIEREM TOALETOWYM! 😈
Jedyna rzecz, która byłaby mi potrzebna na bezludnej wyspie. ;)
Nikt z nas nie młodnieje. 😜
Jak to nie? A Brad Pitt w filmie "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona"? XD
Ale z tarczą czy już klawiaturą? 😉
Dooobra, wiem, o co chodzi... sam użytkuję jeden z pierwszych smartfonów. Wiele zrobię, żeby nie przesiadać się na te dzisiejsze.Obecnie używam dwóch telefonów. Jeden to już klasyk czyli Nokia E51 i chyba nigdy nie przestanę go używać (to już chyba z 8 lat będzie?), a drugi to stosunkowo nowy (z 2016 roku) smartfon, ale za to z baterią o największej obecnie pojemności na świecie. ;)
P.S. Wracając do tematu to dziś jadąc do pracy na A2 widziałem na lawecie czarną Teslę (chyba z Niemcowni), więc zaczynają już ściągać ten szajs do Polski. :D
P.S. 2 Objechałem dziś Golfa MkV w TDI Fabią. XD Aż sam się zdziwiłem, że łyknął diesla...