Filmiki ze Swiftami :)
-
jeszcze nie wiem gdzie umieszcze chłodnice to zależy ile bedzie miejsca po włożeniu silnika. a mozliwosci jest od groma może być z przodu obok orginalnej moze byc przed lub za tylnym silnikiem, moze być rownież rownolegle do tylniej bocznej szyby ktorej i tak nie bedzie bedzie najprawdopodobniej czerpnia z pleksi lub podobnego tworzywa poliweglanu lub cos w tym stylu zalezy co wpadnie w rece.
-
odwazny plan, bede czekal napewno na wyniki, Mam nadzieje ze wszystoko zrobisz z zasadami BHP:D no tylko rpoblem potem jest inny, nazywa sie przegląd. Ja z chlodzeniem bym zrobil jakis wlot na boku i osobny uklad, Ciekawe ile kompletow opon poleci zanim zestroisz all dobrze.
-
no ja osobiście mam dwie zagadki które będą musiały wyjść w praniu a mianowicie przegląd i ręczny jedno z drugim ściśle powiązane. bo mam nadzieje przejść przegląd oficjalnie z wbiciem w dowód zmiane pojemności.
-
A jaki z recznym moze byc problem?
-
a taki ze niewiem jaki zacisk podejdzie bez wiekszych problemow pod przednie zwrotnice
-
a taki ze niewiem
jaki zacisk podejdzie bez wiekszych problemow pod przednie zwrotniceDawaj dwa zaciski na kolo:D bedzie mod nad modami!:D, hm nom prawdopodobnie bedzie Cie czekac cięcie mocowan zaciskow i wstawianie na odpowiedni rozstaw.
Z przegladem moze byc kaplica poniewaz jest to ingerencja w auco w podwozie nadwozie naped i zawieszenie, czy czasem w polskim prawie nie ma zapisku ze takie cos musi uzyskac jakas homologacje czy "zdac jakis test". Kazda ingerencja w aucto powinna byc jakos odpowiednio opisana i sprawdzona przez diagnoste ktory jak cos to polozy reke do uciecia. Zanim zaczniesz ciac to sie dowiedz w urzedzie komunikacji;]
"dzien dobry chce wlozyc 2gi silnik w bude, pociac ja troche i pomieszac czesciami, jak mam to prawnie rozegrac?":D -
projekt nierealny ale marzenia, czemu nie
jak sie juz bawic to justy + GTi turbo, inne przerobki to gufniana robota i szkoda kasy
-
sam jestes nierealny... nie widze zadnego technicznego problemu w wykonaniu swifta bimoto.
a pieniadze to rzecz nabyta i to jest akurat najmniejszy problem. -
sam jestes
nierealny... nie widze zadnego technicznego problemu w wykonaniu swifta bimoto.
a pieniadze to
rzecz nabyta i to jest akurat najmniejszy problem.Ale przegląd da się załatwić, czy będziesz nim jeździł po zamkniętym torze?
-
sprawa pewnie będzie musiała zakończyć się u rzeczoznawcy, aby wydał orzeczenie o dopuszczeniu do ruchu. w ten czas pojazd będzie już ,,specjalny,, a nie swift
-
bedzie SSS suzuki swift specjal
-
a czego w polsce nie da sie załatwic? druga sprawa kto karze jechać na przegląd z drugim silnikiem. raz na rok można poświęcić weekend na wyjęcie kurs na przegląd i włożenie silnika.
-
a kto karze jechac samochodem na przeglad?
-
a kto karze jechac
samochodem na przeglad?gorzej jak sie palka jakas podczepi
-
Projekt jest jak najbardziej realny.
Ba nawet już komuś udało się coś takiego zrobić -> filmik
Osobiście bardzo kibicuję temu projektowiJeżeli nie da się tego zrobić w pełni legalnie, to z przeglądem i tak nie będzie problemu...
@mockba Jak już zaczniesz coś robić, to załóż temat projektu i dziel się postępami prac
PS. Mam nadzieję, że jak kiedyś będę w Gdyni, to mnie przewieziesz?
-
temat powinien powstać więc zakładam ...
-
Projekt jest jak
najbardziej realny.
Ba nawet już komuś
udało się coś takiego zrobićwsłuchaj się w dźwięk tego auta
-
gorzej jak sie
palka jakas podczepiBędą ciemne szyby z tyłu to nikt nie będzie zaglądał - chyba, że "pan władza" zechce skontolować bagażnik
-
Projekt jest jak
najbardziej realny.
Ba nawet już komuś
udało się coś takiego zrobić -Osobiście bardzo kibicuję temu projektowiNo jestem pod wrażeniem Zapierdziela jak jakiś ścigacz - po prostu katapulta
-
tego jeszcze nie było V6 Automat